Det elektroniske tidsskrift Chiropractic & Manual Therapies (CMT) bliver det første tidsskrift i verden med ordet "chiropractics" i titlen der opnår en Impact Factor efter tidsskriftet er blevet optaget i kategorien Rehabilitering i Science Citation Index-expanded (SCIE). 
 
 
Ifølge CMT’s chefredaktør Bruce Walker skyldes succesen den kollektive indsats fra en stor gruppe af mennesker, der har støttet tidsskriftet i løbet af sin hidtidige 29-årige historie. Der er faktisk for mange at nævne, men det ville være en forsømmelse ikke at takke nogle meget vigtige bidragydere til optagelsen.
 
 
For det første personalet hos BMC, hvis professionelle forvaltning over 14 år har været…

Læs mere

Et hold forskere har opstillet en række anbefalinger man bør overveje i sin behandling af muskel- og skeletbesvær i artiklen ”What does best practice care for musculoskeletal pain look like? Eleven consistent recommendations from high-quality clinical practice guidelines: systematic review” i British Journal of Sports Medicine.
 
 

De 11 anbefalinger lyder i punktform (punkterne bliver uddybet og forklaret i den videnskabelige artikel):

 

  • behandlingen bør være patientfokuseret. Dette inkluderer behandling, der svarer til konteksten omkring den enkelte patient, benytter effektiv kommunikation og involverer patienten i beslutningerne omkring behandlingen.
  • man skal screene patienterne for at identificere dem, der har en øget sandsynlighed…

Læs mere

I den seneste udgave af sit nyhedsbrev sætter World Health Organisation (WHO) fokus på overdreven medicinering af lænderygssmerter og giver opbakning til evidensbaseret kiropraktik som den foretrukne behandlingsform mod smerterne. En gruppe forskere fra Australien og Storbritannien advarer i artiklen Care for low back pain. Can health systems deliver?  mod risikoerne ved overdreven medicinering som en del af behandlingen af lænderygssmerter.

 

I stedet anbefaler forskerne behandling, som kiropraktorer er højt kvalificerede til at levere. Specifikt drejer det sig om ikke-medicinsk og ikke-kirurgisk behandling som første behandlingsform mod lænderygssmerter, bl. a. i form af rådgivning, oplysning og beroligelse og…

Læs mere

Siden KirPACS blev etableret som et standard billedarkiveringssystem i 2008, har systemet gennemgået en række opdateringer. Nu er en opdatering af KirPACS til version 5.0 på vej, affødt af nye love og bekendtgørelser på det billeddiagnostiske område, et behov for at modernisere og udvikle KirPACS og et ønske blandt kiropraktorer og patienter om et system, der kan udveksle billeder med det øvrige sundhedsvæsen. Læs videre og find ud af hvilken betydning opdateringen får for KirPACS og abonnenterne.

 

KirPACS 5.0 bliver en væsentlig opdatering af billedarkiveringssystemet. Med opdateringen vil KirPACS leve op til de nye love og krav om…

Læs mere

CARL, Chiropractic Academy for Research Leadership, har netop udgivet sit 5. nyhedsbrev. I nyhedsbrevet kan man blandet andet læse, hvad CARL-stipendiaterne har været i gang med siden sidste nyhedsbrev samt en kraftig opfordring fra de tre mentorer Jon Adams, Greg Kawchuk og Jan Hartvigsen til at støtte op om næste generation af projektet, CARL the 2nd.

 

Læs nyhedsbrevet her: CARL nyhedsbrev nr. 5

Læs mere