Nu kan du læse den seneste systematiske undersøgelse af kiropraktorprofessionen, KiroFakta 2016 ved at følge linket nederst i denne artikel. Den aktuelle undersøgelse afslører bl. a. nogle interessante fakta omkring kiropraktorers arbejdstider.

 

Undersøgelsen bliver gennemført hvert andet år, og blev indledt med den første undersøgelse i 2010. Dermed er den aktuelle undersøgelse den fjerde i rækken, og den indeholder en masse interessante tal og fakta om dit fag – kiropraktorfaget - i Danmark. Her kan du blive klogere på trends og tendenser i kiropraktorprofessionen: Klinikkerne, personalet i klinikkerne og arbejdet, de udfører.

 

Den aktuelle undersøgelse blev sat i gang den 3. juni 2016 med distributionen af elektroniske spørgeskemaer til 249 klinikker og 567 individuelle kiropraktorer. Den 4. juli blev en sidste rykker sendt ud til de manglende respondenter, hvorefter undersøgelsen blev lukket.

 

For klinikskemaernes vedkommende var svarprocenten på 75 %, omtrent på niveau med 2012 og 2014 og dermed noget over tallene fra 2010, mens svarprocenten for kiropraktorskemaerne var 77 %, lidt lavere end de foregående år.

 

Spørgsmålene i undersøgelsen var for de flestes vedkommende gengangere i forhold til undersøgelsen i 2014. Et enkelt nyt spørgsmål har dog sneget sig ind denne gang, nemlig spørgsmålet om den individuelle kiropraktors arbejdsuges generelle længde i klinikken.

 

KiroFakta-undersøgelserne bliver foretaget af NIKKB på vegne af DKF.

 

Læs KiroFakta 2016 her: KiroFakta 2016