Efteruddannelseskataloget for 2020 er gået i trykken og snart kan du finde det i din postkasse. Men du kan allerede nu tilmelde dig næste års kurser online.

 

Klik på linket her for allerede nu at se og tilmelde dig næste års kurser: https://nikkb.dk/categoryevents/efteruddannelse

 

Der er masser af spændende kurser at vælge imellem. NIKKB’s kursustilbud kommer igen i år vidt omkring indenfor vores fem kursuskategorier Kommunikation, Diagnostik, Patientforløb, Behandling og Ny viden – og vi tilbyder atter kurserne som en blanding af foredrag, hands-on og webinarer. Der er helt sikkert også kurser, der er noget for dig!

 

Læs mere

Brugere af KirPACS har i mange år tilgået billeder via billedvieweren ClearCanvas. Nu introducerer vi en ny, online billedviewer, XERO, der betyder, at man ikke længere skal investere i ekstra udstyr for at se sine patienters røntgenbilleder. Dette webinar introducerer dig til XERO.
 
XERO har online adgang til billeder, som er arkiveret i KirPACS og det vil ikke længere være nødvendigt at gennemføre den langsommelige proces med at hente billeder lokalt til en computer før de kan vises. XERO webviewer kan vise dine billeder i en diagnostisk billedkvalitet, hvis din computerskærm opfylder kravene hertil.
 
Læs mere om webinaret og tilmeld…

Læs mere

Deltagerne i CARL II er udvalgt
Chiropractic Academy for Research Leadership (CARL) har udvalgt sin anden gruppe unge forskere, der skal udgøre CARL II i perioden 2020-2023. De 14 udvalgte deltagere er fundet fra et imponerende felt af 41 unge forskere, der er i begyndelsen af deres forskerkarriere. CARL II-stipendiaterne er:
 
Sasha Aspinall (Murdoch University, Australien)
Aron Downie (MacQuarie University, Australien)
David McNaughton (MacQuarie University, Australien
Hazel Jenkins (MacQuarie University, Australien)
Andreé-Anne Marchand (Ontario Tech University; University of Quebec at Trois-Riviéres, Canada)
Jessica Wong (Ontario Tech University; Canadian Memorial Chiropractic College, Canada)
James Young Canadian Memorial Chiropractic College, Canada og Syddansk Universitet, Danmark)
Steen Harsted (Syddansk Universitet, Danmark)
Casper Nim (Syddansk Universitet, Danmark)
Cecilie K. Øverås…

Læs mere

Arbejder du som alment praktiserende læge, speciallæge, fysioterapeut, kiropraktor, psykolog, tandlæge og fodterapeut i praksissektoren i Region Hovedstaden og er nysgerrig på, hvordan du kommer i gang med at forske?

 

Praksissektorens Forskningsråd inviterer til en vederlagsfri kursuseftermiddag d. 6. februar 2020. Emnet er: Introduktion til praksisforskning. Du vil få viden om:

 

  • Muligheder og barrierer i praksisforskning
  • Hvordan arbejdslivet fungerer, når forskning og praksisarbejde går hånd i hånd
  • Faglige miljøer og hvor du kan modtage vejledning
  • Mulighed for at udveksle projektideer og praksiserfaringer med andre klinikere på tværs af praksissektoren

 

Oplægsholdere på kurset er:

 

Anne Møller, praktiserende…

Læs mere

Rikke Krüger Jensen har publiceret en klinisk opdatering om diagnosticering og håndtering af lumbal nerverodspåvirkning (radikulopati) i British Medical Journal (BMJ). Opdateringen er et 360 graders overblik, der letforståeligt og præcist opsamler vores viden om diagnosticering og de vigtigste principper for håndtering af radikulopati.

 

Rikke Krüger Jensen beskriver forskningens centrale budskaber om radikulopati, bl.a. hvordan man definerer radikulopati og årsagerne til sygdommen, hvordan patienter med radikulopati beskriver lidelsen, hvor almindeligt forekommende radikulopati er og hvordan man diagnosticerer og håndterer tilstanden. Desuden indeholder artiklen en gennemgang af, hvordan man undersøger patienter samt en oversigt over røde flag og hvornår man…

Læs mere