FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Forskerne bag NIKKB og Forskningsenheden for Almen Praksis’ kolikprojekt besøgte onsdag formiddag børneafdelingen på OUH. Mødet skabte grobund for et samarbejde med afdelingens læger, der lyttede med interesse til orienteringen om projektet.

 

NIKKB’s adm. direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen, tovholder og seniorforsker Lise Hestbæk og projektleder og læge Lise Vilstrup Holm besøgte onsdag børneafdelingen på OUH for at orientere lægerne på børneafdelingen om kolikprojektet, der i øjeblikket er i gang med at rekruttere deltagere.

 

- Vi havde fået lov at komme og fortælle om projektet, fordi vi synes, det er hensigtsmæssigt, at de hører fra os, at…

Læs mere

Udbytterigt ophold på NIKKB

Den australske lektor og forsker Mark Hancock fra McQuarrie University i Australien afslutter i dag et udbytterigt ophold på NIKKB. Mark Hancock har opholdt sig på NIKKB i 3 måneder her i efteråret 2015, hvor han har forsket og samarbejdet med forskere på NIKKB og IOB. Nu er opholdet imidlertid slut og Mark Hancock returnerer til varmere, hjemlige himmelstrøg.

 

Mark Hancocks ophold har været yderst udbytterigt, fortæller han.  Under sit ophold har han arbejdet på en række projekter, som for nogles vedkommende har været planlagt før han kom til Danmark, mens andre er kommet op at stå under opholdet.…

Læs mere

Hvordan virker kiropraktisk behandling af spædbørnskolik? I 2009 satte seniorforsker på Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik, kiropraktor Lise Hestbæk sig for at lave et projekt, der skulle belyse dette. Efter to svære år gik projektet i stå. Nu starter hun det op igen med ny rekrutteringsmetode og en læge ombord.

 

2009-projektet gik i korte træk ud på, at spædbørn med kolik blev henvist til en af projektets sundhedsplejersker af barnets egen sundhedsplejerske. En grundig undersøgelse fastslog, om det opfyldte kriterierne for at være med i projektet. I så fald blev barnet videresendt til en af de kiropraktorer,…

Læs mere

Greg Kawchuk besøgte NIKKB

I fredags sagde Greg Kawchuk PhD, professor og CRC Chair ved Faculty of Rehabilitation Medicine ved University of Alberta, farvel til NIKKB efter at have tilbragt den seneste uge på instituttet. Under sit aktuelle ophold har den canadiske forsker i samarbejde med cand. manu og ph.d. Rune Mieritz arbejdet med at færdiggøre et studie af, hvordan palpation af undersøgelsespunkter på ryggen kan forbedres med ultralyd, ligesom han har samarbejdet med ingeniører på IOB om at opgradere teknisk udstyr, der måler stivhed af rygsøjlen.

 
Opholdet på NIKKB i slutningen af oktober var ikke første gang, Greg Kawchuk og NIKKB havde…

Læs mere

Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på IOB og seniorforsker på NIKKB, er som omtalt tidligere på besøg i Australien, hvor han bl. a. skal holde et foredrag ved åbningen af Australian Twin Registry’s nye filial på University of Sydney i dag.

 

I anledning af sit besøg i Sydney har Jan Hartvigsen medvirket i et interview, hvor han diskuterer rygsmerter i forbindelse med studier af tvillinger. Rygsmerter kædes ofte sammen med alderdom, men ny forskning har vist, at smerterne begynder meget tidligere og kan udvikle sig til kroniske smerter, hvis de ikke bliver behandlet i tide.

 

- Tvillinger med…

Læs mere