FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort en ny national klinisk retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af nyligt opstået lumbal radikulopati (diskusprolaps i lænden).

 

Den nationale retningslinje indeholder en række centrale budskaber/anbefalinger til fysioterapeuter, kiropraktorer og læger i primærsektoren.

 

”Formålet med de nationale kliniske retningslinjer er at sikre en evidensbaseret indsats af ensartet høj kvalitet på tværs af landet, medvirke til hensigtsmæssige patientforløb og vidensdeling på tværs af sektorer og faggrupper samt prioritering i sundhedsvæsenet. Det er forventningen, at denne retningslinje vil føre til et mere ensartet og evidensbaseret
behandlingstilbud til patienter med nylig opstået lumbal nerverodspåvirkning i kraft af anbefalinger til de…

Læs mere

Glem alt om piller og diverse hjælpemidler til forebyggelse og behandling af lændesmerter. Motion og træning er langt mere effektiv – og så er det både low tech og billigt i forhold til dyre high tech løsninger som piller, ergonomiske stole, særlige skoindlæg og velcrobælter. Det konkluderer en aktuel undersøgelse offentliggjort 11. januar i år i tidsskriftet JAMA Internal Medicine.

 

Undersøgelsen er lavet af en gruppe australske og brasilianske forskere, der har gennemgået 21 studier af behandling og forebyggelse af lændesmerter.

 

Forskerne konkluderede, at motion og træning har en effekt i forhold til at forebygge tilbagevenden af lændesmerter…

Læs mere

Forskerne bag NIKKB og Forskningsenheden for Almen Praksis’ kolikprojekt besøgte onsdag formiddag børneafdelingen på OUH. Mødet skabte grobund for et samarbejde med afdelingens læger, der lyttede med interesse til orienteringen om projektet.

 

NIKKB’s adm. direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen, tovholder og seniorforsker Lise Hestbæk og projektleder og læge Lise Vilstrup Holm besøgte onsdag børneafdelingen på OUH for at orientere lægerne på børneafdelingen om kolikprojektet, der i øjeblikket er i gang med at rekruttere deltagere.

 

- Vi havde fået lov at komme og fortælle om projektet, fordi vi synes, det er hensigtsmæssigt, at de hører fra os, at…

Læs mere

Udbytterigt ophold på NIKKB

Den australske lektor og forsker Mark Hancock fra McQuarrie University i Australien afslutter i dag et udbytterigt ophold på NIKKB. Mark Hancock har opholdt sig på NIKKB i 3 måneder her i efteråret 2015, hvor han har forsket og samarbejdet med forskere på NIKKB og IOB. Nu er opholdet imidlertid slut og Mark Hancock returnerer til varmere, hjemlige himmelstrøg.

 

Mark Hancocks ophold har været yderst udbytterigt, fortæller han.  Under sit ophold har han arbejdet på en række projekter, som for nogles vedkommende har været planlagt før han kom til Danmark, mens andre er kommet op at stå under opholdet.…

Læs mere

Hvordan virker kiropraktisk behandling af spædbørnskolik? I 2009 satte seniorforsker på Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik, kiropraktor Lise Hestbæk sig for at lave et projekt, der skulle belyse dette. Efter to svære år gik projektet i stå. Nu starter hun det op igen med ny rekrutteringsmetode og en læge ombord.

 

2009-projektet gik i korte træk ud på, at spædbørn med kolik blev henvist til en af projektets sundhedsplejersker af barnets egen sundhedsplejerske. En grundig undersøgelse fastslog, om det opfyldte kriterierne for at være med i projektet. I så fald blev barnet videresendt til en af de kiropraktorer,…

Læs mere