FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Deltagerne i CARL II er udvalgt
Chiropractic Academy for Research Leadership (CARL) har udvalgt sin anden gruppe unge forskere, der skal udgøre CARL II i perioden 2020-2023. De 14 udvalgte deltagere er fundet fra et imponerende felt af 41 unge forskere, der er i begyndelsen af deres forskerkarriere. CARL II-stipendiaterne er:
 
Sasha Aspinall (Murdoch University, Australien)
Aron Downie (MacQuarie University, Australien)
David McNaughton (MacQuarie University, Australien
Hazel Jenkins (MacQuarie University, Australien)
Andreé-Anne Marchand (Ontario Tech University; University of Quebec at Trois-Riviéres, Canada)
Jessica Wong (Ontario Tech University; Canadian Memorial Chiropractic College, Canada)
James Young Canadian Memorial Chiropractic College, Canada og Syddansk Universitet, Danmark)
Steen Harsted (Syddansk Universitet, Danmark)
Casper Nim (Syddansk Universitet, Danmark)
Cecilie K. Øverås…

Læs mere

Arbejder du som alment praktiserende læge, speciallæge, fysioterapeut, kiropraktor, psykolog, tandlæge og fodterapeut i praksissektoren i Region Hovedstaden og er nysgerrig på, hvordan du kommer i gang med at forske?

 

Praksissektorens Forskningsråd inviterer til en vederlagsfri kursuseftermiddag d. 6. februar 2020. Emnet er: Introduktion til praksisforskning. Du vil få viden om:

 

  • Muligheder og barrierer i praksisforskning
  • Hvordan arbejdslivet fungerer, når forskning og praksisarbejde går hånd i hånd
  • Faglige miljøer og hvor du kan modtage vejledning
  • Mulighed for at udveksle projektideer og praksiserfaringer med andre klinikere på tværs af praksissektoren

 

Oplægsholdere på kurset er:

 

Anne Møller, praktiserende…

Læs mere

Rikke Krüger Jensen har publiceret en klinisk opdatering om diagnosticering og håndtering af lumbal nerverodspåvirkning (radikulopati) i British Medical Journal (BMJ). Opdateringen er et 360 graders overblik, der letforståeligt og præcist opsamler vores viden om diagnosticering og de vigtigste principper for håndtering af radikulopati.

 

Rikke Krüger Jensen beskriver forskningens centrale budskaber om radikulopati, bl.a. hvordan man definerer radikulopati og årsagerne til sygdommen, hvordan patienter med radikulopati beskriver lidelsen, hvor almindeligt forekommende radikulopati er og hvordan man diagnosticerer og håndterer tilstanden. Desuden indeholder artiklen en gennemgang af, hvordan man undersøger patienter samt en oversigt over røde flag og hvornår man…

Læs mere

Har du et spændende abstract? Så kan det måske komme i betragtning til en pris fra ECCRE. På ECU’s konference i Utrecht i maj 2020 uddeler ECCRE tre priser til europæiske forskere:

 

  • ECCRE Best Presented Research Award (udvalgt fra nomineringer)
  • ECCRE Second Best Presented Research Award (udvalgt fra indsendte abstracts)
  • ECCRE Young Researcher of the Year Award (udvalgt fra indsendte abstracts)


Deadline for indsendelse af abstracts til bedømmelse er 12. januar 2020.

 

Læs mere om retningslinjerne for at komme i betragtning og indsendelse af abstracts her: https://convention.chiropractic-ecu.org/call-for-papers/

Læs mere

Alice Kongsted vinder pris på international kongres

Alice Kongsted, professor på SDU og seniorforsker på NIKKB, fik en flot hæder med hjem i bagagen fra sin deltagelse i World Congress for Low Back and Pelvic Pain, der blev afviklet i Antwerpen i Belgien i slutningen af november.

 

Alice Kongsted vandt en pris for bedste poster med en poster om kommunikation med patienter i kiropraktor praksis. Med udgangspunkt i data fra ChiCo-kohorten har hun undersøgt om patienter oplever at de bliver lyttet til, føler sig trygge og får en forklaring på deres problem, når de modtager behandling for lænderygssmerter hos en kiropraktor, og om det hjælpe dem…

Læs mere