FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Jan Hartvigsen på tour Down Under

Lørdag den 28. februar drager professor ved SDU og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen den halve jord rundt til Australien. Men der bliver ikke megen tid til at surfe og nyde den australske sommer, for Jan Hartvigsens program under opholdet i Australien kan tage pusten fra selv den mest standhaftige.

 

Professoren fra SDU/NIKKB skal under opholdet i Australien besøge seks institutioner, hvor han skal holde foredrag og diskutere samarbejde med fakultetsledere, forskere og studerende.

 

Besøget er delt op i to dele; første del af Jan Hartvigsens besøg i Australien finder sted i Melbourne, hvor den danske professor skal…

Læs mere

Ny artikel dokumenterer værdien af at bruge måling af blodgennemstrømning i hjertet til forudsigelse af ikke-dødelige hjertetilfælde

Patienter med uspecifikke brystsmerter udgør omtrent halvdelen af alle akutte indlæggelser på hospitalernes hjerteafdelinger.  Det har tidligere været antaget, at det var relativt sikkert at sende disse patienter hjem igen efter indlæggelsen, da risikoen for at blive ramt af et hjertetilfælde inden for kort tid formodedes at være lille.


Denne antagelse har Mette Jensen Stochkendahl testet i samarbejde med bl.a. hjertelæger på Odense Universitetshospital.  Forskergruppen har undersøgt om måling af blodgennemstrømningen i hjertet hos patienter med uspecifikke brystsmerter kan bruges til at forudsige fremtidige hjertetilfælde. Resultaterne viste, at det var sikkert at sende de fleste patienter hjem. En lille…

Læs mere

Målt på antallet af nye forskningspublikationer blev 2014 et af de mest produktive år for NIKKB nogensinde.

I alt var forskere med hel- eller delvis ansættelse på NIKKB involveret i 30 artikler som enten førsteforfatter eller medforfattere.

 

Den viden ser selvsagt gerne bredt ud til alle kiropraktorer og andre interesserede, og via publikationslisten her på siden er det muligt at bestille en elektronisk version af udgivelserne.

 

Se eventulet også vores artikelservice, hvor også kiropraktor-relevante artikler fra andre forskergrupper er repræsenteret.

 

 

 

Læs mere

Et bedre indblik i arten og omfanget af erstatningsanmeldelser fra patienter og tilkendte erstatninger i relation til kiropraktisk behandling er nu mulig via et studie, der har undersøgt de indberetninger, der er foretaget mellem 2004 og 2012 til de relevante myndigheder i Norge og Danmark.


I alt blev 300 sager gennemgået, og af dem udløste 41 (svarende til 13,7%) erstatning. Hyppigste årsag til erstatningsanmeldelsen var forværring af symptomer efter behandling (91/300 = 30,3%), påstået diskusprolaps (57/300 = 19%) og sager vedrørende for sen henvisning (46/300 = 15,3%).


Med omtrent 2 millioner kiropraktiske behandlinger om året i såvel Norge som Danmark…

Læs mere

DSKKB inviterer igen til pædoatri-dag i Odense lørdag den 31. januar 2015.

Kurset foregår i auditoriet O 100 - samme sted som sidst - kl. 09.30 - 17.00, og prisen er kr. 400,- inkl. kaffe og frokost.

 

Se invitation og program her.

 

Tilmeld dig her

Læs mere