Dansk Kiropraktor Forening har oprettet en side med praktiske oplysninger og seneste nyt om COVID-19. Siden vil blive opdateret løbende med relevante oplysninger

 

Du kan tilgå siden via dette link: https://www.danskkiropraktorforening.dk/corona

Læs mere

En gruppe forskere fra Australien og Holland har gennemført et kontrolleret randomiseret studie for at prøve at finde et svar på dette spørgsmål. De er kommet frem til, at der ikke er noget der umiddelbart tyder på, at en kombination af internet-baseret psykologisk program og manuel behandling giver bedre resultat end manuel behandling alene.

 

Af Mette Jensen Stochkendahl

 

Kroniske lænderygssmerter kan have negativ indflydelse på vores mentale helbred og velvære og føre til depression og håbløshed hos en patient med kroniske smerter. Kroniske lænderygsmerter er også kendt for at kunne lede til social isolation, nedsat arbejdsfunktion og generelt…

Læs mere

SDU's officielle indsættelsesseminar for professor Lise Hestbæk og professor Tue Secher Jensen finder sted i U1 på Syddansk Universitet i Odense tirsdag d. 12. maj kl. 12:00.

 

Det kræver tilmelding at deltage. Man kan tilmelde sig her: Tilmelding indsættelsesseminar

 

Læs mere

Moderne behandling af rygsmerter bør understøtte patientens egenbehandling og nedtone fokus på en strukturel forklaring. Information og patientuddannelse er de primære tiltag. Til patienter med behov for behov for yderligere kan man overveje manuel behandling eller superviseret træning, skriver Alice Kongsted sammen med en gruppe forskere fra SDU og NIKKB i en artikel om rygsmerter i den seneste udgave af Månedsskrift for almen praksis (februar 2020). De nævner desuden GLA:D® Ryg som et bud på at omsætte kliniske retningslinjer til et veldefineret tilbud til patienter med langvarigt rygbesvær og behov for øget egenhåndtering.

 

Månedsskriftets redaktør, Jane Fangel Jensen, fortæller…

Læs mere

Det spørgsmål stillede professor (SDU) og seniorforsker (NIKKB) Jan Hartvigsen og professor Simon French fra MacQuarie University i Sydney, Australien, i 2017 som optakt til en temaserie i Chiropractic & Manual Therapies.


Baggrunden for spørgsmålet var at definere kiropraktik bedre for interessenter og ”stakeholders” i og udenfor professionen, fordi de to forskere havde en opfattelse af, at der eksisterede en vis forvirring angående hvad kiropraktik egentlig er, hvad kiropraktorer laver og hvordan de bidrager til patienternes sundhed og velvære. De to professorer opfordrede forskere fra hele verden til at bidrage med betragtninger omkring spørgsmålet.


To år efter spørgsmålet blev stillet…

Læs mere