ECCRE placeres på NIKKB

Dansk Kiropraktor Forening har i forbindelse med genindmeldelsen i den europæiske kiropraktor forening (ECU) aftalt at etablere et europæisk forskningscenter, European Center for Chiropractic Research Excellence (ECCRE), som placeres på NIKKB.

 

NIKKB har udpeget Lone Kousgaard Jørgensen og Michael Christensen til at repræsentere NIKKB´s bestyrelse. ECCRE´s bestyrelse vil yderligere bestå af Øystein Ogre, formand for ECU og Vasileios Gkolfinopoulos, kassér i ECU.

 

Der afholdes stiftende møde i ECCRE i forbindelse med ECU´s kongres den 6. maj 2016 i Oslo. Her vedtages bl.a. vedtægter og den overordnede strategi for ECCRE samt fastsættes en tidsplan for ansøgninger.

 

Både…

Læs mere

Vil du noget mere med din idrætskiropraktiske praksis? Vil du ruste dig med en bred faglig viden på højt fagligt niveau? Og vil du fokusere din efteruddannelse inden for dette specialeområde?

 

DSKKB og NIKKB har i længere tid arbejdet på denne Idrætskiropraktiske Efteruddannelse (IKE), som henvender sig til alle idrætsinteresserede. Den unikke uddannelsesrække, der er skræddersyet til kiropraktorerne, er nu på plads og der er åbnet for tilmelding.

 

Du kan læse mere om den idrætskiropraktiske efteruddannelse i folderen Idrætskiropraktisk Efteruddannelse/IKE, der ligger under Efteruddannelse - Fagligt Materiale her på siden: http://www.nikkb.dk/indholdssider/fagligt-materiale.

Læs mere

NIKKB bliver nærmest affolket i slutningen af denne uge, når Henrik Wulff Christensen, Alice Kongsted, Tue Secher Jensen, Mette Jensen Stochkendahl og Lise Hestbæk alle deltager i ECU’s årlige kongres i Norge.

 

ECU-kongressen afholdes i dagene 5. – 7. maj i Osloforstaden Lillestrøm. Dagen før ECU-kongressen afholdes Researcher’s Day, som kiropraktor, ph.d. og seniorforsker ved NIKKB, Mette Jensen Stochkendahl har været med til at planlægge.

 

Det overordnede tema for ECU-kongressen er ”Building Bridges”, mens temaet på Researcher’s Day er ”Down from the ivory towers: Breaking down the barriers between research and clinical practice”; I begge tilfælde lægges der…

Læs mere

Deltag i den første danske nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led

Center for Sundhed i Muskler og Led inviterer i samarbejde med Danske Fysioterapeuter, Dansk Kiropraktorforening og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø til den første danske nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led.

 

Konferencen foregår torsdag den 19. maj fra 9:30 til 16:00 i auditorium O100 på Syddansk Universitet.

 

Formålet med konferencen er at sætte fokus på forskning i muskler og led samt at starte et dansk nationalt netværk for forskning inden for området.  

 

På konferencen vil der være to inviterede talere:

 

Professor Knud Juel, Statens Institut for Folkesundhed, vil tale om “Lænderygsmerter,…

Læs mere

Muskuloskeletale lidelser og forkølelse

Den amerikanske hjemmeside Chiropractic Science er en hjemmeside, der arbejder for at udbrede kiropraktisk forskning, bl. a. via podcasts med førende forskere i forskellige områder indenfor muskuloskeletal forskning, opmuntre til samarbejde mellem forskerne for at promovere fremtidig forskning af høj kvalitet og anspore og hjælpe klinikere og studerende med at komme i gang med deres egen forskerkarriere.

 

Senest har Chiropractic Science interviewet Lise Hestbæk, kiropraktor, ph.d., seniorforsker på NIKKB og lektor på IOB, og det har resulteret i en interessant podcast med titlen Life Course of Back Pain and Pediatric Chiropractic. Hendes forskning fokuserer i høj grad på forebyggelse…

Læs mere