Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og seniorforsker på NIKKB var en af hovedtalerne på World federation of Chiropractic’s kongres i den amerikanske hovedstad Washington D.C . Han var programsat til at tale torsdag morgen om ”Chiropractic’s Golden Opportunity: Evidence-based Spine Care Practitioner”.

 

Men ukendt for ham havde American Chiropractic Association valgt at kåre ham til Årets Forsker, så efter talen blev Jan Hartvigsen hædret af formanden for ACA David Herd og af alle i salen.

 

Hæderen understreger den store og utrættelige indsats, Jan Hartvigsen gør for forskning og fremme af evidensbaseret praksis inden for muskel- og led sundhed. Jan publicerer flittigt forskning i internationale tidsskrifter, men han holder også utallige foredrag, oplæg, debatindlæg, og han har mange ledelsesfunktioner på SDU. Hæderen er en velfortjent og passende markering af det store arbejde, som også tidligere er blevet anerkendt i form af Jan Hartvigsens flotte rangering som verdens førende forsker af expertscape.com.

 

Hovedpersonen selv er naturligvis glad og stolt over at have opnået den flotte hæder. Fra den amerikanske hovedstad siger Jan Hartvigsen: ”Jeg blev fuldstændig overvældet. Jeg er meget glad og stolt og lykønskningerne er kommet ind fra hele verden. Men først og fremmest ser jeg denne pris som en anerkendelse af den store indsats, som kiropraktorerne i Danmark har gjort gennem deres støtte til forskning gennem Kiropraktorfonden. Og også en anerkendelse af NIKKB og SDU for at skabe rammerne for det fantastiske tværfaglige forskningsmiljø, som jeg er meget privilegeret at være en del af.”