Det spørgsmål behandler Charlotte Leboeuf-Yde i et blogindlæg på BioMed Central.

 

Den danske professor på IOB på Syddansk Universitet tager i sit blogindlæg udgangspunkt i et studie foretaget af David Cassidy et al., der konkluderer, at patienter, der rammes af en hjerneblødning, ville blive ramt uanset hvilken behandling, de havde modtaget forinden.

 

Den konklusion har skabt debat, påpeger Charlotte Leboeuf-Yde. Hun henviser til to artikler i Chiropractic & Manual Therapies, der henholdsvis kritiserer og bakker op om David Cassidys studie og konklusion, og slutter med at fastslå, at det er en debat, der ikke er afgjort.

 …

Læs mere

NIKKBS efteruddannelseskurser for foråret 2017 er planlagt, og kursuskataloget er på vej til din postkasse.

 

Torsdag d. 1 december 2016 kl. 10.00 åbnes der på hjemmesiden for yderligere informationer og tilmelding: http://www.nikkb.dk/nyheder/efteruddannelse/

 

Læs mere

Følg med i ny viden om muskel- og skeletsygdomme hos CMT

NIKKB’s hjemmeside er ikke det eneste sted, du kan holde dig opdateret på den seneste forskningsbaserede viden. Også Chiropractic and Manual Therapies er et godt sted at søge ny viden.

 

Under Faglig Kongres 2016 kunne du på et kursus få inspiration til, hvor du som kiropraktor kan holde sig opdateret på den aktuelle forskning indenfor muskel- og skeletområdet.

 

Et af de mange steder, der tilbyder aktuelle forskningsartikler, er Chiropractic and Manual Therapies’ (CMT) website http://chiromt.biomedcentral.com/.

 

”Jeg har alt for travlt til at bruge tid på at checke internettet for nyt om muskel- og skeletsygdomme” tænker…

Læs mere

Forskere fra NIKKB vil være talstærkt til stede på kongressen og dele ud af deres viden, både som tovholdere og som oplægsholdere, når Faglig Kongres 2016 afholdes i den kommende weekend i Århus

 

NIKKB’s efteruddannelsesansvarlige Rie Castella Toftgaard og efteruddannelseskoordinatorer Nanna Sønderkær Meyer og Anette Ravn Nørregaard har tilrettelagt et spændende og varieret fagligt program med rig mulighed for at udvide sin viden og blive inspireret af de mange, spændende oplægsholdere.

 

Spændende og lærerige kurser med NIKKB-forskere ved roret
Henrik Wulff Christensen, direktør og forskningsleder på NIKKB, underviser fredag formiddag på kurset ”Klagesager – Hvad gør jeg”.

 

På…

Læs mere

Kiropraktorer og begrænset ret til at ordinere receptpligtig medicin

I USA debatterer kiropraktorerne, hvorvidt de skal have begrænset ret til at ordinere receptpligtig medicin som en del af behandlingen for muskel- og skeletsygdomme. En nylig kommentar til denne debat i det elektroniske tidsskrift Chiropractic and Manual Therapies ser på argumenterne for og imod dette ønske og diskuterer betydningen af at indføre sådanne rettigheder i branchen.

 

Forfatterne af kommentaren A commentary on the implications of medication prescription rights for the chiropractic professionforeslår, at man kigger mod Schweiz og de erfaringer, kiropraktorer der har med begrænset ret til ordinering af receptpligtig medicin til deres patienter. Schweiziske kiropraktorer har haft denne…

Læs mere