Det første hold CARL-stipendiater nærmer sig så småt afslutningen på deres forløb, og skal man dømme efter deres aktivitetsniveau og indbyrdes samarbejde, er der skabt nogle gode relationer i løbet af de tre år. gruppen har været i gang. Det borger godt for næste generation af CARL.

 

Hele vejen igennem forløbet har CARL dokumenteret deres aktiviteter via et nyhedsbrev, og nu er 6. nummer af nyhedsbrevet udkommet, fyldt med spændende nyt fra CARL. Du kan bl.a. læse en leder af Katie de Luca, der fortæller om de forskellige stipendiaters aktiviteter siden seneste nyhedsbrev. Der er også en artikel fra…

Læs mere

KirPACS skal opdateres til version 5.0, og på årsmødet i Horsens 8. – 9. november kan du opleve den nye version med webviewer. Kom og oplev den moderniserede og opgraderede KirPACS i udstillerområdet.

 

KirPACS 5.0 bliver en væsentlig opdatering af billedarkiveringssystemet. Med opdateringen vil KirPACS leve op til de nye love og krav om persondatasikkerhed og røntgenstråling. På det tekniske område vil muligheden for at se billeder blive webbaseret, så også kiropraktiske klinikker uden et røntgenanlæg får mulighed for at se billeder på en webviewer. Det gør KirPACS til en moderne og tidssvarende løsning.

 

En webviewer…

Læs mere

Se dette tilbud til kiropraktorer i Region Syddanmark - Nu har du og din praksis mulighed for at deltage i audit og kursus om håndtering af patienter med smerter fra lænderyggen.

 

I løbet af oktober 2019 bliver alle kiropraktorer, praktiserende læger og fysioterapeuter i Region Syddanmark inviteret til at deltage i dette tværfaglige projekt.

 

Alle tre faggrupper vil indenfor samme periode blive bedt om at registrere deres handlinger og overvejelser i forbindelse med konsultationer med patienter med lænderygssmerter på stort set identiske auditskemaer. Skemaet tager ca. 1 minut at udfylde og kiropraktorerne skal blot registrere patienter i to…

Læs mere

Er du forskningsinteresseret klinikere og sundhedsprofessionel, der arbejder i praksissektoren i Region Hovedstaden?

 

Har du begrænset viden om de indledende forskningstrin?

 

Mangler du hjælp til at omsætte din forskningside til en projektbeskrivelse?

 

Så kan du deltage i et forskningsforberedende kursus d. 21. november 2019, der kombinerer undervisning og deltagerinvolvering og hjælper dig i gang med din forskning.

 

I løbet af kurset får du mulighed for at blive mere afklaret ift.:

  • Hvordan du indkredser dit forskningsspørgsmål
  • Hvilke metoder der egner sig til at besvare dit forskningsspørgsmål?
  • Hvordan du skriver en projektbeskrivelse
  • Information om faglige miljøer og…

Læs mere

Afsløringer i et australsk studie af ikke-kommercielle hjemmesiders informationer om behandling af rygsmerter har sat sindene i kog blandt forskere i muskel- og skeletbesvær, fordi hjemmesiderne ikke lever op til forventningerne. Senest har det ansete nyhedsbrev The Back Letter rettet en skarp kritik af indholdet af hjemmesiderne mod de institutioner, der står bag siderne.
 
Forskere fra University of Sydney har lavet et systematisk review af troværdighed, præcision og rummelighed af Internetbaseret information vedrørende behandling af lænderygssmerter som pålidelige ikke-kommercielle engelsksprogede institutioners frit tilgængelige websites indeholder.
 
Studiet afslørede et lavt troværdighedsniveau, gav for det meste upræcis information og rummede ikke alle…

Læs mere