FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Christian Mallen, NIHR research professor in general practice, og Elaine Hay, professor of community Rheumatology, fra Keele University i England, argumenterer i en leder til det ansete britiske magasin British Medical Journal for en ændring af fokus hos læger og behandlere af patienter med rygsmerter og slidgigt. De to forskere ønsker øget fokus på træning fremfor medicinering af patienter med de nævnte lidelser.

 

Det er især brugen af paracetamol, forskerne ønsker ændret. Mallen og Hay henviser i deres argumentation for øget fokus på fysisk aktivitet til en forskningsartikel af Machado, Maher, Ferreira m. fl. Med titlen ”Efficacy and safety…

Læs mere

NIKKB er fornemt repræsenteret på Syddansk Sundhedsvidenskabeligt Forskningsforums Åben Forskerdag, der bliver afholdt onsdag den 29. april på Trinity Hotel & Conference Centre i Fredericia. Forskerdagen består af workshops om formiddagen og en række taler og foredrag om eftermiddagen.

 

Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB er medarrangør af formiddagens workshop Bevægeapparatets forskning – ”Store muligheder og store Udfordringer i Region Syd. Formiddagens workshop afholdes dels i auditoriet på Trinity Hotel & Conference Centre og dels i en række mindre lokaler.

 

Desuden bidrager Jan Hartvigsen til workshoppen med et foredrag med titlen ”Bevægeapparatets forskning…

Læs mere

Der er ikke nogen indikationer af, at det at knække fingerled kan føre til leddegigt eller andre langsigtede helbredsproblemer. Tværtimod kan det være et sundhedstegn, at fingrene kan sige knæk. Et nyt nordamerikansk studium af knækkelydene i fingerled, som blev offentliggjort i denne uge, har løst gåden om knækket i fingrene.

 

Mange danskere har hørt den, og nogle kan frembringe den. Den mærkelige lyd, der opstår, når folk knækker knoer eller trækker i en finger. Den irriterer nogle og morer andre, og i mange år har man spekuleret i, hvad det var, der udløste den knækkende lyd. Diskussionen af…

Læs mere

Det er ikke så ligetil at fastslå sammenhængen mellem f.eks. biomekaniske ændringer efter kiropraktisk behandling af ryggen og oplevelse af forbedring hos patienten ifølge studium af en række danske forskere.


Et interessant spørgsmål for kiropraktorer og andre behandlere af rygsmerter er ”hvordan er sammenhængen mellem patientens ændring i smerteintensitet eller selvvurderede funktionsniveau overfor ændring i ryggens bevægelse?”


Det spørgsmål har Rune M. Mieritz fra Institut for Idræt og Biomekanik på SDU sammen med kolleger beskæftiget sig med i artiklen ”Regional Lumbar Motion and Patient-Rated Outcomes: A Secondary Analysis of Data From a Randomized Clinical Trial” i tidsskriftet Journal…

Læs mere

Husk at søge forskningsmidler! The Chiropractic Research Council (CRC) har tidligere i år opfordret forskere til at søge økonomiske midler til forskning fra organisationens forskningspulje. Opfordringen er også gået rundt til forskere på NIKKB, og det er endnu ikke for sent at søge penge fra puljen. CRC minder om, at deadline for at søge forskningsmidler er 31. marts 2015. Forudsætningen for at kunne søge midler fra puljen er, at man har en samarbejdspartner fra UK.


Under menupunktet ” Apply for Grants” på Chiropractic Research Councils website www.crc-uk.org kan interesserede læse mere om ansøgningsprocedurer m.m.


For dem, der er…

Læs mere