Et studie publiceret for nylig viser evidens for, at manipulation og/eller mobilisering er en sikker behandlingsmetode, der potentielt kan reducere smerter i nakken og forbedrer funktionsevnen. Multimodale behandlingstiltag, der inddrager flere forskellige behandlingsmetoder, ser ud til at have den potentielt største virkning.

 

Mobilisering og manipulation bliver allerede brugt i vidt omfang af kiropraktorer til at behandle kroniske uspecifikke nakkesmerter, men der er blevet stillet spørgsmål ved virkningen, doseringen og sikkerheden ved disse behandlingsformer samt hvor gode de er i forhold til andre behandlingsformer. Derfor satte en gruppe amerikanske og canadiske forskere sig for at finde svar på hvor godt,…

Læs mere

NIKKB lancerer ny podcast

Fra uge 41 kan du høre NIKKB’s nye podcast Viden Vinder, hvis du går ind og finder podcasten i f.eks. Apples Podcast-app, Spotify, Overcast eller hvor du ellers lytter til podcast.

 

Der kommer i starten en ny episode af podcasten hver 3. uge, hvor de to værter, Sune Hougaard og Andreas Tøllner Christensen interviewer en række spændende og vidende gæster om den nyeste viden indenfor sundhed, det muskuloskeletale og andre emner relevante for kiropraktorer og andre interesserede. Det er alt sammen serveret på niveau hvor alle kan være med, og hver podcast varer 30-40 minutter.

 

Du kan…

Læs mere

Det første hold CARL-stipendiater nærmer sig så småt afslutningen på deres forløb, og skal man dømme efter deres aktivitetsniveau og indbyrdes samarbejde, er der skabt nogle gode relationer i løbet af de tre år. gruppen har været i gang. Det borger godt for næste generation af CARL.

 

Hele vejen igennem forløbet har CARL dokumenteret deres aktiviteter via et nyhedsbrev, og nu er 6. nummer af nyhedsbrevet udkommet, fyldt med spændende nyt fra CARL. Du kan bl.a. læse en leder af Katie de Luca, der fortæller om de forskellige stipendiaters aktiviteter siden seneste nyhedsbrev. Der er også en artikel fra…

Læs mere

KirPACS skal opdateres til version 5.0, og på årsmødet i Horsens 8. – 9. november kan du opleve den nye version med webviewer. Kom og oplev den moderniserede og opgraderede KirPACS i udstillerområdet.

 

KirPACS 5.0 bliver en væsentlig opdatering af billedarkiveringssystemet. Med opdateringen vil KirPACS leve op til de nye love og krav om persondatasikkerhed og røntgenstråling. På det tekniske område vil muligheden for at se billeder blive webbaseret, så også kiropraktiske klinikker uden et røntgenanlæg får mulighed for at se billeder på en webviewer. Det gør KirPACS til en moderne og tidssvarende løsning.

 

En webviewer…

Læs mere

Se dette tilbud til kiropraktorer i Region Syddanmark - Nu har du og din praksis mulighed for at deltage i audit og kursus om håndtering af patienter med smerter fra lænderyggen.

 

I løbet af oktober 2019 bliver alle kiropraktorer, praktiserende læger og fysioterapeuter i Region Syddanmark inviteret til at deltage i dette tværfaglige projekt.

 

Alle tre faggrupper vil indenfor samme periode blive bedt om at registrere deres handlinger og overvejelser i forbindelse med konsultationer med patienter med lænderygssmerter på stort set identiske auditskemaer. Skemaet tager ca. 1 minut at udfylde og kiropraktorerne skal blot registrere patienter i to…

Læs mere