Travle, inspirerende dage på CARL-topmøde

Siden mandag har de 13 udvalgte CARL-forskertalenter været i fuld gang med det første af tre topmøder.

 

Topmødet afholdes på SDU, og er en inspirerende blanding af oplæg, workshops og sociale indslag, der skal være med til at samle forskerne som en stærk gruppe indenfor forskning på det kiropraktiske fagområde. Undervejs har forskertalenterne hørt oplæg fra en lang række forskere indenfor bl. a. ledelse i teori og praksis, om hvordan man kan sammensætte en forskerkarriere og hvordan man bliver en god forskningsleder.

 

De er også blevet introduceret til NIKKB, mulighederne for støtte til forskning og nogle af de…

Læs mere

Ældre klarer sig lige så godt med lændesmerter som yngre mennesker

Det går ikke ældre mennesker dårligere end yngre eller midaldrende mennesker, men smerterne optræder forskellige steder hos ældre end hos yngre mennesker. Det viser et nyt studie der er blevet offentliggjort i European Journal of Pain.

 

Den meste forskning i lændesmerter har fokuseret på smerternes udbredelse blandt unge og midaldrende mennesker. Det kan vise sig snart at blive en udfordring, for efterhånden som de store årgange bliver ældre og ældre, er der brug for viden, så man kan behandle den ældre befolkningsgruppe, når de møder op hos kiropraktoren med lændesmerter.

 

Det nye studie i European Journal of Pain…

Læs mere

13 unge forskertalenter indenfor det kiropraktiske fagområde er i den kommende uge samlet på Syddansk Universitet (SDU) og Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) til topmøde i det internationale forskerudviklingsprogram Chiropractic Academy for Research Leadership (CARL). Her skal de samle inspiration og viden til deres fortsatte arbejde som forskere og opbygge et stærkt netværk.

 

Topmødet bliver afholdt på NIKKB og Institut for Idræt og Biomekanik. De 13 unge forskere skal i løbet af ugen deltage i en række aktiviteter, hvor de vil møde inspirerende oplægsholdere, som vil præsentere forskerne for input, der vil ruste dem til at…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen offentliggør anbefalinger vedrørende kroniske lænderygsmerter

Anbefalingerne fokuserer på at sikre patienterne sammenhængende forløb af høj, ensartet kvalitet. Der er især fokus på ikke-farmakologiske og non-operative tiltag.

 

Der er stor forskel på mennesker med kroniske lænderygsmerter. Det afspejler Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger vedrørende lænderygsmerter, der blev offentliggjort fredag 7. april.

 

Anbefalingerne lægger hovedsagligt vægt på tiltag som f. eks. sygdomsmestring, fysisk træning og manuel behandling samt indsatser, der har til formål at fastholde patienter på arbejdsmarkedet eller træning i hverdagsaktiviteter til ældre.

 

På sin hjemmeside skriver Sundhedsstyrelsen bl. a., at ”anbefalingerne er Sundhedsstyrelsens faglige rådgivning, og er baseret på den aktuelt bedste viden med…

Læs mere

NIKKB fejrer Alice Kongsted og Lise Hestbæk

I lørdags kunne Alice Kongsted og Lise Hestbæk fejre 10 års jubilæer som seniorforskere hos NIKKB, og i dag blev jubilæerne fejret med en lille komsammen på kontoret, som det sig hør og bør.

 

Både Alice og lise er produktive og engagerede forskere, og det afspejler sig i deres portefølje af publikationer og aktiviteter som forskere.
Alice Kongsted har publiceret 71 videnskabelige artikler og deltaget i 79 faglige aktiviteter, mens det for Lise Hestbæk er blevet til 87 videnskabelige artikler og 68 faglige aktiviteter.

 

De faglige aktiviteter spænder vidt: De to forskere har udmærket sig som enten keynote…

Læs mere