FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Vidste du:

•At du frit kan søge i PubMed på alle artikler, og når du skal have fuldtekst af artiklen, kan du sende bestillingen til Videncentret, som vil sørge for at printe / kopiere den mod betaling for print og forsendelse.

•At der udover PubMed også er fri adgang til SweMed, Pedro, OTseeker, Cochrane og Index to Chiropractic Literature samt flere andre, som kan ses på Videncentrets hjemmeside under Frit tilgængelige databaser.

•At du kan få hjælp til at lave en systematisk søgning af forskningsbibliotekar for Idræt & Kiropraktik, Majbritt Ursula Johansen, SDUB.

•At du kan få sparring og vejledning i…

Læs mere

Lektor, ph.d., kiropraktor Lars Uhrenholt, Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet, deltager med indlæg om piskesmæld i høring om funktionelle lidelser onsdag d. 19. marts kl. 9-12. Høringen transmitteres live fra Folketinget.

Læs mere

Lørdag d. 15. marts 2014 afholder British Chiropractors Association deres årlige Spring Conference.

Professor og seniorforsker Jan Hartvigsen er dagens første taler med emnet: 21st Century Communication in Healthcare: No Fairy Tales - Stick to the Evidence.

Konferencen, der har temaet Communication: The cornerstone of effectivechiropractic care, afholdes på Radisson Edwardian, London Heathrow Airport, i tidsrummet 8-17.30.

Læs mere

TrygFonden har doneret 7,5 mio. kr. til arbejdet i Vidensrådet for Forebyggelse.

Dermed er der grundlag for, at rådet kan fortsætte sit arbejde med at indsamle, sammenstille og formidle eksisterende forskningsbaseret viden om forebyggelse og sundhedsfremme bredt i samfundet.

Kilde: Lægeforeningen

Læs mere

”Muskel- og ledsygdomme bør […] stå øverst på den nationale sundhedsdagsorden. En målrettet statslig satsning kan starte en effektiv forskningsindsats med fokus på forebyggelse og tidlig behandling”.

Dette er hovedkonklusionen i en leder i Ugeskrift for Læger fra 3. marts 2014 (2014;176:V65799), skrevet af forskerne Ewa Roos, Karen Søgaard, Mette K. Zebis og Jan Hartvigsen fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet og NIKKB.

Konklusionerne kommer fra bl.a. fra rapporten ”Forebyggelse af skader og sygdomme i muskler og led” fra Vidensråd for Forebyggelse (2012), der skitserer, ”at der er behov for et meget større fokus på konsekvenser af…

Læs mere