Så er der igen et nyt NIKKB NYT på vej ud til alle modtagere af Kiropraktoren.

Både Kiropraktoren og NIKKB NYT markerer i dette nummer 20-året for autorisationen af danske kiropraktorer.

Læs bl.a. et interview med NIKKB's bestyrelsesformand Karsten Uno Petersen og direktør Henrik Wulff Christensen: "NIKKB og kiropraktik i danmark - Begge flot placeret på det forskningsmæssige verdenskort".

Læs også et interview med seniorforsker Alice Kongsted og forskningsleder Henrik Wulff Christensen: "Forskning rykker ud i praksis - NIKKB's enestående praksissamarbejde tager form".

Hent bladet her: www.nikkb.dk/nikkb-nyt


NIKKB NYT er det officielle nyhedsmagasin for Nordisk Institut for…

Læs mere

"Vores undersøgelser slår fast, at det er ekstremt vigtigt at holde et normalt BMI (Body Mass Index) omkring 20-21. Stigter det til bare 24-25, har man tre gange større risiko for at få slidgigt i knæet, og ryger BMI op på 30, er gigtrisikoen mere end 8 gange forhøjet. Så der er virkelig vundet mange gode ekstra år - uden smerter og med funktionsevnen i behold - ved at tænke på vægten.

Ewa M. Roos, professor på Institut for Idræt og Biomekanik, til BT

Kilde: NYVIDEN, april 2011, nr. 3

Læs mere

Kiropraktor og ph.d.-studernede Erik Poulsen skal torsdag d. 28. apil holde indlæg på Italian Danish Joint Exchange - en konference, der er et samarbejde mellem Afdeling O's (OUH) forskningsafdeling og FOF (Forskningsenheden for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi).

Samarbejdet mellem Danmark og Italien går ud på, at forskere  fra begge lande med interesse i led-problemer, mødes til udveksling af nyeste viden på området.

Erik skal tale om emnet :"Hip school and manual therapy for hip OA. An RCT".

Arrangementet finder sted: Syddansk Universitet kl. 10.00-15.00 i O95.

Læs mere

Studentermedhjælp på NIKKB, kiropraktorstuderende Lasse Ringholm, har netop lavet en lille video om NIKKB og Mette Jensen Stochkendahls forskningsprojekt.

Videoen, der er del af Syddansk Universitet, Telling Science, Forskningens Døgn-projektet kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=KvyB0PG2ti4

Læs mere

Torsdag d. 14. april 2011 afholder Foreningen af Nordiske Kiropraktorstuderende og Institut for Idræt og Biomekanisk et interessant arrangement, hvor tre forskellige kiropraktorer fortæller om, hvordan de hver især har fundet forskellige virker og interesseområder i deres arbejde som kiropraktorer.

Fra NIKKB kommer direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen og fortæller om, hvordan det er at være både læge og kiropraktor og forskningsleder på NIKKB.

Hør også om at være både offentligt og privatansat kiropraktor - om den nye special-kiropraktoruddannelse - og om det at starte en klinik op helt fra bunden.

Arrangementet foregår på SDU i lokale U100 fra…

Læs mere