FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Første fælles artikel fra CARL er publiceret

Manglende forskningskapacitet og ledelse har altid gjort det svært at skabe en forskningskultur indenfor kiropraktikken. For at råde bod på dette har tre professorer, Jon Adams, Greg Kawchuk og Jan Hartvigsen taget initiativ til the Chiropractic Academy for Research Leadership (CARL), hvor de er mentorer for 13 dygtige, unge forskere fra hele verden. Målet er at skabe et globalt netværk af succesrige unge forskere og videreudvikle dem som forskere og ledere af muskel- og skeletforskning. I en artikel, der blev offentliggjort i Chiropractic & Manual Therapies6. februar, beskriver de tre mentorer og 13 stipendiater blandt andet baggrunden, målsætningerne og grundprincipperne…

Læs mere

CARL stipendiaterne arbejder på fælles projekter i døgndrift – bogstaveligt talt. På grund af den geografiske spredning af stipendiaterne, er mindst én af dem altid klar til at arbejde på et projekt på et givent tidspunkt i løbet af døgnet.

 

Det afslører CARL stipendiaterne i deres seneste nyhedsbrev, der netop er blevet offentliggjort. Og det mentale billede af stipendiaterne, der arbejder hele tiden, er et godt billede af aktivitetsniveauet i gruppen, for alle deltagerne har haft travlt, siden det første nyhedsbrev udkom i sommeren 2017.

 

Det er bl. a. blevet til tre publicerede videnskabelige artikler med medvirken af…

Læs mere

Det er almindeligt at børn og unge har smerter i benene. Smerterne er hyppige, tilbagevendende og non-traumatiske, og er derfor som oftest andet end forstuvede ankler og knæ. Det konkluderer et nyt studie publiceret i BMC Musculoskeletal Disorders. Det er vigtig information, som klinikere kan bruge til at udbygge deres egen viden og til generel information til børn, unge og deres forældre.

 

Med sine konklusioner læner studiet sig op ad den øvrige forskning vedrørende smerter i over- og underekstremiteter, men det påpeger samtidig, at der er brug for yderligere forskning for at blive endnu klogere på denne type smerter.…

Læs mere

Næsten en tredjedel af alle voksne danskere lider af generelle hypermobile led, en arvelig tilstand der kan føre til både muskel- og skeletsmerter. Mennesker med generelle hypermobile led besidder en overdreven evne til at forlænge sine led ud over den normale rækkevidde for bevægelse. Det ses især hos gymnaster, svømmere, balletdansere og musikere.

 

Et nyt studie foretaget af forskere fra SDU og NIKKB har blandt andet undersøgt forbindelsen mellem hypermobile led og andre muskel- og skeletsygdomme og desuden set på, om hypermobile led og skuldre påvirker livskvaliteten for patienterne. Det har vist sig, at hypermobile led og skuldre øger…

Læs mere

MR-scanninger af patienter med iskiassmerter relateret til diskusprolaps i forbindelse med patienternes første besøg hos deres behandler har begrænset værdi som prognostisk værktøj. De kan ikke bruges til at stille en prognose for, om en patient vil opnår bedring hurtigere i løbet af det følgende år ved en operation end ved længerevarende behandling hos en kiropraktor.

 

Derfor anbefaler forskere fra Holland, at man er forsigtig med at vælge operation som første løsning på smerter i iskias relateret til diskusprolaps, medmindre smerterne er voldsomme eller resultatet af MR-scanningerne ikke stemmer entydigt overens med nerverodskompression.

 

I stedet bør patienter med…

Læs mere