FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Det spørgsmål behandler Charlotte Leboeuf-Yde i et blogindlæg på BioMed Central.

 

Den danske professor på IOB på Syddansk Universitet tager i sit blogindlæg udgangspunkt i et studie foretaget af David Cassidy et al., der konkluderer, at patienter, der rammes af en hjerneblødning, ville blive ramt uanset hvilken behandling, de havde modtaget forinden.

 

Den konklusion har skabt debat, påpeger Charlotte Leboeuf-Yde. Hun henviser til to artikler i Chiropractic & Manual Therapies, der henholdsvis kritiserer og bakker op om David Cassidys studie og konklusion, og slutter med at fastslå, at det er en debat, der ikke er afgjort.

 …

Læs mere

Følg med i ny viden om muskel- og skeletsygdomme hos CMT

NIKKB’s hjemmeside er ikke det eneste sted, du kan holde dig opdateret på den seneste forskningsbaserede viden. Også Chiropractic and Manual Therapies er et godt sted at søge ny viden.

 

Under Faglig Kongres 2016 kunne du på et kursus få inspiration til, hvor du som kiropraktor kan holde sig opdateret på den aktuelle forskning indenfor muskel- og skeletområdet.

 

Et af de mange steder, der tilbyder aktuelle forskningsartikler, er Chiropractic and Manual Therapies’ (CMT) website http://chiromt.biomedcentral.com/.

 

”Jeg har alt for travlt til at bruge tid på at checke internettet for nyt om muskel- og skeletsygdomme” tænker…

Læs mere

I begyndelsen af 2017 er der ansøgningsfrist for deltagelse i Chiropractic Academy Research Leadership (CARL). Nu har folkene bag projektet lavet en lille teaser for projektet, som kan ses via linket herunder.

 

CARL er et international mentorprogram, der har til formål at samle de ti bedste unge forskere i et netværk, der mødes årligt hos en af de tre mentorer, der leder programmet: Professor Jon Adams, UTS Sydney, professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen og professor Greg Kawchuk, University of Alberta. Mellem møderne vil deltagerne holde forbindelse med hinanden online og samarbejde i forskningsprojekter.…

Læs mere

Æresforelæsning med professor Peter Croft

Center for Sundhed i Muskler og Led præsenterer en æresforelæsning af professor Peter Croft fra Keele University i England i auditorium 77 på SDU.

 

Titlen på professor Crofts forelæsning er Back to the walls: The Past and the Future of Primary Care Research into Musculoskeletal Disorders

 

Æresforelæsningen finder sted i

 

auditorium 77 på SDU torsdag den 13. oktober 2016 kl. 15.00.

 

Professor Peter Croft er uddannet som praktiserende læge og har i en menneskealder været verdensførende inden for forskning i ryg- og nakkesmerter samt artrose i primærsektoren. Han har opbygget og ledet det store MSK-forskningscenter…

Læs mere

Så er vi i gang!

Det nye Svendborgprojekt, som skal undersøge, om man gennem øget fokus på motorik i børnehaverne kan styrke børnenes helbred, trivsel og indlæringsevne, er kommet godt fra start.

 

Indsamling af data til projektet, der gennemføres af forskere fra Syddansk Universitet og NIKKB, blev indledt mandag med baseline tests af de første af mere end 800 børn fra 32 børnehuse i Svendborg Kommune. Testerne brugte hele dagen på at teste de første deltagende børn fra kommunen og overføre data til en server til senere brug.

 

Baseline testene løber frem til julen 2016, og allerede til marts går testerne i gang…

Læs mere