Mandag den 15. juni har NIKKB 25 års jubilæum. Vi har valgt at udsætte selve markeringen til 14. august, men derfor kan vi jo alligevel godt gøre lidt opmærksom på selve dagen. Det gør vi med en række små NIKKB-relaterede historier, som vi håber, I vil have glæde af at læse. Den første kommer her:  

 

Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik blev stiftet 15. juni 1990 som Nordens første undervisnings- og forskningscenter for kiropraktik. Det økonomiske grundlag for instituttet blev sikret ved at udvide formålet for en nyetableret fond til fremme af kiropraktisk forskning og postgraduat uddannelse, så den også omfattede det økonomiske grundlag for NIKKB. Udvidelsen af formålet med fonden betød, at instituttets nuværende finansiering var på plads.

 

Nu skulle NIKKB finde nogle egnede lokaler. Jagten gik ind, og valget faldt på det forhenværende Odense Kamgarnsspinderis hyggelige, klassiske domicil på Klosterbakken 20 i Odense, hvor instituttet flyttede ind og indrettede sig i 1990. NIKKB blev boende i kontorerne på Klosterbakken i 16 år, før instituttet i 2006 flyttede ud i Forskerparken, tættere på SDU.

 

fordr web drparti web

Kontorlandskab web Kursuslokale web