FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Nyheder

NIKKB’s hjemmeside indeholder både en artikelservice og en publikationsliste med oversigt over de forskningsartikler, hvor NIKKB-forskere medvirker. Man kan finde links til de relevante undersider ved at klikke på Forskning i menuen herover.

 

Nu har vi tilføjet et link til WFC Reading List, en kondenseret oversigt over aktuel forskning i et givet emne, der giver den travle kiropraktor mulighed for at danne sig et indtryk af forskning udført af forskere udenfor NIKKB. Listen er inddelt i godt 20 emner, hvor anerkendte forskere har udvalgt en række anbefalelsesværdige artikler. Den opdateres jævnligt, og man kan komme ind til listen via…

Læs mere

NIKKB-forsker vinder førstepræmie i Athen

I forbindelse med WFC/ECU’s verdenskongres 13. – 16- maj i Athen modtog Alice Kongsted, seniorforsker på NIKKB og lektor på IOB, førstepræmien i WFC Research Poster Award Competition for den bedste posterpræsentation på kongressen af sit forskningsarbejde.

 

Alice Kongsted præsenterede to posters på kongressen, og modtog prisen for sin poster med titlen ”Are chiropractic patients afraid of movement? – You can easily find out if your patients are”, hvor hun sammen med to specialestuderende har undersøgt hvordan man meget enkelt kan screene kiropraktiske patienter for frygt for bevægelse.

 

Prisen er et stort skulderklap til Alice Kongsted, fordi den…

Læs mere

Forskere i Sverige har opstillet fire simple leveregler, der kan mindske risikoen for rygsmerter betragteligt: Drop cigaretter, drik moderate mængder alkohol, få regelmæssigt motion og sørg for at få et dagligt indtag af frugt og grønt.

 

Et omfattende forskningsforsøg ved Karolinska Institut i Stockholm er det første til at påvise sammenhængen mellem en sund livsstil og livsstilssygdomme. Forskningsforsøget blev afviklet i form af en folkeundersøgelse af 9000 mænd og kvinder i Stockholms Amt, og resultaterne er bemærkelsesværdige: Blandt de kvinder, der fulgte de fire leveregler, endte 9 procent med at få varige rygsmerter, mens 21 procent af de kvinder…

Læs mere

NIKKB er fornemt repræsenteret, når The World Federation of Chiropractic (WFC) og European Chiropractor’s Union holder verdenskongres i denne uge.

 

Kongresserne finder sted i Athen i perioden 13. – 16. maj, og NIKKB er blevet tildelt tre podiepræsentationer, som er den ypperste form for præsentationsform, man kan blive tildelt under kongressen. NIKKB forskningsleder Henrik Wulff Christensen og seniorforsker Mette Jensen Stochkendahl præsenterer forskning fra podiet i Athen, Henrik Wulff Christensen endda to gange, idet han også har en præsentation på vegne af Tue Secher Jensen. Desuden byder NIKKB’s forskningsleder ind med endnu et oplæg på Researcher’s Day.

 

Sideløbende…

Læs mere

En undersøgelse af data fra en række publikationer påviser en lille stigning i risikoen for hjerte-karproblemer ved brug af højdosis af ibuprofen. Det skriver Dagens Medicin på sin hjemmeside, dagensmedicin.dk.

 

Ibuprofen er et smertestillende og anti-inflammatorisk lægemiddel, der bl. a. gives til patienter med ledsmerter, men ifølge en gennemgang af tilgængelig data foretaget af European Medicines Agency’s (EMA) bivirkningskomité PRAC, kan en dosis på 2400 mg eller mere per dag øge risikoen for hjerte-karproblemer som f. eks. hjerteanfald og slagtilfælde.

 

PRAC anbefaler, at rådgivningen om brug af højdosis ibuprofen opdateres og indgår i revideret form i produktinformationen,…

Læs mere