Æresforelæsning med professor Peter Croft

Center for Sundhed i Muskler og Led præsenterer en æresforelæsning af professor Peter Croft fra Keele University i England i auditorium 77 på SDU.

 

Titlen på professor Crofts forelæsning er Back to the walls: The Past and the Future of Primary Care Research into Musculoskeletal Disorders

 

Æresforelæsningen finder sted i

 

auditorium 77 på SDU torsdag den 13. oktober 2016 kl. 15.00.

 

Professor Peter Croft er uddannet som praktiserende læge og har i en menneskealder været verdensførende inden for forskning i ryg- og nakkesmerter samt artrose i primærsektoren. Han har opbygget og ledet det store MSK-forskningscenter…

Læs mere

Så er vi i gang!

Det nye Svendborgprojekt, som skal undersøge, om man gennem øget fokus på motorik i børnehaverne kan styrke børnenes helbred, trivsel og indlæringsevne, er kommet godt fra start.

 

Indsamling af data til projektet, der gennemføres af forskere fra Syddansk Universitet og NIKKB, blev indledt mandag med baseline tests af de første af mere end 800 børn fra 32 børnehuse i Svendborg Kommune. Testerne brugte hele dagen på at teste de første deltagende børn fra kommunen og overføre data til en server til senere brug.

 

Baseline testene løber frem til julen 2016, og allerede til marts går testerne i gang…

Læs mere

Der har været stor interesse for at kunne rekvirere det faglige materiale fra forårets roadshow om blokadeanlæggelse fra deltagerne i roadshowet.

 

Nu kan man derfor læse og downloade materialet til sin egen computer, idet materialet er blevet lagt ud på NIKKB Efteruddannelses underside her på nikkb.dk.

 

Ved at klikke på linket herunder, kommer man direkte ind på siden med fagligt materiale og afsnittet ”Regionalt Roadshow: Debat om blokadeanlæggelse”. Her finder man det tilgængelige materiale klar til læsning og download.

 

http://www.nikkb.dk/indholdssider/fagligt-materiale

 

 

Læs mere

Hvordan snakker du med dine patienter om arbejde og sygefravær?

Spørgsmålet er i fokus i et nyt forskningsprojekt fra NIKKB, der udføres i samarbejde med kiropraktorer fra Sverige og Norge. I Norge har kiropraktorer ret til at sygemelde deres patienter, mens dette ikke er tilfældet i Danmark eller Sverige. Projektet sammenligner, hvordan kiropraktorer i de tre nordiske lande håndterer sygefravær hos deres patienter. Forskerne har interviewet en række kiropraktorer i Danmark, Norge og Sverige om emnet og på baggrund af disse interviews udviklet et spørgeskema, der skal bruges til indsamling af data. Forskerne har nu brug for kiropraktorernes hjælp til dataindsamlingen. Derfor vil de i nærmeste fremtid modtage et spørgeskema…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen offentliggør NKR for hofteartrose og genoptræning efter total hoftealloplastik

Sundhedsstyrelsen offentliggjorde i sidste uge en National Klinisk Retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af hofteartrose (slidgigt i hoften) og genoptræning efter total hoftealloplastik (THA) – operation med indsætning af kunstigt hofteled.

 

Den ny NKR, der har haft kiropraktor Erik Poulsen, ph.d., Institut for Idræt og Klinisk Biomekanik som medlem af arbejdsgruppen, indeholder fem anbefalinger vedrørende patienter med hofteartrose og tre anbefalinger for genoptræning efter THA.

 

De fem specifikke anbefalinger vedrørende den ikke-kirurgiske behandling af hofteartrose indeholder moderat evidens for at tilbyde patienter med hofteartrose neuromuskulær/funktion træning, superviseret styrketræning og/eller kombineret patientuddannelse med træning. Anbefalingen for manuel behandling…

Læs mere