Covid-19 satte en foreløbig stopper for 2. del af efteruddannelseskurset Geriatri i kiropraktorpraksis med Paolo Caserotti og Thomas Veedfald i april måned.

 

Nu er der sat ny dato på afviklingen af del 2, der afvikles 2. og 3. oktober 2020.

 

Tilmeldte deltagere vil få direkte besked.

 

Læs mere

Stadig ledige pladser på efteruddannelseskurser i august

NIKKB afholder 2 efteruddannelseskurser i august:

 

15. - 16. august afholdes kurset Reumatologi i kiropraktorpraksis i Odeon i Odense. Kurset er for dig, som vil opdateres på de hyppigste og de mere sjældne reumatiske tilstande med relevans for kiropraktorer. Der vil komme masser af spændende cases – også fra kiropraktorpraksis! Kom med og bliv klogere på hvad du skal holde øje med og kan gøre for dine patienter.

 

Læs mere om det spændende kursus og tilmelding her: https://nikkb.dk/details/409-reumatologi-i-kiropraktorpraksis-ra-spa-psa-sle-og-alle-de-andre/odense-c/2020-08-15/09-00

 

 

21. - 23. august kan du komme på kurset Functional tissue protocols på Hotel Vejlefjord. Kurset er…

Læs mere

Ny dato for basispædiatrikursus

Basispædiatrikurset med Kari Skovmand, Gitte Zachariassen og Karina Dyrvig Honoré, der skulle have været afviklet i den kommende weekend, bliver i stedet afviklet lørdag og søndag 19. og 20 september 2020, begge dage fra kl. 9 – 17, på Odeon i centrum af Odense.

 

Kurset, der skulle have været afviklet i den kommende weekend, men blev udsat på grund af coronakrisen.

 

Den oprindelige kursustilmelding er fortsat gyldig. Skulle man være forhindret i at deltage i kurset på den nye dato, skal man meddele dette til NIKKB, så hurtigt som muligt.

 

Med forbehold for antal deltager vil der…

Læs mere

Patienter med ryg- eller nakkesmerter bliver ofte rådet til at øge deres fysiske aktivitet for at reducere smerterne.

 

Men ny forskning indikerer, at der er patienter, for hvem det ikke nødvendigvis er et godt råd. Det fortæller ph.d.-studerende Cecilie K. Øverås fra Institutt for samfunnsmedicin og sykepleie ved NTNU i Norge og IOB på SDU i et interview på den norske website gemini.no.

 

- Regelmæssig fysisk aktivitet er fortsat en vigtig nøgle til sundhed og forebyggelse af sygdom. Vores budskab er, at dem, der har fysisk arbejde kan have godt af at indlægge hvilepauser i…

Læs mere

Der er megen debat omkring patientsikkerheden ved manipulation af ryggen (SMT) hos børn. Denne kontrovers er af særlig interesse for beslutningstagere, der regulerer sikkerheden ved sundhedsydelser.

 

En gruppe forskere fra Canada har foretaget en hurtig gennemgang af sikkerheden ved SMT hos børn (<10 år). De havde til formål at: 1) beskrive bivirkninger; 2) rapportere forekomsten af bivirkninger; og 3) bestemme, om SMT øger risikoen for uønskede hændelser sammenlignet med andre indgreb.

 

De gennemførte en systematisk søgning efter relevante studier i MEDLINE, CINAHL og Index to Chiropractic Literature. Kvalificerede studier (case rapporter/serier, kohorteundersøgelser og randomiserede kontrollerede forsøg) blev kritisk…

Læs mere