FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Jan Hartvigsen deltager i åbning af filial af australsk tvillingeregister

Når det australske tvillingeregister Australian Twin Registry åbner sin nye filial The Twin Project Node på University of Sydney i slutningen af oktober, er det med deltagelse af blandt andet professor og forskningschef ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen.


Filialen åbnes med et symposium fredag den 30. oktober 2015 i Charles Perkins Centre på University of Sydney, og Jan Hartvigsen holder et oplæg med titlen The Accidental Twin Researcher på konferencen.


Øvrige talere på symposiet er Professor Stephen Simpson (University of Sydney), Professor John Hopper (Australian Twin Registry/University of Melbourne), Dr. Perminder Sachdev (University of New South Wales),…

Læs mere

Torsdag og fredag deltager direktør og forskningsleder på NIKKB, Henrik Wulff Christensen i Bone and Joint Decade og Norwegian Musculoskeletal Research Networks konference ”Breaking Down the Barriers – Towards Integratred Care” i Olslo.

 

De to dage byder på et koncentreret program med mange oplæg af oplægsholdere fra hele verden. Der er således rige muligheder for at blive opdateret på den seneste forskning og debat indenfor området. Undervejs er der indlagt pauser, hvor Henrik Wulff Christensen kan netværke og udveksle erfaringer med de øvrige konferencedeltagere.

 

Læs mere om konferencen: http://www.bjd2015.com/

 

Læs mere

Tue Secher Jensen deltager i konference i Norge

Fredag og lørdag deltager seniorforsker ved Rygcenter Syddanmark og NIKKB, Tue Secher Jensen i Norsk Forening For Ryggforsknings konference om Modic forandringer.

 

Tue Secher Jensen er inviteret til at holde foredrag på konferencen som en af tre inviterede foredragsholdere. Han er programsat til at holde et foredrag fredag formiddag med titlen "Modic forandringer – Prevalens og association med smerte". Her vil han give en præsentation af evidensen omkring Modic-forandringers hyppighed og association med rygsmerter.

 

De øvrige inviterede foredragsholdere på konferencen er Ansgar Espeland, radiolog, dr. med. ved Haukeland universitetssjukehus og Universitet i Bergen, der holder foredrag om ”Modic…

Læs mere

Når vi mennesker går på jorden, sikrer tyngdekraften, at vores muskler hele tiden er aktive. Men i rummet er det anderledes. Vores muskler bliver svage, når de udsættes for vægtløshed, fordi de ikke behøver arbejde. Det er ikke noget problem for de fleste af os, men for astronauter er det en stor udfordring.

 

Den 2. september får den danske astronaut Andreas Mogensen en drengedrøm opfyldt. Når han sendes ud i rummet til den internationale rumstation ISS, bliver han den første dansker i rummet. Men både han og andre astronauter møder en række udfordringer, når de forlader jordoverfladen. Vægtløshed påvirker…

Læs mere

9th Interdisciplinary World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain

 

Deltag i international kongres i Singapore i 2016 og få opdateret din viden om lænde- og bækkensmerter.

 

Professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen, er medarrangører og taler på 9th Interdisciplinary World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain i Singapore fra 31. oktober til 3. november 2016. Jan Hartvigsen var også inviteret til at tale ved kongressen, da den blev afholdt i Dubai i 2013. I Singapore skal Jan Hartvigsen tale om evidens for manuel behandling.  

 

Rækken af verdenskongresser…

Læs mere