Interesserer du dig for børnehavebørns motoriske udvikling? Så skal du læse det seneste nummer af bladet MOV:E, der bl. a. bringer et spændende og informativt interview med Lise Hestbæk, seniorforsker på NIKKB og lektor på SDU, der er leder af forskningsdelen af projektet Aktive børn i Dagtilbud, der også er kendt som børnehaveprojektet.

 

I interviewet fortæller Lise Hestbæk blandt andet hvorfor det er så vigtigt at studere børnehavebørns motorik. Argumentet for at have fokus på børnehavebørns motorik fra begyndelsen af projektet var, at børnenes motorik udvikler sig rivende i børnehavealderen. Den alder er meget definerende for, hvordan børn udvikler sig på alle områder, derfor kigger hun og de øvrige forskere på kvaliteten af børns bevægelser frem for kvantiteten.

 

Lise Hestbæk fortæller også om forskningsdelens opbygning, om et kompetenceudviklingsforløb blandt de ansatte i børnehaverne, der består af undervisning i De 5 Gazellehop, der er udviklet til at få børn til at være aktive og bevæge sig. Vil du vide, hvad De 5 Gazellehop er? Det kan du læse i originalartiklen i linket herunder. Lise Hestbæk fortæller også om en række andre studier, der viser motorikkens betydning for den kognitive og sproglige udvikling hos børn.

 

Artiklen er interessant for alle, der interesserer sig for børns udvikling, især den motoriske udvikling, og relevant for bl. a. kiropraktorer, der møder børn i børnehavealderen i deres praksis, fordi den giver en god indsigt i forskningsdelen i Aktive Børn i Dagtilbud og bidrager med brugbar viden om børnehavebørns motorik.

 

Aktive Børn i Dagtilbud udspringer af Svendborgprojektet og tanker om, hvad der sker, når man implementerer en indsats med fokus på de små børns motorik.

 

Tidsskriftet MOV:E udgives af Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring på SDU. Læs artiklen med Lise Hestbæk på side 41 i det nyeste nummer af bladet ved at klikke på billedet herunder. 

MOVE forside