Flere kiropraktorer har i forbindelse med dels akkrediteringen i kiropraktorpraksis og dels implementeringen af den kommende EU dataforordning forespurgt til en databehandleraftale i forbindelse med KirPACS abonnementet.

 

Alle KirPACS-abonnenter har i dag en databehandleraftale i henhold til gældende danske lovgivning i deres eksisterende abonnementsaftale. Den kommende EU dataforordning træder i kraft maj 2018, derfor skal NIKKB have tilpasset vores databehandleraftale til denne nye forordning. Det arbejder vi aktuelt på sammen med vores IT-advokat.

 

Vi forventer, at vi senest i marts måned 2018 fremsender en opdatering af vores databehandleraftaler til alle eksisterende abonnenter for at leve op til EU…

Læs mere

CARL stipendiaterne arbejder på fælles projekter i døgndrift – bogstaveligt talt. På grund af den geografiske spredning af stipendiaterne, er mindst én af dem altid klar til at arbejde på et projekt på et givent tidspunkt i løbet af døgnet.

 

Det afslører CARL stipendiaterne i deres seneste nyhedsbrev, der netop er blevet offentliggjort. Og det mentale billede af stipendiaterne, der arbejder hele tiden, er et godt billede af aktivitetsniveauet i gruppen, for alle deltagerne har haft travlt, siden det første nyhedsbrev udkom i sommeren 2017.

 

Det er bl. a. blevet til tre publicerede videnskabelige artikler med medvirken af…

Læs mere

Få Early Bird-rabat på ECU-konference i Budapest

ECU’s årlige konference bliver i 2018 afholdt i Budapest i Ungarn med den ungarske kiropraktorforening som vært. Konferencen afholdes 25. – 27. maj, og allerede nu kan man tilmelde sig. Indtil 31. marts kan man endda få rabat på sin tilmelding til konferencen.

 

ECU’s konference er som altid en blanding af faglige input og sociale aktiviteter og en god mulighed for at møde forskere og kiropraktorer fra hel Europa. Traditionen tro er Researchers’ Day en forløber for selve konferencen; Researchers’ Day bliver i 2018 afholdt 24. maj.

 

Allerede nu indkalder arrangementskomiteen bidrag til det faglige program. Deadline for…

Læs mere

Det er almindeligt at børn og unge har smerter i benene. Smerterne er hyppige, tilbagevendende og non-traumatiske, og er derfor som oftest andet end forstuvede ankler og knæ. Det konkluderer et nyt studie publiceret i BMC Musculoskeletal Disorders. Det er vigtig information, som klinikere kan bruge til at udbygge deres egen viden og til generel information til børn, unge og deres forældre.

 

Med sine konklusioner læner studiet sig op ad den øvrige forskning vedrørende smerter i over- og underekstremiteter, men det påpeger samtidig, at der er brug for yderligere forskning for at blive endnu klogere på denne type smerter.…

Læs mere

NIKKB’s ultralydskursus på Vejle Sygehus 27. januar er meget populært, men du kan stadig nå at komme med.

 

Kurset er et spændende hands-on kursus med masser af sparring og dialog, der giver dig forbedrede færdigheder indenfor ultralydsscanning, som du kan bruge i din klinik.

 

Igennem dagen vil du sammen med de øvrige kursister se cirka 13 forskellige patienter, som alle skannes og diagnosticeres. Du kan forvente at komme til at udføre skanninger, og der vil være rotation mellem kursets undervisere.
Er der specielle, sjældne eller klassiske cases, vil alle få muligheden for at se dette under kurset.

 …

Læs mere