Lær mere om Børnehaveprojektet

Interesserer du dig for børnehavebørns motoriske udvikling? Så skal du læse det seneste nummer af bladet MOV:E, der bl. a. bringer et spændende og informativt interview med Lise Hestbæk, seniorforsker på NIKKB og lektor på SDU, der er leder af forskningsdelen af projektet Aktive børn i Dagtilbud, der også er kendt som børnehaveprojektet.

 

I interviewet fortæller Lise Hestbæk blandt andet hvorfor det er så vigtigt at studere børnehavebørns motorik. Argumentet for at have fokus på børnehavebørns motorik fra begyndelsen af projektet var, at børnenes motorik udvikler sig rivende i børnehavealderen. Den alder er meget definerende for, hvordan børn udvikler…

Læs mere

Andreas Tøllner Christensen starter på Masteruddannelse

NIKKB’s efteruddannelseskoordinator Andreas Tøllner Christensen tager til efteråret hul på en Masteruddannelse i Offentlig kvalitet og ledelse på Syddansk Universitet.

 

Kiropraktorfonden har bevilget 154.900 kr. til finansiering af masteruddannelsen.

 

Andreas Tøllner Christensen blev uddannet som kiropraktor fra Syddansk Universitet, hvor han dimitterede i 2015. Siden har han arbejdet som kiropraktor i primærpraksis, hvor han i en periode kombinerede arbejdet i klinikken med sin stilling som efteruddannelseskoordinator på NIKKB og var en af hovedkræfterne bag det faglige program til Faglig Kongres 2018. I foråret 2019 overgik han til at være udelukkende på NIKKB, hvor han blandt andet sidder…

Læs mere

Det elektroniske tidsskrift Chiropractic & Manual Therapies (CMT) bliver det første tidsskrift i verden med ordet "chiropractics" i titlen der opnår en Impact Factor efter tidsskriftet er blevet optaget i kategorien Rehabilitering i Science Citation Index-expanded (SCIE). 
 
 
Ifølge CMT’s chefredaktør Bruce Walker skyldes succesen den kollektive indsats fra en stor gruppe af mennesker, der har støttet tidsskriftet i løbet af sin hidtidige 29-årige historie. Der er faktisk for mange at nævne, men det ville være en forsømmelse ikke at takke nogle meget vigtige bidragydere til optagelsen.
 
 
For det første personalet hos BMC, hvis professionelle forvaltning over 14 år har været…

Læs mere

Et hold forskere har opstillet en række anbefalinger man bør overveje i sin behandling af muskel- og skeletbesvær i artiklen ”What does best practice care for musculoskeletal pain look like? Eleven consistent recommendations from high-quality clinical practice guidelines: systematic review” i British Journal of Sports Medicine.
 
 

De 11 anbefalinger lyder i punktform (punkterne bliver uddybet og forklaret i den videnskabelige artikel):

 

  • behandlingen bør være patientfokuseret. Dette inkluderer behandling, der svarer til konteksten omkring den enkelte patient, benytter effektiv kommunikation og involverer patienten i beslutningerne omkring behandlingen.
  • man skal screene patienterne for at identificere dem, der har en øget sandsynlighed…

Læs mere

I den seneste udgave af sit nyhedsbrev sætter World Health Organisation (WHO) fokus på overdreven medicinering af lænderygssmerter og giver opbakning til evidensbaseret kiropraktik som den foretrukne behandlingsform mod smerterne. En gruppe forskere fra Australien og Storbritannien advarer i artiklen Care for low back pain. Can health systems deliver?  mod risikoerne ved overdreven medicinering som en del af behandlingen af lænderygssmerter.

 

I stedet anbefaler forskerne behandling, som kiropraktorer er højt kvalificerede til at levere. Specifikt drejer det sig om ikke-medicinsk og ikke-kirurgisk behandling som første behandlingsform mod lænderygssmerter, bl. a. i form af rådgivning, oplysning og beroligelse og…

Læs mere