Forskningsenheden for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi (FoF) indbyder endnu engang til det årlige Science in Action seminar, som har til hensigt at præsentere den nyeste forskning og bygge bro mellem klinikere og forskere.

 

FoF har i år valgt at sætte fokus på aktivitetsrelateret hofteproblemer hos den yngre person, et område med stigende fokus.

 

Læs mere her: Invitation Science in Action 2018

Læs mere

Manipulationsbehandling anvendes i stigende grad til behandling af børns nakke- og rygsmerter til trods for at der ikke er nogen evidens for effektiviteten af behandlingen hos børn. Det anbefales generelt som en behandlingsmulighed for voksne med nakke- og rygsmerter og forskellige typer af behandlere tilbyder manipulation enten for sig selv eller i kombination med andre behandlingsmetoder, f.eks. rådgivning, øvelser og bløddelsbehandling.

 

I et nyt studie var formålet at fastslå hvor effektiv manipulation sammen med andre behandlingsmetoder er på antallet af tilbagevendende nakke- og rygsmerter hos børn i alderen 9-15 år.

 

I studiet konkluderer en gruppe forskere fra…

Læs mere

 

Vær opmærksom på, at deadline for at indense abstracts og posters til WFC/ECU-kongressen 2019 er 1. oktober 2018.

 

Læs de generelle informationer og informationer om indsendelse af abstracts og posters her: Submission information abstracts and posters

 

Abstracts og posters skal indsendes via dette link: https://wfc-ecu-berlin-2019.exordo.com/login

 

 

 

 

Læs mere

...om forebyggelse af smerter i muskler og led på arbejdspladser.

 

Den 10. september kl. 14.30 præsenterer Nationalt forskningscenter for Arbejdsmiljø nye perspektiver på forebyggelse og håndtering af smerter i muskler og led på arbejdspladser på et gå-hjem-møde hos forskningscenteret på Østerbro i Købehavn.

 

Mette Jensen Stochkendahl, lektor på Syddansk Universitet og seniorforsker på NIKKB, præsenterer projektet ”Vejen Frem”, der sætter fokus på de største udfordringer i dialogen omkring arbejdsfastholdelse af medarbejdere med muskel- og skeletbesvær og fysisk krævende arbejde. Professor, forskningsleder på SDU og seniorforsker på NIKKB, Jan Hartvigsen, præsenterer de vigtigste konklusioner fra artiklerne om lænderygsmerter,…

Læs mere

Færre og færre personer i Danmark får opioider som en del af deres langtidsbehandling mod smerter, viser tal for perioden 2008 – 2017 som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort. I den nævnte periode er antallet af langtidsbrugere (over 5 år) af opioider faldet fra 86.000 til 60.000. Antallet af brugere i 2017 er det laveste i ti år. Det skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

 

Opioider bliver bl. a. brugt til at behandle kroniske lænderygsmerter, men det er usikkert, om balancen mellem gavnlige og skadelige virkninger er positiv for de fleste patienter, når de bliver behandlet med opioider. Derfor har…

Læs mere