FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Nyheder

EU-komissær for sundhed Tonio Borg besøger mandag den 30 marts sammen med Odenses borgmester Anker Boye og Regionsformand Carl Holst (Region Syddanmark) Institut for Idræt og Biomekanik i forbindelse med uddeling af EU midler til Knowledge and Innovation Communities. Professor og seniorforsker Jan Hartvigsen deltager som en af SDUs repræsentanter i besøget, hvor han skal fortælle om IOBs forskning i forebyggelse og behandling af muskel- og ledsygdomme.

Læs mere om Tonio Borgs besøg her:
http://regionsyddanmark.dk/wm442948

Læs mere

Ny rapport udarbejdet for Gigtforeningen af Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet viser, at knap hver femte blandt voksne danskere har artrose, der bedst kendes som slidgigt, men i virkeligheden ikke altid er relateret til slid.

Det koster samlet set samfundet 6,8 milliarder kroner. Deraf udgør omkostningerne til behandling meget med 5,4 milliarder kroner om året, hvoraf indlæggelse fylder en stor del.

Det kort- og langsigtede produktionstab forbundet med sygdommen er 1,4 mia. kr. Produktionstabet skyldes, at sygdommen genererede i 2010 ca. 400.000 sygedage og 682 personer fik tilkendt førtidspension pga. en artrose-diagnose.

Læs hele rapporten her: http://www.si-folkesundhed.dk/Udgivelser/B%C3%B8ger%20og%20rapporter/2014/Artrose.aspx…

Læs mere

21.-23. marts 2014 afholdt International Association for the Study of Pain – IASP et forskningssymposium i Århus om piskesmæld og udvikling af  kroniske smerter.

Seniorforsker Alice Kongsted fra NIKKB og SDU var inviteret til at give en status på, hvad vi ved om effekten af konservativ behandling efter piskesmældstraumer.

Her er de væsentligste budskaber fra hendes indlæg opsummeret:

1.    Aktive tilgange til behandling skal prioriteres. Patienter skal anbefales at holde sig så meget i gang som muligt i den akutte fase og at undgå brug af krave.

2.    Første linje behandling skal være simpel. Der skal ikke sættes alt…

Læs mere

"Samfundet taber 18 mia. kr. årligt som følge af slidgigt, viser en ny rapport. Pengene kan bruges bedre på forebyggelse, mener eksperter, der kalder sygdommen håbløst underprioriteret".

Læs artiklen i JP, hvor professor og seniorforsker Jan Hartvigsen bl.a. udtaler sig, her: http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6580429/slidgigt-koster-samfundet-milliarder/

Læs mere

Professor og seniorforsker Jan Hartvigsen taler ved årsmødet for Dansk Selskab for Muskuloskeletal Medicin fredag d. 21. marts 2014.

Under overskriften "Rundt om Nakken: To spændende introduktionsdage til den muskuloskeletale medicin" giver Jan Hartvigsen et indlæg om Symptomer og behandling - med særlig fokus på nakkesmerter efter hjernerystelse og deres behandling.

DSMM er et selskab for praktiserende læger, der interesserer sig for muskel og ledsygdomme.

http://www.dsmm.org/

Læs mere