Mange børn mærker kortvarigt rygsmerter, uden at det generer dem. Men et 3-årigt kohortestudie af ca. 1400 skoleelever i alderen 8-15 år fra Svendborg i Danmark i perioden 2011-2014 afslører, at langvarige rygsmerter er et problem, der bør tages alvorligt, fordi rygsmerter i barndommen har en risiko for at blive til kroniske rygsmerter i voksenlivet.

 

Forskerne bag undersøgelsen indsamlede data ved hjælp af SMS. Forældrene til de børn, der deltog i undersøgelsen, modtog hver uge en SMS, hvor de skulle indrapportere deres børns eventuelle smerter i muskler og led, og hvor meget og hvilken slags sport barnet havde dyrket…

Læs mere

For mange mennesker er rygsmerter generende, men for nogle kan de få alvorlige konsekvenser. Risikoen for en langvarig sygemelding stiger, når man har fysisk hårde arbejdsopgaver, og dermed stiger også risikoen for at miste sit job som konsekvens af sygemelding. For ca. 10 % af alle, der rammes af lændesmerter, udvikler smerterne sig til kroniske smerter, der gør dem uarbejdsdygtige med efterfølgende sygefravær og til sidst arbejdsløshed.

 

I langt de fleste tilfælde kan man ikke fastslå en enkelt grund til, at mennesker får ondt i ryggen; smerterne er oftest en kompleks kombination af flere forskellige årsager, men fysisk belastning…

Læs mere

Roadshow om IT-sikkerhed

Der er 2 elementer i IT-sikkerhed – menneskerne og maskinerne.

 

  • Har I god IT-hygiejne?

  • Har jeres klinik en politik omkring IT-sikkerhed?

  • IT-sikkerhed - hvad kræver det af os?

 

NIKKB og DKF har i samarbejde arrangeret forårets roadshow om IT-sikkerhed. Et højaktuelt emne i en tid hvor cyber kriminalitet bliver en større og større del af hverdagen – og også har ramt de første danske kiropraktorer!

 

Roadshowet henvender sig til alle i klinikken, som har adgang til klinikkens computere.

 

Seniorkonsulent i Cyber Risk Services Morten von Seelen, tidligere hacker ansat hos Deloitte, kommer ud i kredsene. Han…

Læs mere

NIKKB’s administrerende direktør og forskningsleder deltager onsdag og torsdag i et strategiseminar i den norske forskningsfond ELIB (Et Liv I Bevegelse).

 

Strategiseminaret bliver afholdt i Oslo, og har til formål at etablere et forskernetværk og finde ud af, hvor man vil hen med kiropraktisk forskning i Norge.

 

Nordmændene har længe kigget mod Danmark som foregangsland og ønsket sig tilsvarende forhold for forskere på det kiropraktiske fagområde som danske forskere.

 

I 2012 oprettede nordmændene forskningsstiftelsen ”Et Liv I Bevegelse” (ELIB) og med nye økonomiske bevillinger til stiftelsen er det ønske nu kommet et vigtigt skridt nærmere.

 

Læs mere

Rikke Krüger Jensen er ny seniorforsker på NIKKB

NIKKB har sagt goddag til en ny medarbejder: Rikke Krüger Jensen er nyansat seniorforsker på NIKKB, men bestemt ikke ny i den kiropraktiske verden, hverken blandt forskere eller klinikere.

 

Rikke Krüger Jensen tiltrådte stillingen som seniorforsker på NIKKB 1. maj. Hun kommer til sin nye stilling fra en stilling som forsker og kiropraktor på Rygcenter Syddanmark i Middelfart og har tidligere været ansat som kiropraktor på RygCenter Fyn i Ringe. I 2012 fik hun sin ph.d.-grad, da hun forsvarede sit projekt om Modic forandringer hos patienter med lænderygsmerter, som blandt andet sammenlignede effekten af to behandlingsformer. Hun blev færdiguddannet…

Læs mere