FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Så er vi i gang!

Det nye Svendborgprojekt, som skal undersøge, om man gennem øget fokus på motorik i børnehaverne kan styrke børnenes helbred, trivsel og indlæringsevne, er kommet godt fra start.

 

Indsamling af data til projektet, der gennemføres af forskere fra Syddansk Universitet og NIKKB, blev indledt mandag med baseline tests af de første af mere end 800 børn fra 32 børnehuse i Svendborg Kommune. Testerne brugte hele dagen på at teste de første deltagende børn fra kommunen og overføre data til en server til senere brug.

 

Baseline testene løber frem til julen 2016, og allerede til marts går testerne i gang…

Læs mere

Hvordan snakker du med dine patienter om arbejde og sygefravær?

Spørgsmålet er i fokus i et nyt forskningsprojekt fra NIKKB, der udføres i samarbejde med kiropraktorer fra Sverige og Norge. I Norge har kiropraktorer ret til at sygemelde deres patienter, mens dette ikke er tilfældet i Danmark eller Sverige. Projektet sammenligner, hvordan kiropraktorer i de tre nordiske lande håndterer sygefravær hos deres patienter. Forskerne har interviewet en række kiropraktorer i Danmark, Norge og Sverige om emnet og på baggrund af disse interviews udviklet et spørgeskema, der skal bruges til indsamling af data. Forskerne har nu brug for kiropraktorernes hjælp til dataindsamlingen. Derfor vil de i nærmeste fremtid modtage et spørgeskema…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen offentliggør NKR for hofteartrose og genoptræning efter total hoftealloplastik

Sundhedsstyrelsen offentliggjorde i sidste uge en National Klinisk Retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af hofteartrose (slidgigt i hoften) og genoptræning efter total hoftealloplastik (THA) – operation med indsætning af kunstigt hofteled.

 

Den ny NKR, der har haft kiropraktor Erik Poulsen, ph.d., Institut for Idræt og Klinisk Biomekanik som medlem af arbejdsgruppen, indeholder fem anbefalinger vedrørende patienter med hofteartrose og tre anbefalinger for genoptræning efter THA.

 

De fem specifikke anbefalinger vedrørende den ikke-kirurgiske behandling af hofteartrose indeholder moderat evidens for at tilbyde patienter med hofteartrose neuromuskulær/funktion træning, superviseret styrketræning og/eller kombineret patientuddannelse med træning. Anbefalingen for manuel behandling…

Læs mere

Aboriginal Australians kæmper også med muskuloskeletale smerter

Den australske fysioterapeut og ph.d. Ivan Lin har netop været på besøg på SDU, for at opdyrke samarbejdsrelationer med forskere på universitet, især på Idræt og Biomekanik og NIKKB. Hans arbejde skiller sig ud, fordi han både som fysioterapeut og som forsker har fokuseret på muskuloskeletale smerter blandt Aboriginal Australians, den australske urbefolkning.

 

- Mit ph.d.-projekt var et kvalitativt studium, hvor vi kiggede på betydningen af kroniske rygsmerter, opfattelser af smerte og forskellige spørgsmål vedrørende behandling af Aboriginal Australians, fortæller Ivan Lin.

 

Det er nemlig ikke så ligetil, når man skal behandle Aboriginal Australians, fordi…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen udgiver ny national retningslinje om behandling af nyopståede lænderygsmerter

Mette Jensen Stochkendahl, seniorforsker ved Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik, har i længere tid været ansat i Sundhedsstyrelsen som fagkonsulent på en ny national retningslinje om behandling af nyopståede lænderygsmerter. Nu er resultatet af arbejdet offentliggjort.

 

Lænderygsmerter er en stor sundhedsmæssig udfordring i Danmark. Et stort antal danskere lever med smerter i lænden eller ryggen, og når man først har oplevet smerterne en gang, er der stor sandsynlighed for, at de kommer igen.

 

Sundhedsstyrelsen har nu udarbejdet en ny national retningslinje med en række anbefalinger til behandlere af smerter i lænden eller ryggen. Retningslinjen retter sig…

Læs mere