Det er en spændende tid at være kiropraktor. Det fremgik entydigt af talerne ved dagens dimission for de nye cand. manu’er. Alle tre talere berørte i deres taler den spændende fremtid som kiropraktor fra hver sin vinkel.
 
Dekan ved det sundhedsvidenskabelige fakultet, Ole Skøtt, indledte dimissionen med at byde velkommen, inden han i sin tale kom ind på, hvordan de fem års studier har udviklet kandidaterne både som mennesker og som sundhedsprofessionelle.
 
Ole Skøtt fortsatte med at tale om, hvordan kiropraktorerne efterhånden har opnået en central rolle i sundhedsvæsenet og opfordrede de nye kandidater til at benytte deres særlige forudsætninger for at videreudvikle faget gennem deltagelse i forskning.
 
Fremtidens udfordringer ligger i en videreudvikling af sundhedsvæsenet, og det kan kiropraktorer være med til, konstaterede Ole Skøtt.
 
Cand. manu. Jakob Fløe Aaskov tog tråden op i sin kandidattale. Han indledte med at give tilhørerne et indblik i de forskellige veje, kandidaterne havde taget for at nå frem til i dag og konstaterede, at der nu venter en ny virkelighed for ham og de øvrige kandidater. ”Hvad er det, vi går ud i?” spurgte han retorisk og opfordrede sine medkandidater til at møde den nye hverdag med en god indstilling til de nye udfordringer.
”Vi har alle ansvar for at være med til at udvikle faget” sagde Jakob Fløe Aaskov, og det skal bl. a. ske igennem hver enkelt kandidats egen udvikling. Som ny kiropraktor skal man være klar til at lytte til de erfarne kiropraktorer, men ikke være bange for at stille spørgsmål.
 
Efter et smukt musikalsk indslag, hvor studerende fra Syddansk Musikkonservatorium spillede kompositionen Czardas i Vittorio Monti, fik Annette Roed, formand for NIKKB, ordet og holdt festtalen for de nye kandidater.
 
Annette Roed talte om de muligheder og spændende udfordringer, der ligger for kandidaterne i fremtiden. Sundhedsstyrelsen holder døren åben for en endnu større rolle til kiropraktorerne, og der er spændende opgaver med at være med til at udvikle et fælles billedudvekslingssystem for hele sundhedssektoren, ligesom tværfagligt samarbejde i sundhedshuse i nærmiljøet er opgaver, kiropraktorerne kan være med til at løse.
 
Efter festtalen afrundede dekanen den formelle del af dimissionen og inviterede kandidaterne og deres familier og venner samt andre deltagere i dimissionen til reception til ære for de nyuddannede kiropraktorer. 
 
 
 KSM6791