Fredag var kiropraktorer fra Universitetet i Bergen og forskere fra Norsk Kiropraktor Forening/ELIB i Norge på besøg på NIKKB og Syddansk Universitet for at diskutere og blive inspireret til en norsk kiropraktoruddannelse og oprettelsen af et videncenter for forskning i muskel- og skeletlidelser.

 

I alt 9 kiropraktorer og forskere havde taget turen til Odense, og de fik en rundvisning på SDU/IOB og blev efterfølgende inspireret af oplæg fra Henrik Hein Lauridsen fra IOB, Jan Hartvigsen fra IOB/NIKKB og Henrik Wulff Christensen fra NIKKB. Desuden deltog dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, Ole Skøtt, i en del af mødet.

 

En kiropraktoruddannelse i Norge vil være blot den anden kiropraktoruddannelse i Norden. Indtil den er iværksat, er SDU fortsat det eneste sted nord for den dansk-tyske grænse, der tilbyder en kiropraktoruddannelse, mens konstruktionen med et videncenter i muskel- og skeletlidelser finansieret af en national kiropraktorforening og det offentlige også er en unik dansk konstruktion.

 

 290319 besg Norge