Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) er en erhvervsdrivende fond etableret i 1990, der som forskningsinstitut og videnscenter producerer sundhedsvidenskabelig forskning inden for kiropraktik og klinisk biomekanik.

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

 

Som forskningsinstitut og videnscenter er det vores hovedformål at:

  • Producere og medvirke til produktion af sundhedsvidenskabelig forskning af højeste kvalitet inden for kiropraktik og klinisk biomekanik.

  • Formidle og nyttiggøre denne forskning over for kiropraktorer, øvrigt sundhedspersonale og offentligheden.

  • Sikre vidensoverførsel mellem NIKKB og dets målgrupper.

  • Udbyde og videreudvikle efteruddannelse af nordiske kiropraktorer, der ruster kiropraktorerne til at praktisere i et samfund og et sundhedsvæsen i udvikling.

 

                                                                                                                                                                 

Nyheder

Tirsdag d. 22. marts 2011 er der bestyrelsesmøde på NIKKB kl. 12-17.
NIKKB deltager i forskningssamarbejdet Clinical Locomotion Science, der netop har skiftet navn til Clinical Locomotion Network - et navn der signalerer indholdet og samarbejdsformen i netværket, der omfatter forskningen ved Rygcenter Syddanmark, Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik, IOB og NIKKB.

CLS - CLN har eksisteret siden 2005, og nøgleordene for forskningsnetværket er bl.a. synlighed, synergi og nyttiggørelse af forskning.

Assisteret af regionsrådsformand Carl Holst, klippede Prinsesse Marie fredag formiddag den røde snor over, så Rygcenter Syddanmark på Middelfart Sygehus nu officielt er indviet.

Fra NIKKB deltog bl.a. direktør Henrik Wulff Christensen og seniorforsker Lise Hestbæk og fra NIKKB's bestyrelse deltog Karsten Uno Petersen og Bo Liebergren, der begge også sidder i regionsrådet.

Rigtig mange gæster var mødt op til den festlige anledning, og NIKKB ønsker hele teamet på rygcentret stort tillykke med det flotte hus.

 

I forbindelse med vores nye hjemmeside har vi lanceret en Kontakt os-knap.

Via Kontakt-knappen kan du komme i kontakt med nøglepersoner fra de enkelte afdelinger, der bedst kan besvare specifikke henvendelser.

Henvendelser via Kontakt-knappen foregår skriftligt - og det er selvfølgelig muligt at bede om at blive ringet op.

Lokalnumre til instituttets ansatte kan ses her:
www.nikkb.dk/om-nikkb/indholdssider/ansatte-hos-nikkb

I dag tirsdag d. 25. januar har NIKKB fået ny hjemmeside - og allerede nu, kan vi se, at rigtigt mange har lagt vejen forbi.

Noget af det helt nye på hjemmesiden er login-funktionen, hvor man kan komme ind på ens egen personlige side.

Her kan du fx finde oversigt over tilmeldte kurser og arrangementer.

Registreringsprocessen er ganske enkel, men alligevel kan der forekomme usikkerhed.

I den forbindelse er det vigtigt, at man dels fuldfører sin registrering og opgiver en gyldig emailadrese, samt at man aktiverer sin registrering via den email, man modtager som bekræftelse.

Hvis man ikke får aktiveret sin tilmelding via linket i mailen, så vil man stå som "afventer" i vores system - og det vil fx ikke være muligt at tilmelde sig kurser.