Et nyt stort forskningsprojekt stiller skarpt på problemet og skal gøre den viden, man har om rygproblemer, endnu bedre. Den nye viden skal give svar på hvad det er, der gør rygpatienter forskellige, så man kan blive bedre til at målrette behandlingen, til forskellige typer rygsmerter.

- Der er en række behandlinger, der virker på rygsmerter, men vi ved ikke præcist, hvem der skal have hvilken behandling – det er det, vi gerne skal blive klogere på, siger kiropraktor og seniorforsker Alice Kongsted, fra Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik, der leder projektet.

- Som det er nu, har…

Læs mere

Professor Kim Humphreys, som er leder af kiropraktoruddannelsen ved universitetet i Zurich, besøger NIKKB og Syddansk Universitet i uge 34.

Formålet med Kim's besøg er at udveksle ideer inden for forskning og uddannelse og planlægge fremtidigt samarbejde.

Universitetet i Zurich startede i 2008 en uddannelse til kiropraktor. Uddannelsen er ligesom den danske integreret i et medicinsk fakultet og netop derfor ser forskere fra NIKKB og Syddansk Universitet store perspektiver i et samarbejde. Studieleder Henrik Hein Lauridsen og professor Jan Hartvigsen besøgte i juni måned Kim Humphreys i Zurich i forbindelse med ECU-konferencen.

Læs mere

Arthritis Research UK, som er en engelsk pendant til den danske Gigtforeningen, har etableret Rosetree Fellowship, et stort stipendium som tildeles en forsker ved et engelsk universitet til forskning i lænderygsmerter og discusdegeneration.

I 2011 uddeles stipendiet for første gang, og organisationen har bedt seniorforsker ved NIKKB og professor ved SDU Jan Hartvigsen fungere som international ekspert og rådgiver for bevilingskomiteen. Jan skal hjælpe komiteen med at bedømme og prioritere blandt ansøningerne samt deltage i interviews med kandidaterne bag de fire bedste ansøgninger.

Interviews finder sted i London den 14. september. "Jeg er glad og beæret over at Arthritis Research…

Læs mere

InSpiRe er et nationalt netværk, der skal fremme mulighederne for intelligent genoptræning i forhold til ryglidelser. I netværket mødes forskere, virksomheder,  kiropraktorer og fysioterapeuter for at udvikle nye genoptrænings og/eller behandlingsteknologier.

Udviklingen af intelligente træningsredskaber og hjælpemidler vil styrke og effektivisere genoptræningen af mennesker med ryglidelser. Dette vil reducere både de samfundsøkonomiske og menneskelige omkostninger der knytter sig hertil, hvorfor området også rummer stort afsætningspotentiale i Danmark såvel som udlandet.

Arrangementet, der er det første i en række på fire, er startskuddet for netværket, og byder på oplæg og workshops om udfordringer, muligheder og teknologier inden for intelligent træning og…

Læs mere

Regeringen ønsker at gøre det nemmere og mere attraktivt at lave klinisk forskning i Danmark.

Læs mere her: http://im.dk/Aktuelt/Nyheder/Forskning/2011/Maj/Vejledning.aspx

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Læs mere