12 nye Cand. Manu’er klar til kiropraktorlivets udfordringer

Fredag var en festdag for 12 biomekanikstuderende, der efter en festlig og højtidelig dimission kan kalde sig Cand. Manu.

 

De nye kiropraktorer blev behørigt fejret med festtaler af det sundhedsvidenskabelige fakultets dekan, Ole Skøtt, studerende Linne Steinar Haarup og Lone Kousgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktorforening.

 

I sin tale påpegede Ole Skøtt blandt andet, at Cand. Manu’er er en central del af sundhedsvæsenet og at forskning er grundlaget for det, de har lært i løbet af uddannelsen. I samme åndedrag opfordrede han de nye kiropraktorer til at bidrage til forskningen og deltage i udviklingen af faget og at…

Læs mere

Per Kjær udnævnt til professor

Per Kjær, der til daglig er lektor, ph. d. og forsker ved Klinisk Biomekanik, Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet og en tæt samarbejdspartner for forskere på NIKKB, tiltræder 1. februar 2018 som professor i muskuloskeletal forskning med fokus på ryg og nakke. Professoratet er et partnerskab mellem Institut for Idræt og Biomekanik, SDU og UCL.

 

”Professor Per Kjær skal styrke og udvikle fælles forskningsplaner mellem de to institutioner, styrke underviserne på UCL i forhold til implementering af nyeste forskning om ryg og nakke, og han skal involvere undervisere og studerende i ny forskning på ryg- og…

Læs mere

Flere kiropraktorer har i forbindelse med dels akkrediteringen i kiropraktorpraksis og dels implementeringen af den kommende EU dataforordning forespurgt til en databehandleraftale i forbindelse med KirPACS abonnementet.

 

Alle KirPACS-abonnenter har i dag en databehandleraftale i henhold til gældende danske lovgivning i deres eksisterende abonnementsaftale. Den kommende EU dataforordning træder i kraft maj 2018, derfor skal NIKKB have tilpasset vores databehandleraftale til denne nye forordning. Det arbejder vi aktuelt på sammen med vores IT-advokat.

 

Vi forventer, at vi senest i marts måned 2018 fremsender en opdatering af vores databehandleraftaler til alle eksisterende abonnenter for at leve op til EU…

Læs mere

CARL stipendiaterne arbejder på fælles projekter i døgndrift – bogstaveligt talt. På grund af den geografiske spredning af stipendiaterne, er mindst én af dem altid klar til at arbejde på et projekt på et givent tidspunkt i løbet af døgnet.

 

Det afslører CARL stipendiaterne i deres seneste nyhedsbrev, der netop er blevet offentliggjort. Og det mentale billede af stipendiaterne, der arbejder hele tiden, er et godt billede af aktivitetsniveauet i gruppen, for alle deltagerne har haft travlt, siden det første nyhedsbrev udkom i sommeren 2017.

 

Det er bl. a. blevet til tre publicerede videnskabelige artikler med medvirken af…

Læs mere

Få Early Bird-rabat på ECU-konference i Budapest

ECU’s årlige konference bliver i 2018 afholdt i Budapest i Ungarn med den ungarske kiropraktorforening som vært. Konferencen afholdes 25. – 27. maj, og allerede nu kan man tilmelde sig. Indtil 31. marts kan man endda få rabat på sin tilmelding til konferencen.

 

ECU’s konference er som altid en blanding af faglige input og sociale aktiviteter og en god mulighed for at møde forskere og kiropraktorer fra hel Europa. Traditionen tro er Researchers’ Day en forløber for selve konferencen; Researchers’ Day bliver i 2018 afholdt 24. maj.

 

Allerede nu indkalder arrangementskomiteen bidrag til det faglige program. Deadline for…

Læs mere