FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Er du forskningsinteresseret klinikere og sundhedsprofessionel, der arbejder i praksissektoren i Region Hovedstaden?

 

Har du begrænset viden om de indledende forskningstrin?

 

Mangler du hjælp til at omsætte din forskningside til en projektbeskrivelse?

 

Så kan du deltage i et forskningsforberedende kursus d. 21. november 2019, der kombinerer undervisning og deltagerinvolvering og hjælper dig i gang med din forskning.

 

I løbet af kurset får du mulighed for at blive mere afklaret ift.:

  • Hvordan du indkredser dit forskningsspørgsmål
  • Hvilke metoder der egner sig til at besvare dit forskningsspørgsmål?
  • Hvordan du skriver en projektbeskrivelse
  • Information om faglige miljøer og…

Læs mere

Er du en ung forsker i muskel- og skeletbesvær, har du nu mulighed for at søge om at komme med på den næste generation af CARL (Chiropractic Academy for Research Leadership).
 
 CARL (Chiropractic Academy for Research Leadership) blev oprettet i 2016 for at skabe og pleje et netværk af lovende forskningstalenter på verdensbasis. Ved at tilbyde en mentor-, karriere- og forskningsspecifik uddannelse sigter CARL ikke kun efter at styrke de lovende forskeres individuelle muligheder, men i lige så høj grad også efter at forbinde dem og vejlede dem i deres fremtidige forskning relateret til kiropraktik. CARL blev etableret og designet…

Læs mere

Er du kiropraktor? går du med tanker om at lave en ph.d? Kunne du være fristet af at lave den i udlandet?

 

Hvis du kan svare ja til ovenstående spørgsmål, er der spændende nyt til dig. Department of Chiropractic Scholarship ved Maquarie University i Sydney i Australien tilbyder netop nu et ph.d-studium til en kvalificeret ansøger.

 

Læs mere i linket her: https://www.mq.edu.au/research/phd-and-research-degrees/scholarships/scholarship-search/data/department-of-chiropractic-scholarship

Læs mere

Det første af 13 forskningsprojekter, der har fået støtte fra ECCRE, er nu gennemført. I 2016 indledte Andreas Eklund og hans medforskere projektet ” Chiropractic Maintenance care – cost-utility, psychological factors and pain trajectories” og de har nu afsluttet studiet.

Læs mere

Et hold forskere har opstillet en række anbefalinger man bør overveje i sin behandling af muskel- og skeletbesvær i artiklen ”What does best practice care for musculoskeletal pain look like? Eleven consistent recommendations from high-quality clinical practice guidelines: systematic review” i British Journal of Sports Medicine.
 
 

De 11 anbefalinger lyder i punktform (punkterne bliver uddybet og forklaret i den videnskabelige artikel):

 

  • behandlingen bør være patientfokuseret. Dette inkluderer behandling, der svarer til konteksten omkring den enkelte patient, benytter effektiv kommunikation og involverer patienten i beslutningerne omkring behandlingen.
  • man skal screene patienterne for at identificere dem, der har en øget sandsynlighed…

Læs mere