FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Rikke Krüger Jensen er ny seniorforsker på NIKKB

NIKKB har sagt goddag til en ny medarbejder: Rikke Krüger Jensen er nyansat seniorforsker på NIKKB, men bestemt ikke ny i den kiropraktiske verden, hverken blandt forskere eller klinikere.

 

Rikke Krüger Jensen tiltrådte stillingen som seniorforsker på NIKKB 1. maj. Hun kommer til sin nye stilling fra en stilling som forsker og kiropraktor på Rygcenter Syddanmark i Middelfart og har tidligere været ansat som kiropraktor på RygCenter Fyn i Ringe. I 2012 fik hun sin ph.d.-grad, da hun forsvarede sit projekt om Modic forandringer hos patienter med lænderygsmerter, som blandt andet sammenlignede effekten af to behandlingsformer. Hun blev færdiguddannet…

Læs mere

Travle, inspirerende dage på CARL-topmøde

Siden mandag har de 13 udvalgte CARL-forskertalenter været i fuld gang med det første af tre topmøder.

 

Topmødet afholdes på SDU, og er en inspirerende blanding af oplæg, workshops og sociale indslag, der skal være med til at samle forskerne som en stærk gruppe indenfor forskning på det kiropraktiske fagområde. Undervejs har forskertalenterne hørt oplæg fra en lang række forskere indenfor bl. a. ledelse i teori og praksis, om hvordan man kan sammensætte en forskerkarriere og hvordan man bliver en god forskningsleder.

 

De er også blevet introduceret til NIKKB, mulighederne for støtte til forskning og nogle af de…

Læs mere

Ældre klarer sig lige så godt med lændesmerter som yngre mennesker

Det går ikke ældre mennesker dårligere end yngre eller midaldrende mennesker, men smerterne optræder forskellige steder hos ældre end hos yngre mennesker. Det viser et nyt studie der er blevet offentliggjort i European Journal of Pain.

 

Den meste forskning i lændesmerter har fokuseret på smerternes udbredelse blandt unge og midaldrende mennesker. Det kan vise sig snart at blive en udfordring, for efterhånden som de store årgange bliver ældre og ældre, er der brug for viden, så man kan behandle den ældre befolkningsgruppe, når de møder op hos kiropraktoren med lændesmerter.

 

Det nye studie i European Journal of Pain…

Læs mere

Kan rygsmerter være dødelige?

Hvor farlige er rygsmerter for ældre? Kan de være dødelige? Det er voldsomme spørgsmål, som en gruppe forskere har prøvet at komme nærmere svaret på. Og lad det være sagt med det samme: Der er ikke noget, der tyder på, at rygsmerter i sig selv kan være dødelige. Men de kan være en del af et dårligt helbredsmønster, som øger risikoen for at dø. Derfor opfordrer forskerne til, at andre faktorer end de rent fysiske tages i betragtning, når kiropraktorerne undersøger ældre patienter.

 

Hvordan hænger det nu sammen? Rygsmerter hos ældre mennesker kan være en indikator af dårligt helbred…

Læs mere

Millionstøtte til nyt forskningsprojekt

Et nyt forskningsprojekt, der fokuserer på, hvordan sygemeldte med smerter i bevægeapparatet fastholder deres arbejde, har fået økonomisk støtte på 1,5 mill. kr. fra Arbejdsmiljøforskningsfonden.

 

Projektet har fået navnet ”Vejen frem – Udvikling af en fælles indsats for forebyggelse, arbejdsfastholdelse og rehabilitering af medarbejdere med muskelskeletbesvær og fysisk krævende arbejde”.

 

Selv om sygefraværet generelt er faldet de seneste år, viser statistikker, at smerter i muskler og led koster rengøringsassistenter og andre med kort uddannelse i fysisk krævende jobs flere sygedage end mange andre arbejdstagere.

 

”Vi er først nu ved at finde ud af, hvordan jobcentre, arbejdsgivere, læger…

Læs mere