FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Adjungerede professorater skal bruges til at fremme samarbejde

Jan Hartvigsen er blevet udnævnt til adjungeret professor på to canadiske universiteter, Canadian Memorial Chiropractic College i Toronto og University of Ontario UOIT-CMCC Centre for Disability Prevention and Rehabilitation. Jan Hartvigsen vil bruge sine to adjungerede professorater til at fremme samarbejdet mellem SDU og NIKKB i Danmark og de to canadiske uddannelses- og forskningsinstitutioner.

 

Om udnævnelsen til adjungeret professor siger Jan Hartvigsen:

 

- Jeg er meget glad for denne udnævnelse og anerkendelse. Vi samarbejder jo rigtig meget med forskere fra Canada generelt, og i de senere år også med forskere fra UOIT-CMCC. Udvikling og mentoring af en ny…

Læs mere

Fra 28. til 31. oktober 2019 afholdes den 10. tværfaglige verdenskongres om lændesmerter og bækkensmerter i Antwerpen i Belgien.
 
 
Kongressen, der har professor på SDU og seniorforsker på NIKKB, Jan Hartvigsen, i arrangementskomiteen, er den eneste rigtige tværfaglige kongres om lændesmerter og bækkensmerter.
 
 
Hvis du vil indsende et abstract til kongressen, er sidste frist 20. december 2018. Læs mere om retningslinjer for abstracts her: http://www.worldcongresslbp.com/abstracts/ 
 
 
Hvis du er interesseret i at få løbende information om kongressen, kan du tilmelde dig kongressens nyhedsbrev her: http://www.worldcongresslbp.com/registration/
 
 
Læs meget mere om kongressen her: http://www.worldcongresslbp.com/
 
 
Kongressen blev senest afholdt i Singapore…

Læs mere

Er du kiropraktor med interesse for sportsskader eller involveret i sportskiropraktik, så afholder FICS (The International Federation of Sports Chiropractic) et symposium for dig i Berlin i marts 2019.
 
 
I løbet af symposiet bliver du blandt andet præsenteret for den nyeste forskning indenfor sportskiropraktik, får mulighed for at stifte bekendtskab med teknikker og networke med sportskiropraktorer fra mere end 40 lande.
 
 
Læs mere om symposiet, priser og tilmelding via dette link: https://fics-sport.org/portal/index.php/en/events/meetings/93-2019-fics-assembly-symposium

Læs mere

SDU's tiltrædelsesseminar for de nyudnævnte professorer Alice Kongsted og Bart Koes afholdes 14. november i auditorium o100 på SDU på Campusvej i Odense.

 

Sidste frist for tilmelding til tiltrædelsesseminaret er 7. november via dette link http://webpay.sdu.dk/system/iob/

 

Læs programmet for seminaret her  

Læs mere

Har du endnu ikke tilmeldt dig det spændende fyraftensmøde med Olivier Gagey den 29. november? Så fortvivl ikke, du kan stadig nå det. Sidste frist for tilmelding er 20. november.

 

På fyraftensmødet vil Olivier Gagey præsentere ny viden om samspillet mellem lænden, bugvæggen og åndedrætsfunktionen i sit oplæg ”New concepts on the interaction between the Lumbar spine, the abdomen, and the respiratory function”.

 

Vi tør godt garantere nogle interessante, informative og lærerige timer for fysioterapeuter, kiropraktorer, fysioterapistuderende og klinisk biomekanikstuderende med den franske professor og ortopædkirurg.

 

Læs mere om fyraftensmødet og hvordan du tilmelder dig mødet her: Invitation…

Læs mere