WFC, The World Federation of Chiropractic, har netop offentliggjort, hvem der skal side i foreningens øverste råd, the WFC Council, i perioden 2019 – 2022.

 

Rådet består af 13 medlemmer fra WFC’s 7 regioner og har i den nye opstilling fået 5 nye medlemmer. De 13 medlemmer er: Ayla Azad (ny), David Peeace (ny), Holly Tucker (ny), John Maltby og Michele Maiers fra Nordamerika; Gian Joerger (ny) og Vivian Kil fra Europa; Corrian Poelsma og Laurie Tassell fra Stillehavsregionen; Kei Takeyachi fra Asien, Carlos Syres fra Latinamerika; Kendrah da Silva (ny) fra Afrika og Stathis Papadopoulos fra det østlige…

Læs mere

Sundhedsstyrelsens gebyr- og bidragssatser i forbindelse med strålebeskyttelse er ændret, og det har betydning for alle kiropraktorer med røntgenanlæg. Som følge af en omlægning af loven om ioniserende stråling og strålebeskyttelse paragraf 24 har Folketinget besluttet, at der i stedet for et anmeldelsesgebyr skal være et årligt gebyr for røntgenanlæg. 
 
 
Ændringen omhandler:
• Gebyrpligtig strålingsgenerator eller en lukket radioaktiv kilde godkendt til mobil brug
• Højaktive lukkede radioaktive kilder
 
 
De nye gebyrers størrelse afspejler risici ved kilderne. Desuden er en række engangsgebyrer (anmeldelsesgebyrer) omlagt til årsgebyrer, der tager højde for de løbende udgifter til blandt andet tilsyn.
 
 
Du kan læse mere om den nye gebyrordning…

Læs mere

Be good, communicate, and collaborate

En kvalitativ analyse af perspektiverne i at tilføje en kiropraktor til et multidisciplinært sundhedsteam.

 

Kiropraktorer arbejder i stigende grad sammen med læger, fysioterapeuter, sygeplejersker og andre medlemmer af et sundhedsteam. De tilbyder også patientpleje i forskellige rammer.

 

I en artikel i Chiropractic & Manual Therapies beskriver en gruppe forskere en undersøgelse, der udforskede patienters, deres families og sundhedspersoners tanker om at tilføje en kiropraktor til det team af behandlere, der tager sig af en patient på et hospital. Patienterne var indlagt på hospitalet på grund af rehabilitering af hjerne og rygmarv.

 

Forskere talte med 60 personer for…

Læs mere

Vi har åbnet for tilmelding til NIKKB’s ultralydsuddannelse 2019.
 
 
Klik på linket herunder, så kommer du direkte ind til beskrivelsen af uddannelsen. I bunden af beskrivelsen kan du tilmelde dig:
 
 
 
 
Sidste frist for tilmelding er 22. marts 2019.

Læs mere

Det har i mange år været godt latin, at man ikke måtte løfte med strakte ben og bøjet ryg. Man skulle gå ned i knæ og løfte med strakt ryg for at undgå rygskader. Den opfattelse anfægter professor Jens Ivar Brox fra Avdeling for fysikalsk medicin og rehabilitering på Universitetshospitalet i Oslo i en leder med titlen ’Lifting with straight legs and bent spine is not bad for your back’ i Scandinavian journal of Pain.

 

Jens Ivar Brox har skrevet lederen i anledning af, at tidsskriftet bringer en artikel, der har kigget på smertefri personers opfattelse af at bøje…

Læs mere