FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Nyheder

FoF er en tværfaglig forskningsenhed under Institut for Idræt og Biomekanik. Det tværfaglige betyder, at ansatte, ph.d.-studerende og vejledere har forskellige baggrunde, oftest inden for fysioterapi, ortopædkirurgi, eller idræt. Forskningsenheden benytter de mange kompetencer, erfaringer og samarbejdsevner til, i fællesskab med klinikere, at besvare forskningsspørgsmål, som opstår i klinikken og som har stor relevans for patienter med smerter og problemer fra muskler og led.

Typisk for enhedens forskningsprojekter er, at de sammenligner og evaluerer forskellige behandlinger på tværs af professioner, og studierne består ofte af en systematisk gennemgang og analyse af litteraturen. Enhedens overordnede mål er at undersøge…

Læs mere

På den internationale rangliste Expertscape ranker man Top 70 i verden inden for forskellige specialer.

Under specialet "Back Pain" er der kun to danskere – begge kiropraktorer. Charlotte Yde er nummer 16 og NIKKB's egen Jan Hartvigsen er nummer 56.

Ser man på universiteter, er SDU nummer 33 på ranglisten og som rygforskningsby ligger Odense, som nummer 47 i verden.

Maurits van Tulder fra Vrije Universitetet i Amsterdam er ranket som nummer 1 i verden.

http://expertscape.com/

 

Læs mere

I dagene 26.-28. maj 2014 løber konferencen Wellbeing at Work 2014 af stablen i København.

Konferecen sætter fokus på begrebet trivsel på arbejdspladsen, der er et stadigt mere og mere fremtrædende emne på de videnskabelige og politiske dagsordener i mange vestlige lande.

Arbejdsstyrken og ungdomsårgangene bliver mindre fremover og især arbejdsfastholdelse er et centralt emne for både politikere og arbejdspladser.

Seniorforsker på NIKKB presenterede en stor undersøgelse på konferencen (Supervisors experiences with the return-to-work process of hospital workers that have been absent from work due to a health problem - a qualitative study. Mette Jensen Stochkendahl, Cornelius Myburgh, Amanda…

Læs mere

Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik på SDU inviterer torsdag d. 22. maj kl. 19.00 i auditorium O100 til foredrag med Heidi Haarvik om neurofysiologisk forskning.

Titlen på aftenens præsentation vil være ”What are the neurophysiological effects of adjusting the spine?”

I sin præsentation vil Heidi opsummere hvad den nyeste litteratur fortæller os om effekten af manipulation på central neural funktion.

Praktiserende kiropraktorer og studerende er velkomne. Seminaret er gratis.

Præsentationen holdes på engelsk.

Biografi
Heidi Haavik er kiropraktor og neurofysiolog. Hun har forsket i human Neurofysiologi. Hendes forskning undersøger effekten af cortikal somatosensorisk processering, sensorimotorisk integration og motorisk cortikal output ved…

Læs mere