En kiropraktorklinik får i høj grad sine indtægter fra klinikkens patienter – dels som brugerbetaling, forsikringsrefusion, anden betaler, offentligt tilskud mm. Der eksisterer omkring 250 kiropraktor klinikker som alle er små selvstændige erhvervsdrivende organiseret som personlige selskaber, anpartsselskaber eller interessent selskaber. Hvor forretningsmindede og hvor stor er forretningsforståelsen hos kiropraktorerne? Det er nemlig sin kunst at drive sin klinik som en god forretning; der er mange ting, der skal tages hensyn til, som man ikke lærer i løbet af sin uddannelse til kiropraktor. En undersøgelse lavet af to amerikanske forskere giver en indikation af, hvordan det står til i Ontario…

Læs mere

Kandidatdimission på en råkold januardag

Udenfor dækkede rimfrosten jorden og hang i træerne, mens folk skuttede sig i kulden, men i auditorium 100 på Syddansk Universitet var der feststemning og glæde blandt kandidater, familie, venner og andre, der var mødt op til kandidatdimission for de nyuddannede kiropraktorer.

 

Præcis kl. 10 bød Ole Skjøtt, dekan for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, velkommen til dagens kandidatdimission med en række betragtninger over udviklingen indenfor sundhedsvæsenet og kiropraktorernes rolle og udfordringer. Ole Skjøtt kom bl. a. ind på kunstig intelligens og hvordan den får indflydelse på kiropraktorernes hverdag i fremtiden samt patientperspektiv og brugerinddragelse.

 

Herefter fik de nyuddannede kandidater…

Læs mere

Midt i julefestlighederne fik hovedpineprojektet masser af redaktionel omtale i Nordjyske Stiftstidende. Projektet udføres af kiropraktor Susanne Lynge og læge Olav Bennedbæk i tæt samarbejde med seniorforskerne Lise Hestbæk, Jan Hartvigsen og administrerende direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen fra NIKKB. Hovedpineprojektet sigter efter at kortlægge, hvorfor mange skolebørn døjer med hovedpine. Læs mere om projektet i linket til artiklen herunder.

 

Hovedpineprojektet i Nordjyske Stiftstidende

Læs mere

Statens Institut for Strålebeskyttelse (SIS) oplyser, at de nu er ved at kigge på, hvilke krav man fremadrettet skal sætte for de diagnostiske monitorer hos kiropraktorerne. Generelt skelnes der i den nye vejledning mellem tre typer diagnostiske monitorer, hvoraf den højeste er forbeholdt til mammografi. Spørgsmålet er derfor, hvilken af de to øvrige kategorier, som kiropraktorernes diagnostiske monitorer fremadrettet placeres i og Statens Institut for Strålebeskyttelse forventer at have svar på dette i løbet af februar måned og forventer at vejledningen kan træde i kraft inden udgangen af 2017.

 

Der er to udfald, afhængigt af hvilken kategori kiropraktorernes diagnostiske…

Læs mere

Er der sammenhæng mellem fysisk aktivitetsniveau og rygsmerter hos unge?

Det fysiske aktivitetsniveau hos unge kan have indflydelse på deres risiko for at få rygsmerter, viser et nyt studie med deltagelse af bl. a. Jan Hartvigsen og Lise Hestbæk fra NIKKB/IOB.

 

Jo højere fysisk aktivitet, jo større risiko for rygsmerter, konkluderer studiet, der fulgte en gruppe unge i alderen 11-13 år i en toårig periode for at undersøge i hvor høj grad fysisk aktivitet førte til smerter i nakken, ryggen og lænden i løbet af 2 år efter studiets begyndelse.

 

Studiet afslørede, at fysisk aktivitet, lige fra lav, stillesiddende aktivitet over moderat aktivtiet til kraftig aktivitet generelt ikke…

Læs mere