FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

I næste uge afholder ECU konference på Cypern. Med præsentationer både til Researchers Day og på selve konferencen bidrager forskere fra NIKKB til, at deltagerne får masser af inspiration og ny viden med hjem i kufferten.

 

Kan man bruge kvalitativ forskning i kiropraktiske forskningsprojekter?

Det er det store spørgsmål på Researchers Day, der traditionen tro bliver afviklet dagen før hovedkonferencen. I år er det onsdag 24. maj, og programmet tilbyder masser af inspiration for både forskere og klinikere.

 

Forskere, klinikere og undervisere vil præsentere en række relevante oplæg og invitere deltagerne til at komme med deres holdninger til,…

Læs mere

Mange børn mærker kortvarigt rygsmerter, uden at det generer dem. Men et 3-årigt kohortestudie af ca. 1400 skoleelever i alderen 8-15 år fra Svendborg i Danmark i perioden 2011-2014 afslører, at langvarige rygsmerter er et problem, der bør tages alvorligt, fordi rygsmerter i barndommen har en risiko for at blive til kroniske rygsmerter i voksenlivet.

 

Forskerne bag undersøgelsen indsamlede data ved hjælp af SMS. Forældrene til de børn, der deltog i undersøgelsen, modtog hver uge en SMS, hvor de skulle indrapportere deres børns eventuelle smerter i muskler og led, og hvor meget og hvilken slags sport barnet havde dyrket…

Læs mere

For mange mennesker er rygsmerter generende, men for nogle kan de få alvorlige konsekvenser. Risikoen for en langvarig sygemelding stiger, når man har fysisk hårde arbejdsopgaver, og dermed stiger også risikoen for at miste sit job som konsekvens af sygemelding. For ca. 10 % af alle, der rammes af lændesmerter, udvikler smerterne sig til kroniske smerter, der gør dem uarbejdsdygtige med efterfølgende sygefravær og til sidst arbejdsløshed.

 

I langt de fleste tilfælde kan man ikke fastslå en enkelt grund til, at mennesker får ondt i ryggen; smerterne er oftest en kompleks kombination af flere forskellige årsager, men fysisk belastning…

Læs mere

Rikke Krüger Jensen er ny seniorforsker på NIKKB

NIKKB har sagt goddag til en ny medarbejder: Rikke Krüger Jensen er nyansat seniorforsker på NIKKB, men bestemt ikke ny i den kiropraktiske verden, hverken blandt forskere eller klinikere.

 

Rikke Krüger Jensen tiltrådte stillingen som seniorforsker på NIKKB 1. maj. Hun kommer til sin nye stilling fra en stilling som forsker og kiropraktor på Rygcenter Syddanmark i Middelfart og har tidligere været ansat som kiropraktor på RygCenter Fyn i Ringe. I 2012 fik hun sin ph.d.-grad, da hun forsvarede sit projekt om Modic forandringer hos patienter med lænderygsmerter, som blandt andet sammenlignede effekten af to behandlingsformer. Hun blev færdiguddannet…

Læs mere

Travle, inspirerende dage på CARL-topmøde

Siden mandag har de 13 udvalgte CARL-forskertalenter været i fuld gang med det første af tre topmøder.

 

Topmødet afholdes på SDU, og er en inspirerende blanding af oplæg, workshops og sociale indslag, der skal være med til at samle forskerne som en stærk gruppe indenfor forskning på det kiropraktiske fagområde. Undervejs har forskertalenterne hørt oplæg fra en lang række forskere indenfor bl. a. ledelse i teori og praksis, om hvordan man kan sammensætte en forskerkarriere og hvordan man bliver en god forskningsleder.

 

De er også blevet introduceret til NIKKB, mulighederne for støtte til forskning og nogle af de…

Læs mere