25. - 26. januar 2021 afholdes det 24. kursus i muskuloskeltal ultralyd. Kurset afholdes af Aarhus Universitetshospital (Skejby) i samarbejde med DUDS (Dansk Ultralyddiagnostisk Selskab) og DAUS (Dansk Almenmedicinsk Ultralydsselskab)

 

Sidste frist for tilmelding er 2. januar 2021.

 

Læs mere om kurset og tilmelding her

Læs mere

Med en i-faktor på 1,52 er onlinetidsskriftet Chiropractic & Manual Therapies (CMT) den højest rangerende tidsskrift med fokus på muskuloskeletale lidelser og kiropraktik. Til sammenligning ligger i-faktoren for JMPTs på 1,23.

 

Placeringen er imponerende, fordi det er første gang, CMT får tildelt en i-faktor, siden tidsskriftet i 2019 blev optaget på listen over tidsskrifter, der bliver tildelt en i-faktor. CMT er optaget i kategorien Rehabilitering i Science Citation Index-expanded (SCIE).

 

I-faktoren (Impact Factor på engelsk), er en måling af videnskabelige tidsskrifters og forskeres status på baggrund af citationer af artikler fra pågældende medier/personer. Den opnåede faktor bliver ofte…

Læs mere

Fredag den 26. juni dimitterede 22 nye Cand. Manu’er fra Syddansk Universitet under helt anderledes omstændigheder end tidligere.

 

Covid-19 har i en grad påvirket den verden, vi lever i; tidligere i 2020 har vi oplevet digitale ph.d.-forsvar, og da forårets nyuddannede kiropraktorer skulle dimittere, forgik det online. Og hvem ved, måske er digitale dimissioner fremtiden?

 

I et lokale på SDU bød Det sundhedsvidenskabelige Fakultets dekan, Ole Skøtt, velkommen til dimissionen via Facebook og Zoom. I sin tale til kandidaterne understregede dekanen de ekstraordinære omstændigheder og roste og takkede både kandidaterne og deres undervisere for den indsats,…

Læs mere

Steen Harsted blev den 32. kiropraktor med en dansk ph.d.-grad

Fredag den 19. juni forsvarede Steen Harsted sin ph.d.-afhandling ”Motor skills and musculoskeletal disorders among Pre-school Children” med succes, og han blev dermed den 32. kiropraktor til at modtage ph.d.-graden i Danmark.

 

Studiet bag afhandlingen handler om, hvordan man har brugt en markørløs digital teknologi, der optager og registrerer børnenes bevægelser til at studere bevægelsesmønstre og motorik hos børnehavebørn.

 

Baggrunden for studiet var, at mange skolebørn og teenagere døjer med smerter i underekstremitererne, og for nogle bliver smerterne vedvarende og påvirker deres helbred og karriere, når de senere bliver voksne. Derfor var det relevant…

Læs mere

NIKKB og DKF har udsendt spørgeskemaet til kiroFAKTA 2020 praksistælling i kiropraktorpraksis til alle andets kiropraktorer.  I kan hjælpe os i vores arbejde ved at udfylde skemaet og returnere det.jeres hjælp er af stor betydning for vores arbejde

 

KiroFAKTA er en tilbagevendende begivenhed hvert andet år, som alle kiropraktorer opfordres til at medvirke i ved at udfylde spørgeskemaet og returnere det som beskrevet. Efter deadline for indsendelse af udfyldte skemaer udarbejder NIKKB en rapport baseret på de indsamlede data, som bliver offentligt tilgængelig på NIKKB’s hjemmeside.

 

KiroFAKTA-undersøgelsen giver et overblik over kiropraktorbranchen til alle, der er interesserede.…

Læs mere