FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Forskere i Sverige har opstillet fire simple leveregler, der kan mindske risikoen for rygsmerter betragteligt: Drop cigaretter, drik moderate mængder alkohol, få regelmæssigt motion og sørg for at få et dagligt indtag af frugt og grønt.

 

Et omfattende forskningsforsøg ved Karolinska Institut i Stockholm er det første til at påvise sammenhængen mellem en sund livsstil og livsstilssygdomme. Forskningsforsøget blev afviklet i form af en folkeundersøgelse af 9000 mænd og kvinder i Stockholms Amt, og resultaterne er bemærkelsesværdige: Blandt de kvinder, der fulgte de fire leveregler, endte 9 procent med at få varige rygsmerter, mens 21 procent af de kvinder…

Læs mere

NIKKB er fornemt repræsenteret, når The World Federation of Chiropractic (WFC) og European Chiropractor’s Union holder verdenskongres i denne uge.

 

Kongresserne finder sted i Athen i perioden 13. – 16. maj, og NIKKB er blevet tildelt tre podiepræsentationer, som er den ypperste form for præsentationsform, man kan blive tildelt under kongressen. NIKKB forskningsleder Henrik Wulff Christensen og seniorforsker Mette Jensen Stochkendahl præsenterer forskning fra podiet i Athen, Henrik Wulff Christensen endda to gange, idet han også har en præsentation på vegne af Tue Secher Jensen. Desuden byder NIKKB’s forskningsleder ind med endnu et oplæg på Researcher’s Day.

 

Sideløbende…

Læs mere

En undersøgelse af data fra en række publikationer påviser en lille stigning i risikoen for hjerte-karproblemer ved brug af højdosis af ibuprofen. Det skriver Dagens Medicin på sin hjemmeside, dagensmedicin.dk.

 

Ibuprofen er et smertestillende og anti-inflammatorisk lægemiddel, der bl. a. gives til patienter med ledsmerter, men ifølge en gennemgang af tilgængelig data foretaget af European Medicines Agency’s (EMA) bivirkningskomité PRAC, kan en dosis på 2400 mg eller mere per dag øge risikoen for hjerte-karproblemer som f. eks. hjerteanfald og slagtilfælde.

 

PRAC anbefaler, at rådgivningen om brug af højdosis ibuprofen opdateres og indgår i revideret form i produktinformationen,…

Læs mere

Christian Mallen, NIHR research professor in general practice, og Elaine Hay, professor of community Rheumatology, fra Keele University i England, argumenterer i en leder til det ansete britiske magasin British Medical Journal for en ændring af fokus hos læger og behandlere af patienter med rygsmerter og slidgigt. De to forskere ønsker øget fokus på træning fremfor medicinering af patienter med de nævnte lidelser.

 

Det er især brugen af paracetamol, forskerne ønsker ændret. Mallen og Hay henviser i deres argumentation for øget fokus på fysisk aktivitet til en forskningsartikel af Machado, Maher, Ferreira m. fl. Med titlen ”Efficacy and safety…

Læs mere

NIKKB er fornemt repræsenteret på Syddansk Sundhedsvidenskabeligt Forskningsforums Åben Forskerdag, der bliver afholdt onsdag den 29. april på Trinity Hotel & Conference Centre i Fredericia. Forskerdagen består af workshops om formiddagen og en række taler og foredrag om eftermiddagen.

 

Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB er medarrangør af formiddagens workshop Bevægeapparatets forskning – ”Store muligheder og store Udfordringer i Region Syd. Formiddagens workshop afholdes dels i auditoriet på Trinity Hotel & Conference Centre og dels i en række mindre lokaler.

 

Desuden bidrager Jan Hartvigsen til workshoppen med et foredrag med titlen ”Bevægeapparatets forskning…

Læs mere