I 2016 uddelte European Centre for Chiropractic Research Excellence (ECCRE) forskningsmidler for over 300.000 € (2 millioner kroner). Nu kan forskere igen søge om forskningsmidler fra ECCRE. Forskningsmidlerne vil primært blive uddelt som co-finansiering af forskningsprojekter.

 

Deadline for ansøgninger om forskningsmidler i år er 1. marts 2017. Følg nedenstående link for at komme til de relevante ansøgningsskemaer:
http://www.nikkb.dk/about-eccre/deadline-eccre-grant-applications-2017

Læs mere

Hvor og hvorfor opstår sportsskader typisk hos børn og unge?

Der har igennem længere tid været stigende fokus på aktivitet og sportsudøvelse hos børn og unge, og der er mange plusser ved øget aktivitet og deltagelse i sport. Men stigningen i sportsudøvelse medfører også en stigning i sportsskader blandt børn og unge. Nu har en gruppe forskere gennemført en systematisk litteraturgennemgang for at skabe et overblik over, hvilken slags sportsskader, der er de hyppigste i en række sportsgrene og hvor de oftest opstår. Overblikket har især interesse for kiropraktorer, der behandler mange idrætsfolk, børn og unge, men andre kiropraktorer kan også have glæde af det.  

 

Forskerne har kigget…

Læs mere

Jan Hartvigsen er verdens førende ekspert i muskel- og skeletsmerte

En nylig offentliggjort rangliste fra Expertscape rangerer Jan Hartvigsen som verdens førende forsker indenfor muskel- og skeletsmerte.

 

Rangeringen er offentliggjort på Expertscapes website www.expertscape.com. Den er foretaget på baggrund af en vurdering af Jan Hartvigsen og andre forskeres publikationer af videnskabelige artikler inden for de seneste 10 år. Expertscape vurderer publicerede artikler registreret af Pubmed om et givent fagområde ud fra fastlagte objektive parametre, og rangerer forskerne ud fra denne vurdering.

 

Rangeringen er en stor anderkendelse af Jan Hartvigsens arbejde og indflydelse indenfor det muskuloskeletale område, og hovedpersonen er naturligvis både glad og stolt over at være…

Læs mere

Vær opmærksom på teenageres muskel- og skelet problemer

Forskningsresultater indikerer, at børn og teenagere, der bliver ramt af muskuloskeletale sygdomme (MSK), er i fare for at skulle trækkes med kroniske, tilbagevendende smerter som voksne og fortsætte med at være en stor byrde på sundhedssystemet. En ny statusartikel med fokus på regionale smerte syndromer, som f.eks. uspecifikke rygsmerter eller skuldersmerter, blandt børn og teenagere præsenterer et overblik over interessant og brugbar viden for klinikere, der møder MSK-sygdomme i denne aldersgruppe.

 

Et alvorligt problem – hele livet
For 15 – 19 årige er lændesmerter og nakkesmerter skyld i mere funktionsnedsættelse end f.eks. astma, alkohol- og narkotikamisbrug og færdselsulykker. Omkring…

Læs mere

Forskere leverede helikopterperspektiv ved tiltrædelsesseminar

I forbindelse med Greg Kawchuk og Peter Kents tiltrædelse som adjungerede professorer på IOB og David Cassidys udnævnelse til æresdoktor i globalisering den 10. november, præsenterede de tre forskere igennem hver sit oplæg et helikopterperspektiv over forskning i muskel- og skeletsygdomme anno 2016, der var både lærerigt og tankevækkende. Fælles for alle tre oplæg var en ny opfattelse af de områder, de berørte.

 

De tre forskere stillede i deres oplæg spørgsmålstegn ved, om det var på tide med et retningsskifte indenfor muskuloskeletal forskning og uddannelse.

 

Greg Kawchuks oplæg “Who rules the ruler? The cult and culture of measurement…

Læs mere