FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Seniorforsker på NIKKB Jan Hartvigsen skal holde et foredrag på konferencen 11th Nordic Congress on Musculoskeletal Physiotherapy and Musculoskeletal Medicine Pain and Dysfunction - Clinical and Scientific Update, der afholdes i København i dagene 8.-11. september 2011.

Læs mere her:
www.trippus.se/eventus/eventus_cat.asp?EventusCat_ID=16030&Lang=eng&c=

Læs mere

Lørdag d. 5. marts 2011 var forsker Mette Jensen Stochkendahl fra NIKKB med i en stor artikel i Fyens Stiftstidende om brystsmerter.

Artiklen, med overskriften "Den er gal med ryggen", fortalte bl.a., hvordan Mettes forskningsprojekt viser, at en del af de patienter, der bliver indlagt med mistanke om en blodprop i hjertet, i stedet har problemer med ryggen.

Artiklen fortæller endvidere "at der skal oplysning til, så hjertelæger bliver opmærksomme på den diagnose".

Læs artiklen her:

Link 1
Link 2
Link 3


Læs mere

Jeg er ikke helt fri for at være stolt over NIKKB's forskningsklinikker. De har nu indsamlet data på 500 lændepatienter og er dermed halvt igennem vores store satsning inden for praksis baseret forskning.

Det er imponerende, fordi det her projekt ikke ”bare” handler om at uddele spørgeskemaer, men omfatter en detaljeret undersøgelse, der kræver omlægning af rutiner og at der afsættes ekstra tid. Projektet er en kæmpe stor opgave, som kun kan udføres, fordi der er sekretærer, der dagligt husker på at informere om projektet, indsamle samtykkeerklæringer og sende patientoplysninger til NIKKB; fordi der er kiropraktorer, der har udvidet deres…

Læs mere

Seniorforskere fra NIKKB Jan Hartvigsen og Lise Hestbæk er i disse dage på 11th International Forum on Low-Back Pain Research in Primary Care i Melbourne, Australien.

På konferencen skal der bl.a. præsenteres resultater fra et stort samarbejdsprojekt, der har undersøgt, om personer, der oplever smerter, der stråler ud fra rygsøjlen har større risiko for at blive sygemeldt end personer, der kun har ondt i rygsøjlen. Lise Hestbæk skal præsentere resultater fra NIKKB's børneforskning.

Læs mere her:

www.lbpforum.org/lbp2011/index.html


Hent Lise Hestbæks og Jan Hartvigsens poster-præsentationer her:

Poster_LBP_JH_2011

Poster_LBH_LH_2011
Læs mere

I oktober 2010 begyndte de første af 40 kiropraktorer i NIKKB’s forskningsnetværk at undersøge patienter i et projekt om klassifikation og forløb af lændesmerter. Dette netværk er etableret under KIP-Enheden for kiropraktisk praksisforskning ved NIKKB. Siden er hele styrken fordelt på 17 klinikker kommet i gang, og i alt 351 patienter deltager ultimo januar måned i projektet.
Ved første besøg hos kiropraktoren udfylder patienterne et omfattende spørgeskema om deres rygproblem, tidligere ryg episoder, generelle helbred og en række sociale og psykologiske faktorer. Kiropraktoren gennemfører en omfattende standardiseret undersøgelse af lænden og konkluderer på baggrund heraf, hvilken diagnostisk klasse patienten tilhører;…

Læs mere