FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Fra 28. til 31. oktober 2019 afholdes den 10. tværfaglige verdenskongres om lændesmerter og bækkensmerter i Antwerpen i Belgien.
 
 
Kongressen, der har professor på SDU og seniorforsker på NIKKB, Jan Hartvigsen, i arrangementskomiteen, er den eneste rigtige tværfaglige kongres om lændesmerter og bækkensmerter.
 
 
Hvis du vil indsende et abstract til kongressen, er sidste frist 20. december 2018. Læs mere om retningslinjer for abstracts her: http://www.worldcongresslbp.com/abstracts/ 
 
 
Hvis du er interesseret i at få løbende information om kongressen, kan du tilmelde dig kongressens nyhedsbrev her: http://www.worldcongresslbp.com/registration/
 
 
Læs meget mere om kongressen her: http://www.worldcongresslbp.com/
 
 
Kongressen blev senest afholdt i Singapore…

Læs mere

Er du kiropraktor med interesse for sportsskader eller involveret i sportskiropraktik, så afholder FICS (The International Federation of Sports Chiropractic) et symposium for dig i Berlin i marts 2019.
 
 
I løbet af symposiet bliver du blandt andet præsenteret for den nyeste forskning indenfor sportskiropraktik, får mulighed for at stifte bekendtskab med teknikker og networke med sportskiropraktorer fra mere end 40 lande.
 
 
Læs mere om symposiet, priser og tilmelding via dette link: https://fics-sport.org/portal/index.php/en/events/meetings/93-2019-fics-assembly-symposium

Læs mere

SDU's tiltrædelsesseminar for de nyudnævnte professorer Alice Kongsted og Bart Koes afholdes 14. november i auditorium o100 på SDU på Campusvej i Odense.

 

Sidste frist for tilmelding til tiltrædelsesseminaret er 7. november via dette link http://webpay.sdu.dk/system/iob/

 

Læs programmet for seminaret her  

Læs mere

Har du endnu ikke tilmeldt dig det spændende fyraftensmøde med Olivier Gagey den 29. november? Så fortvivl ikke, du kan stadig nå det. Sidste frist for tilmelding er 20. november.

 

På fyraftensmødet vil Olivier Gagey præsentere ny viden om samspillet mellem lænden, bugvæggen og åndedrætsfunktionen i sit oplæg ”New concepts on the interaction between the Lumbar spine, the abdomen, and the respiratory function”.

 

Vi tør godt garantere nogle interessante, informative og lærerige timer for fysioterapeuter, kiropraktorer, fysioterapistuderende og klinisk biomekanikstuderende med den franske professor og ortopædkirurg.

 

Læs mere om fyraftensmødet og hvordan du tilmelder dig mødet her: Invitation…

Læs mere

Var du forhindret i at deltage i ECU’s kongres i Budapest i foråret? Så kan du nu læse om de prisvindende mundtlige præsentationer og posterpræsentationer på kongressen i en ny artikel fra Chiropractic & Manual Therapies med titlen ECU Convention 2018 Congress proceedings.
 
 
Artiklen er udformet som en oversigt over de prisvindende præsentationer i form af abstracts fra hver enkelt præsentation. Oversigten inkluderer Steen Harsteds ’Capturing movement patterns in children using a novel 3d motion capture approach’, Henrik Hein Lauridsens ‘Motor control and musculoskeletal health in kingergarten children’ og Lise Hestbæks præsentation af Sara Thunøe Jensens poster ‘Motor skills in…

Læs mere