Mere faglig end nogensinde

Det bliver en meget anderledes Faglig Kongres, der i næste uge åbner for tilmelding. Det bliver stadig tre spændende dage med masser af faglighed og vigtig viden. Men de store bjørnekrammere til de gamle studiekammerater og de mange timer på dansegulvet – dem må I gemme til efter corona.

 

Covid-19-pandemien betyder, at myndighederne har sat en lang række krav til blandt andet konferencer og begivenheder. Det har naturligvis også betydning for Faglig Kongres. Derfor har NIKKB og DKF de sidste uger arbejdet for en plan for at gennemføre det meste af kongressen i fuld overensstemmelse med alle myndighedernes krav.…

Læs mere

Af Rikke Krüger Jensen

 

Patienter med lumbal spinalstenose kan desværre ikke identificeres vha. et patientudfyldt spørgeskema. Det var det overordnede resultat af et forskningsprojekt som vi har gennemført i samarbejde med kiropraktorer, medicinere og kirurger. Vi indsamlede data via et spørgeskema udviklet til at skelne patienter som har kliniske symptomer på lumbal spinalstenose fra patienter som ikke har symptomer.

 

Spørgeskemaet består af spørgsmål som beskriver de typiske symptomer for sygdommen, som f.eks. forværring ved gang og stand, og lindring ved at sidde eller bøje forover. Spørgsmålene er baseret på to allerede eksisterende spørgeskemaer for lumbal spinalstenose udviklet til…

Læs mere

25. - 26. januar 2021 afholdes det 24. kursus i muskuloskeltal ultralyd. Kurset afholdes af Aarhus Universitetshospital (Skejby) i samarbejde med DUDS (Dansk Ultralyddiagnostisk Selskab) og DAUS (Dansk Almenmedicinsk Ultralydsselskab)

 

Sidste frist for tilmelding er 2. januar 2021.

 

Læs mere om kurset og tilmelding her

Læs mere

Med en i-faktor på 1,52 er onlinetidsskriftet Chiropractic & Manual Therapies (CMT) den højest rangerende tidsskrift med fokus på muskuloskeletale lidelser og kiropraktik. Til sammenligning ligger i-faktoren for JMPTs på 1,23.

 

Placeringen er imponerende, fordi det er første gang, CMT får tildelt en i-faktor, siden tidsskriftet i 2019 blev optaget på listen over tidsskrifter, der bliver tildelt en i-faktor. CMT er optaget i kategorien Rehabilitering i Science Citation Index-expanded (SCIE).

 

I-faktoren (Impact Factor på engelsk), er en måling af videnskabelige tidsskrifters og forskeres status på baggrund af citationer af artikler fra pågældende medier/personer. Den opnåede faktor bliver ofte…

Læs mere

Fredag den 26. juni dimitterede 22 nye Cand. Manu’er fra Syddansk Universitet under helt anderledes omstændigheder end tidligere.

 

Covid-19 har i en grad påvirket den verden, vi lever i; tidligere i 2020 har vi oplevet digitale ph.d.-forsvar, og da forårets nyuddannede kiropraktorer skulle dimittere, forgik det online. Og hvem ved, måske er digitale dimissioner fremtiden?

 

I et lokale på SDU bød Det sundhedsvidenskabelige Fakultets dekan, Ole Skøtt, velkommen til dimissionen via Facebook og Zoom. I sin tale til kandidaterne understregede dekanen de ekstraordinære omstændigheder og roste og takkede både kandidaterne og deres undervisere for den indsats,…

Læs mere