FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Forskning: Hvilke områder har vi fokus på?

Femte jubilæumshistorie introducerer læseren til NIKKB's forskning.

 

Forskning har altid været en central del af NIKKB. Siden 1991 har forskere fra NIKKB publiceret mere end 300 forskningsartikler, boganmeldelser og rapporter, en understregning af det høje aktivitetsniveau på instituttet.

 

NIKKB arbejder ud fra en forskningsstrategi som skal oparbejde det evidensbaserede grundlag for kiropraktorfaget. Instituttets forskning fokuserer specifikt på at tage fat på emner, som er interessante i forhold til den igangværende udvikling af professionen. Aktuelt er der fokus på forskning i fire emner: Epidemiologi, smerter i rygsøjlen, muskuloskeletale brystsmerter og slidgigt i hoften. Forskningsstrategien blev vedtaget i 2012 og…

Læs mere

Trafiksammenstød kan have langvarige konsekvenser i form af skader i nakken og ryggen, de såkaldte Whiplash Associated Disorders. Et dansk studium offentliggjort i European Journal of Pain viser, at helbredelsen af den slags skader kan handle om meget mere end selve skaden.

 

Betegnelsen Whiplash Associated Disorders (WAD) afspejler, at mange tilskadekomne efter et trafiksammenstød klager over andre symptomer foruden piskesmæld. Det kan være smerter i andre dele af rygsøjlen, snurren og prikken i arme eller ben, træthed, kvalme, kognitive problemer, dårligt fysisk og psykisk helbred, depression og angst, akut reaktion på stress og smerter flere andre steder. Det indikerer,…

Læs mere

Gigtforeningen har opslået tre forskningsstipendier på sin website. Det ene er øremærket rygforskning, og deadline for at ansøge om stipendiet er 14. august, idet Gigtforeningen ønsker alle stipendierne besat 1. november eller hurtigst muligt derefter.

 

Er du interesseret, kan du læse mere om stipendierne ved at følge dette link til Gigtforeningen website: http://www.gigtforeningen.dk/forskning/aktuelle+stipendier,+priser+og+legater?newsid=3991

Læs mere

NIKKB’s hjemmeside indeholder både en artikelservice og en publikationsliste med oversigt over de forskningsartikler, hvor NIKKB-forskere medvirker. Man kan finde links til de relevante undersider ved at klikke på Forskning i menuen herover.

 

Nu har vi tilføjet et link til WFC Reading List, en kondenseret oversigt over aktuel forskning i et givet emne, der giver den travle kiropraktor mulighed for at danne sig et indtryk af forskning udført af forskere udenfor NIKKB. Listen er inddelt i godt 20 emner, hvor anerkendte forskere har udvalgt en række anbefalelsesværdige artikler. Den opdateres jævnligt, og man kan komme ind til listen via…

Læs mere

NIKKB-forsker vinder førstepræmie i Athen

I forbindelse med WFC/ECU’s verdenskongres 13. – 16- maj i Athen modtog Alice Kongsted, seniorforsker på NIKKB og lektor på IOB, førstepræmien i WFC Research Poster Award Competition for den bedste posterpræsentation på kongressen af sit forskningsarbejde.

 

Alice Kongsted præsenterede to posters på kongressen, og modtog prisen for sin poster med titlen ”Are chiropractic patients afraid of movement? – You can easily find out if your patients are”, hvor hun sammen med to specialestuderende har undersøgt hvordan man meget enkelt kan screene kiropraktiske patienter for frygt for bevægelse.

 

Prisen er et stort skulderklap til Alice Kongsted, fordi den…

Læs mere