KirCACS har udviklet en tovejs videokonsultation integreret i KirCACS’s kalender og afregningsmodul, som efterlever regler om databeskyttelse.

 

Under COVID-19 nødberedskabet, hvor de kiropraktiske klinikker kun har mulighed for begrænset fysisk konsultation, tilbyder KirCACS gratis brug af videoløsningen til alle vores abonnenter.

Læs mere

Den hollandske regering har forbudt alle forsamlinger af mere end 100 mennesker indtil 1. juni.

 

Derfor er ECU 2020 kongressen, der skulle have fundet sted 22. - 24. maj i Utrecht aflyst.

 

Delegerede vil blive kontaktet vedrørende refusion af deltagergebyr i nærmeste fremtid.

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har i dag offentliggjort retningslinjer, der beskriver kritiske funktioner i sundhedsvæsenet under covid-19. Retningslinjerne har også relevans for kiropraktorer.

 

Læs retningslinjerne her: https://www.danskkiropraktorforening.dk/corona/

 

NIKKB opfordrer endnu engang alle, der søger information om coronavirus og myndighedernes tiltag til at følge med på følgende websites:

 

Myndighederne generelt: www.coronasmitte.dk

 

Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/corona

 

Man kan også følge med hos World Health Organisation (WHO): https://www.who.int/health-topics/coronavirus

 

Informationer om forhold med særlig betydning for kiropraktorer findes hos DKF. Siden opdateres løbende: https://www.danskkiropraktorforening.dk/corona/

Læs mere

Af Rikke Krüger Jensen, lektor SDU og seniorforsker NIKKB

 

Baggrund

Lumbal spinalstenose opstår som følge af de aldersforandringer som naturligt forekommer i rygsøjlen. Hos nogle patienter kan det resultere i forsnævrede pladsforhold i rygmarvskanalen. Oftest giver en forsnævring ikke symptomer, da det er en del af den almindelige aldringsproces, men i nogle tilfælde kan forsnævringen medfører risiko for tryk på de nerver som går ned i benene.

 

Diagnosen spinalstenose stilles primært på baggrund af sygehistorien. Patienten vil berette om nedsat gangdistance pga. balde- eller bensmerter, som provokeres ved gang og stand, og som lindres ved at sidde eller bøje…

Læs mere

Alle udmeldinger vedr. COVID-19 koordineres mellem NIKKB og DKF og offentliggøres på https://www.danskkiropraktorforening.dk/corona

Læs mere