...om forebyggelse af smerter i muskler og led på arbejdspladser.

 

Den 10. september kl. 14.30 præsenterer Nationalt forskningscenter for Arbejdsmiljø nye perspektiver på forebyggelse og håndtering af smerter i muskler og led på arbejdspladser på et gå-hjem-møde hos forskningscenteret på Østerbro i Købehavn.

 

Mette Jensen Stochkendahl, lektor på Syddansk Universitet og seniorforsker på NIKKB, præsenterer projektet ”Vejen Frem”, der sætter fokus på de største udfordringer i dialogen omkring arbejdsfastholdelse af medarbejdere med muskel- og skeletbesvær og fysisk krævende arbejde. Professor, forskningsleder på SDU og seniorforsker på NIKKB, Jan Hartvigsen, præsenterer de vigtigste konklusioner fra artiklerne om lænderygsmerter,…

Læs mere

Færre og færre personer i Danmark får opioider som en del af deres langtidsbehandling mod smerter, viser tal for perioden 2008 – 2017 som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort. I den nævnte periode er antallet af langtidsbrugere (over 5 år) af opioider faldet fra 86.000 til 60.000. Antallet af brugere i 2017 er det laveste i ti år. Det skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

 

Opioider bliver bl. a. brugt til at behandle kroniske lænderygsmerter, men det er usikkert, om balancen mellem gavnlige og skadelige virkninger er positiv for de fleste patienter, når de bliver behandlet med opioider. Derfor har…

Læs mere

Hej du! Er du ung, nyuddannet kiropraktor uden stor viden om pædiatri?

… så er der hjælp at hente. NIKKB har nemlig et efteruddannelseskursus i basispædiatri i kalenderen, der er skræddersyet til at hjælpe dig med at få masser af nyttig viden og gode fif til at behandle børn i alderen 1 – 12 år.

 

Vi kender det jo godt alle sammen. At behandle børn kan være en udfordring, især hvis man ikke har så megen erfaring, og måske stadig er lidt usikker på, hvad man skal være særlig opmærksom på.

 

Derfor har vi målrettet dette basiskursus til nyuddannede kiropraktorer med 0-5 års erfaring, samt andre kiropraktorer med ingen eller…

Læs mere

Deltag i det 22. kursus i Muskuloskeletal Ultralyd

 

28.-29. januar 2019 på Skejby Sygehus, Auditorium A

 

Indhold:

  • Almen basal viden om muskuloskeletal ultralyd, herunder anatomi, fysik, teknik etc.
  • Muskuloskeletale skader (overbelastningsskader/idrætsskader), reumatologi, bløddelstumorer, ultralydvejledt intervention og Doppler.
  • Demonstration af undersøgelsesteknikker (inkl. ‘’Hands on’’) og interventionsmetoder (ultralydvejledte aspirationer/injektioner).

 

Program om emner og forelæsere kan rekvireres ved kursussekretæren.

 

Læs mere om kurset i invitationen herunder

 

Invitation til 22 kursus i Muskuloskeltal Ultralyd 

Læs mere

Fald er en vigtig årsag til knoglebrud hos ældre mennesker og et stort sundhedsproblem, men det ser ud til, at styrkelse af musklerne i quadriceps er en måde at forebygge risikoen for at ældre mennesker falder. Det er konklusionen på et studie af iranske forskere publiceret i Chiropractic & Manual Therapies.

 

I bestræbelserne på at reducere fald blandt ældre har forskerne undersøgt forbindelsen mellem nedsat muskelstyrke i quadriceps (QMS) og ældres risiko for at falde. Resultaterne af deres undersøgelse indikerer, at jo mindre muskelstyrke de ældre havde i quadriceps og jo ældre de var, jo større var risikoen for…

Læs mere