I løbet af to fyraftensmøder på SDU i september og november vil den franske ortopædkirurg Olivier Gagey opdatere kiropraktorer, fysioterapeuter, klinisk biomekanikstuderende og fysioterapeutstuderende med den nyeste viden om stabilisering af overkroppen.

 

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 18-20 vil Olivier Gagey holde et oplæg med titlen New concepts on how the lumbar spine is stabilised.

 

Torsdag d. 29. november 2018 kl. 15-19 er emnet for Olivier Gageys oplæg New concepts on the interaction between the lumbar spine, the abdomen, and the respiratory function.

 

Læs mere om de to fyraftensmøder ved at klikke her

Læs mere

Festlig dimission med internationale anstrøg

’Spørg ikke, hvad dine patienter kan gøre for dig, spørg, hvad du kan gøre for dine patienter’. Et lettere omformuleret citat af John F. Kennedy i Simon Madsens kandidattale var et af højdepunkterne ved dagens dimission for de nye Cand. Manu’er på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

 

Den nykårede Cand. Manu. sluttede desuden sin flotte tale med at konstatere, at ’når folk kommer til os, handler det ikke om at overleve, men om at leve’.

 

Forud var gået en velkomst til dimissionen ved institutbestyrer for IOB, Jørgen Poulsen og en meget rammende tale ved professor og…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har udgivet en opdateret national klinisk retningslinje for udredning og behandling samt rehabilitering af patienter med generaliserede smerter i bevægeapparatet.

 

Sundhedsstyrelsen skriver på sin hjemmeside, at retningslinjen blevet opdateret fordi arbejdsgruppen har vurderet, at der er kommet ny viden på området, der taler for en revision. Eksempelvis er der nu en stærk anbefaling for brugen af kognitiv adfærdsterapi til patienter med komplekse problemstillinger som følge af generaliserede smerter i bevægeapparatet.

 

Læs den opdaterede retningslinje her og læs mere om opdateringen her.

 

Læs alle NKR med interesse for kiropraktorer her.

Læs mere

De skærme, som man på klinikker med et digitalt røntgenanlæg anvender til at stille en egentlig diagnose betegnes normalt som en diagnostisk monitor. En sådan monitor er en del af hele den billeddannende kæde, og har dermed stor indflydelse på den billedkvalitet, som kiropraktoren i sidste ende oplever. Det betyder, at monitoren indirekte kan medvirke til at give patienten den mest optimale stråledosis ved undersøgelsen.

 

Sundhedsstyrelsen, Strålebeskyttelse har udgivet en ny vejledning om diagnostiske monitorer til beskrivelse af røntgenbilleder inden for det medicinske område.

 

Vejledningen giver et overblik over, hvordan skærmene defineres, anbefalinger til driftsbetingelser, samt hvilke kontroller…

Læs mere

Hvis du er nyuddannet kiropraktor med op til 5 års erfaring, eller kiropraktor med ingen eller meget lidt erfaring med undersøgelse og behandling af børn fra 1-12 år, må du ikke gå glip af NIKKB’s basiskursus i pædiatri til efteråret.

 

Kurset bliver afholdt 27. oktober og vil bestå både af forelæsninger og workshops præsenteret af et bredt team af danske kiropraktorer med særlig kompetence og interesse for behandling af de lidt større børn.

 

Pædiatrikurset består af 3 dele, som tilsammen gider dig viden og konkrete redskaber til at håndtere og behandle børn i alderen 1 – 12 år.…

Læs mere