13 unge forskertalenter indenfor det kiropraktiske fagområde er i den kommende uge samlet på Syddansk Universitet (SDU) og Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) til topmøde i det internationale forskerudviklingsprogram Chiropractic Academy for Research Leadership (CARL). Her skal de samle inspiration og viden til deres fortsatte arbejde som forskere og opbygge et stærkt netværk.

 

Topmødet bliver afholdt på NIKKB og Institut for Idræt og Biomekanik. De 13 unge forskere skal i løbet af ugen deltage i en række aktiviteter, hvor de vil møde inspirerende oplægsholdere, som vil præsentere forskerne for input, der vil ruste dem til at stå stærkt i deres daglige arbejde.

 

Anders Grøntved, lektor, ph.d. og forsknings- og centerleder på centeret for Forskning i børn og unges sundhed (RICH) på SDU, vil fortælle om sin karriere som ung forsker.

 

Professor Kurt Klaudi Klausen fra Institut for Statskundskab vil fortælle om ledelse i teori og praksis og professor og forskningsleder ved Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi, Ewa Roos, vil give de unge forskere input til, hvordan man bliver en god forskningsleder.

 

Henrik Wulff Christensen, administrerende direktør og forskningsleder på Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) vil orientere CARL-stipendiaterne om forskningsinstituttet og muligheder for finansiering af forskningsprojekter.

 

Desuden vil de unge forskere deltage i en række workshops, der bliver ledet af CARL’s tre initiativtagere og mentorer, professor Greg Kawchuk fra University of Alberta i Canada, professor og forskningsleder ved Institut for Idræt og Biomekanik og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen og professor Jon Adams fra University of Technology Sydney i Australien.

 

”CARL er et fantastisk initiativ, og vi håber gennem dette netværk af unge forskere at skabe fremtidens globale elite inden for forskning i kiropraktik”, siger Jan Hartvigsen og fortsætter ”Carl er støttet økonomisk af European Center for Chiropractic Research Excellence (ECCRE), World Federation of Chiropractic (WFC) og den canadiske kiropraktorforening (CCA), og IOB og NIKKB bidrager også til dette danske møde. Det er meningen at CARL netværket skal mødes i Edmonton i 2018 og så igen i Sydney i 2019”.  

 

CARL er et internationalt forskerudviklingsprogram med deltagere fra hele verden. Programmet stræber efter at udvikle de mest lovende unge forskere indenfor det kiropraktiske fagområde fra hele verden.

 

Ved hjælp af en mentorordning og målrettet karriere- og forskeruddannelse vil CARL både styrke førende unge forskeres muligheder og skabe et netværk mellem dem, og udnytte deres talent for at sikre forskning indenfor det kiropraktiske fagområde i fremtiden.

 

De 13 CARL-stipendiater er udvalgt efter en grundig proces. De kommer fra Europa (UK, Sverige og Danmark), Nordamerika (Canada og USA) og stillehavsregionen (Australien og Hong Kong) og har hver især udmærket sig indenfor hver sit område indenfor forskning på det kiropraktiske fagområde.

 

Topmødet i Odense varer fra mandag 24. april til fredag 28. april.