Deltag i det 22. kursus i Muskuloskeletal Ultralyd

 

28.-29. januar 2019 på Skejby Sygehus, Auditorium A

 

Indhold:

  • Almen basal viden om muskuloskeletal ultralyd, herunder anatomi, fysik, teknik etc.
  • Muskuloskeletale skader (overbelastningsskader/idrætsskader), reumatologi, bløddelstumorer, ultralydvejledt intervention og Doppler.
  • Demonstration af undersøgelsesteknikker (inkl. ‘’Hands on’’) og interventionsmetoder (ultralydvejledte aspirationer/injektioner).

 

Program om emner og forelæsere kan rekvireres ved kursussekretæren.

 

Læs mere om kurset i invitationen herunder

 

Invitation til 22 kursus i Muskuloskeltal Ultralyd 

Læs mere

Fald er en vigtig årsag til knoglebrud hos ældre mennesker og et stort sundhedsproblem, men det ser ud til, at styrkelse af musklerne i quadriceps er en måde at forebygge risikoen for at ældre mennesker falder. Det er konklusionen på et studie af iranske forskere publiceret i Chiropractic & Manual Therapies.

 

I bestræbelserne på at reducere fald blandt ældre har forskerne undersøgt forbindelsen mellem nedsat muskelstyrke i quadriceps (QMS) og ældres risiko for at falde. Resultaterne af deres undersøgelse indikerer, at jo mindre muskelstyrke de ældre havde i quadriceps og jo ældre de var, jo større var risikoen for…

Læs mere

Funktionel neurologi (FN) er en behandlingsmetode, der bliver tilbudt af en del kiropraktorer, men der findes umiddelbart ikke tilfredsstillende evidens for hverken effekt eller fordele ved funktionel neurologi i den videnskabelige litteratur, konkluderer to forskere fra Université Paris-Sarclay i Frankrig i en ny artikel med titlen Unravelling functional neurology: a critical review of clinical research articles on the effect or benefit of the functional neurology approach i Chiropractic and Manual Therapies.

 

I artiklen har de to forskere, Anne-Laure Meyer og Charlotte Leboeuf-Yde, gennemført en kritisk litteraturgennemgang af artikler fra tre videnskabelige tidsskrifter for blandt andet at undersøge, om der…

Læs mere

CARL, the Chiropractic Academy for Research Leadership, har udgivet sit tredje nyhedsbrev.

 

I nyhedsbrevet er der fokus på CARL’s andet topmøde, der fandt sted i Edmonton tidligere i år, ligesom det er muligt at få et overblik over de projekter og videnskabelige artikler, CARL-stipendiaterne er i gang med eller har været involveret i.

 

Læs nyhedsbrevet her

Læs mere

I løbet af to fyraftensmøder på SDU i september og november vil den franske ortopædkirurg Olivier Gagey opdatere kiropraktorer, fysioterapeuter, klinisk biomekanikstuderende og fysioterapeutstuderende med den nyeste viden om stabilisering af overkroppen.

 

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 18-20 vil Olivier Gagey holde et oplæg med titlen New concepts on how the lumbar spine is stabilised.

 

Torsdag d. 29. november 2018 kl. 15-19 er emnet for Olivier Gageys oplæg New concepts on the interaction between the lumbar spine, the abdomen, and the respiratory function.

 

Læs mere om de to fyraftensmøder ved at klikke her

Læs mere