ECU har offentliggjort programmet for den kommende kongres i Limassol på Cypern 25. - 27. maj.

 

Klik på billedet herunder for at se programmet. Det er muligt at registrere sig som deltager i kongressen via linket i programmet eller på ECU's website

 

Læs mere

Kan rygsmerter være dødelige?

Hvor farlige er rygsmerter for ældre? Kan de være dødelige? Det er voldsomme spørgsmål, som en gruppe forskere har prøvet at komme nærmere svaret på. Og lad det være sagt med det samme: Der er ikke noget, der tyder på, at rygsmerter i sig selv kan være dødelige. Men de kan være en del af et dårligt helbredsmønster, som øger risikoen for at dø. Derfor opfordrer forskerne til, at andre faktorer end de rent fysiske tages i betragtning, når kiropraktorerne undersøger ældre patienter.

 

Hvordan hænger det nu sammen? Rygsmerter hos ældre mennesker kan være en indikator af dårligt helbred…

Læs mere

Sådan får du adgang til faglitteratur om kiropraktik på Syddansk Universitetsbibliotek

Står du lige og mangler en bestemt bog eller artikel om kiropraktik? Så prøv at kontakte Syddansk Universitetsbibliotek (SDUB) i Odense – måske har de den. Biblioteket har masser af faglitteratur om kiropraktik stående på hylderne og i deres magasin. Du kan få glæde af materialerne, uanset om du er tilknyttet SDU eller ej. Bibliotekets samling indeholder bl.a. donationer af materiale fra kiropraktorer i hele Danmark til NIKKB. NIKKB har lavet et samarbejde med SDUB, så biblioteket administrerer udlån af materialet.  

 

Det er ret nemt at få fat i faglitteratur fra SDUB. Hvis du ikke er tilknyttet…

Læs mere

Sådan rekvirerer du digitale billeder fra regionale sygehuse i Region Syddanmark

Hvis du er træt af de besværlige procedurer og ekspeditionstider, når du skal rekvirere digitale billeder fra de regionale sygehuse i Region Syddanmark, vil du blive gladere af at læse de næste linjer.

 

De regionale røntgenafdelinger på sygehusene i Region Syddanmark har lavet en aftale med kiropraktorernes billedarkiveringssystem KirPACS om, at du for fremtiden skal rekvirere digitale billeder elektronisk, hvis du har abonnement på KirPACS.

 

Hvis din klinik ikke abonnerer på KirPACS eller ikke har ydernummer, kan du ikke benytte metoden; så skal du benytte den samme fremgangsmåde som tidligere. Hvis din klinik ønsker opkobling til KirPACS, kan du…

Læs mere

Millionstøtte til nyt forskningsprojekt

Et nyt forskningsprojekt, der fokuserer på, hvordan sygemeldte med smerter i bevægeapparatet fastholder deres arbejde, har fået økonomisk støtte på 1,5 mill. kr. fra Arbejdsmiljøforskningsfonden.

 

Projektet har fået navnet ”Vejen frem – Udvikling af en fælles indsats for forebyggelse, arbejdsfastholdelse og rehabilitering af medarbejdere med muskelskeletbesvær og fysisk krævende arbejde”.

 

Selv om sygefraværet generelt er faldet de seneste år, viser statistikker, at smerter i muskler og led koster rengøringsassistenter og andre med kort uddannelse i fysisk krævende jobs flere sygedage end mange andre arbejdstagere.

 

”Vi er først nu ved at finde ud af, hvordan jobcentre, arbejdsgivere, læger…

Læs mere