21. - 22. januar 2020 afholdes det 23. kursus i muskuloskeltal ultralyd. Kurset afholdes af Aarhus Universitetshospital (Skejby) i samarbejde med DUDS (Dansk Ultralyddiagnostisk Selskab) og DAUS (Dansk Almenmedicinsk Ultralydsselskab)
 

Sidste frist for tilmelding er 2. januar 2020.
 

Læs mere om kurset her

Læs mere

Det første af 13 forskningsprojekter, der har fået støtte fra ECCRE, er nu gennemført. I 2016 indledte Andreas Eklund og hans medforskere projektet ” Chiropractic Maintenance care – cost-utility, psychological factors and pain trajectories” og de har nu afsluttet studiet.

Læs mere

Er du blevet bekymret ved nyheden om, at overforbrug af mobiltelefon udvikler horn i nakken? Så slå lige koldt vand i blodet.
 
 Jan Hartvigsen, professor på SDU og seniorforsker på NIKKB, betragter den nyligt offentliggjorte nyhed om, at unge udvikler horn i nakken som følge af overforbrug af mobiltelefonen som sludder. det siger han til TV2.
 
 - Grundlæggende mener jeg, at det er noget sludder. Det kan man simpelthen ikke konkludere. Fra et videnskabeligt synspunkt er der ikke noget om det, og jeg kan ikke se, at den belastning skulle kunne forårsage det, siger Jan Hartvigsen til TV2
 
 - Der er…

Læs mere

Lær mere om Børnehaveprojektet

Interesserer du dig for børnehavebørns motoriske udvikling? Så skal du læse det seneste nummer af bladet MOV:E, der bl. a. bringer et spændende og informativt interview med Lise Hestbæk, seniorforsker på NIKKB og lektor på SDU, der er leder af forskningsdelen af projektet Aktive børn i Dagtilbud, der også er kendt som børnehaveprojektet.

 

I interviewet fortæller Lise Hestbæk blandt andet hvorfor det er så vigtigt at studere børnehavebørns motorik. Argumentet for at have fokus på børnehavebørns motorik fra begyndelsen af projektet var, at børnenes motorik udvikler sig rivende i børnehavealderen. Den alder er meget definerende for, hvordan børn udvikler…

Læs mere

Andreas Tøllner Christensen starter på Masteruddannelse

NIKKB’s efteruddannelseskoordinator Andreas Tøllner Christensen tager til efteråret hul på en Masteruddannelse i Offentlig kvalitet og ledelse på Syddansk Universitet.

 

Kiropraktorfonden har bevilget 154.900 kr. til finansiering af masteruddannelsen.

 

Andreas Tøllner Christensen blev uddannet som kiropraktor fra Syddansk Universitet, hvor han dimitterede i 2015. Siden har han arbejdet som kiropraktor i primærpraksis, hvor han i en periode kombinerede arbejdet i klinikken med sin stilling som efteruddannelseskoordinator på NIKKB og var en af hovedkræfterne bag det faglige program til Faglig Kongres 2018. I foråret 2019 overgik han til at være udelukkende på NIKKB, hvor han blandt andet sidder…

Læs mere