NIKKB’s administrerende direktør og forskningsleder deltager onsdag og torsdag i et strategiseminar i den norske forskningsfond ELIB (Et Liv I Bevegelse).

 

Strategiseminaret bliver afholdt i Oslo, og har til formål at etablere et forskernetværk og finde ud af, hvor man vil hen med kiropraktisk forskning i Norge.

 

Nordmændene har længe kigget mod Danmark som foregangsland og ønsket sig tilsvarende forhold for forskere på det kiropraktiske fagområde som danske forskere.

 

I 2012 oprettede nordmændene forskningsstiftelsen ”Et Liv I Bevegelse” (ELIB) og med nye økonomiske bevillinger til stiftelsen er det ønske nu kommet et vigtigt skridt nærmere.

 

Læs mere

Rikke Krüger Jensen er ny seniorforsker på NIKKB

NIKKB har sagt goddag til en ny medarbejder: Rikke Krüger Jensen er nyansat seniorforsker på NIKKB, men bestemt ikke ny i den kiropraktiske verden, hverken blandt forskere eller klinikere.

 

Rikke Krüger Jensen tiltrådte stillingen som seniorforsker på NIKKB 1. maj. Hun kommer til sin nye stilling fra en stilling som forsker og kiropraktor på Rygcenter Syddanmark i Middelfart og har tidligere været ansat som kiropraktor på RygCenter Fyn i Ringe. I 2012 fik hun sin ph.d.-grad, da hun forsvarede sit projekt om Modic forandringer hos patienter med lænderygsmerter, som blandt andet sammenlignede effekten af to behandlingsformer. Hun blev færdiguddannet…

Læs mere

Travle, inspirerende dage på CARL-topmøde

Siden mandag har de 13 udvalgte CARL-forskertalenter været i fuld gang med det første af tre topmøder.

 

Topmødet afholdes på SDU, og er en inspirerende blanding af oplæg, workshops og sociale indslag, der skal være med til at samle forskerne som en stærk gruppe indenfor forskning på det kiropraktiske fagområde. Undervejs har forskertalenterne hørt oplæg fra en lang række forskere indenfor bl. a. ledelse i teori og praksis, om hvordan man kan sammensætte en forskerkarriere og hvordan man bliver en god forskningsleder.

 

De er også blevet introduceret til NIKKB, mulighederne for støtte til forskning og nogle af de…

Læs mere

Ældre klarer sig lige så godt med lændesmerter som yngre mennesker

Det går ikke ældre mennesker dårligere end yngre eller midaldrende mennesker, men smerterne optræder forskellige steder hos ældre end hos yngre mennesker. Det viser et nyt studie der er blevet offentliggjort i European Journal of Pain.

 

Den meste forskning i lændesmerter har fokuseret på smerternes udbredelse blandt unge og midaldrende mennesker. Det kan vise sig snart at blive en udfordring, for efterhånden som de store årgange bliver ældre og ældre, er der brug for viden, så man kan behandle den ældre befolkningsgruppe, når de møder op hos kiropraktoren med lændesmerter.

 

Det nye studie i European Journal of Pain…

Læs mere

13 unge forskertalenter indenfor det kiropraktiske fagområde er i den kommende uge samlet på Syddansk Universitet (SDU) og Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) til topmøde i det internationale forskerudviklingsprogram Chiropractic Academy for Research Leadership (CARL). Her skal de samle inspiration og viden til deres fortsatte arbejde som forskere og opbygge et stærkt netværk.

 

Topmødet bliver afholdt på NIKKB og Institut for Idræt og Biomekanik. De 13 unge forskere skal i løbet af ugen deltage i en række aktiviteter, hvor de vil møde inspirerende oplægsholdere, som vil præsentere forskerne for input, der vil ruste dem til at…

Læs mere