Jan Hartvigsen medvirker i podcast om evidensbaseret praksis

I slutningen af april medvirkede seniorforsker ved NIKKB og lektor ved IOB, Lise Hestbæk, i en podcast på hjemmesiden Chiropractic Science. Nu har hjemmesiden også lavet en podcast med Jan Hartvigsen, professor of forskningsleder på IOB og seniorforsker på NIKKB.

 

I podcasten diskuterer Jan Hartvigsen evidensbaseret praksis. Jan Hartvigsen kommer blandt andet ind på følgende emner:

 

1. Hvad er evidensbaseret praksis? 2. Hvordan opbygger vi forskningskapacitet i kiropraktik (og hvad er barriererne)? 3. Den kiropraktiske profession. 4. Hvordan kan vi få forskningen ud til kiropraktorer og offentligheden? 5. Muskel-sundhed i forbindelse med generelle sundhed og 6. den nuværende…

Læs mere

Institut for Idræt og Biomekanik (IOB) på Syddansk Universitet og Canadian Memorial Chiropractic College (CMCC) har i dag indgået en indbyrdes samarbejdsaftale, der også kan blive af stor nytte for Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB).

 

Aftalen sigter mod et samarbejde og udveksling på studenterniveau og forskerniveau. Det er med hensyn til sidstnævnte, at aftalen er interessant for NIKKB. Samarbejdsaftalen sigter således blandt andet mod samarbejde og fælles publikation af videnskabelige artikler om muskuloskeletal forskning, fælles ansøgninger om økonomiske midler til forskning og udveksling af seniorforskere institutionerne imellem.

 

Jan Hartvigsen, professor og leder af forskningsenheden for…

Læs mere

Der er fuldt tryk på forberedelserne og planlægningen af Faglig Kongres 16, der afvikles i Århus 11. og 12. november 2016. En af de nye ting i år vedrører kongressens hjemmeside, den er nemlig blevet responsiv. Det betyder, at det nu bliver muligt at servicere kongresdeltagerne endnu bedre, fordi oplysningernes visning nu tilpasses det medie, man tilgår hjemmesiden på. Det gør det lettere at læse og navigere på hjemmesiden.

 

En væsentlig forbedring vil således være, at kongresdeltagere under selve kongressen kan se program, tidspunkter, lokaleoplysninger, mv. på deres mobiltelefon eller tablet.

 

Ydermere har arrangørerne nu mulighed for at…

Læs mere

Aboriginal Australians kæmper også med muskuloskeletale smerter

Den australske fysioterapeut og ph.d. Ivan Lin har netop været på besøg på SDU, for at opdyrke samarbejdsrelationer med forskere på universitet, især på Idræt og Biomekanik og NIKKB. Hans arbejde skiller sig ud, fordi han både som fysioterapeut og som forsker har fokuseret på muskuloskeletale smerter blandt Aboriginal Australians, den australske urbefolkning.

 

- Mit ph.d.-projekt var et kvalitativt studium, hvor vi kiggede på betydningen af kroniske rygsmerter, opfattelser af smerte og forskellige spørgsmål vedrørende behandling af Aboriginal Australians, fortæller Ivan Lin.

 

Det er nemlig ikke så ligetil, når man skal behandle Aboriginal Australians, fordi…

Læs mere

18 nyuddannede kiropraktorer dimitterede

Fredag formiddag fik det seneste hold kandidater i klinisk biomekanik overrakt deres synlige bevis på, at de har bestået deres uddannelse og er klar til turnus efter 5 år på Syddansk Universitet. Det skete ved den traditionsrige kandidatdimission ved det sundhedsvidenskabelige fakultet.

 

De 18 nye kiropraktorer sad glade og spændte og hørte på Dekan Ole Skjøtts velkomsttale, hvor han blandt andet kom ind på den uddannelse, de har gennemført og så frem mod deres kommende hverdag og udfordringer.

 

Da talen var slut, fik de nye kandidater overrakt deres kandidatbevis og blev fotograferet, inden det var tid til kandidaternes…

Læs mere