FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Aboriginal Australians kæmper også med muskuloskeletale smerter

Den australske fysioterapeut og ph.d. Ivan Lin har netop været på besøg på SDU, for at opdyrke samarbejdsrelationer med forskere på universitet, især på Idræt og Biomekanik og NIKKB. Hans arbejde skiller sig ud, fordi han både som fysioterapeut og som forsker har fokuseret på muskuloskeletale smerter blandt Aboriginal Australians, den australske urbefolkning.

 

- Mit ph.d.-projekt var et kvalitativt studium, hvor vi kiggede på betydningen af kroniske rygsmerter, opfattelser af smerte og forskellige spørgsmål vedrørende behandling af Aboriginal Australians, fortæller Ivan Lin.

 

Det er nemlig ikke så ligetil, når man skal behandle Aboriginal Australians, fordi…

Læs mere

Sundhedsstyrelsen udgiver ny national retningslinje om behandling af nyopståede lænderygsmerter

Mette Jensen Stochkendahl, seniorforsker ved Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik, har i længere tid været ansat i Sundhedsstyrelsen som fagkonsulent på en ny national retningslinje om behandling af nyopståede lænderygsmerter. Nu er resultatet af arbejdet offentliggjort.

 

Lænderygsmerter er en stor sundhedsmæssig udfordring i Danmark. Et stort antal danskere lever med smerter i lænden eller ryggen, og når man først har oplevet smerterne en gang, er der stor sandsynlighed for, at de kommer igen.

 

Sundhedsstyrelsen har nu udarbejdet en ny national retningslinje med en række anbefalinger til behandlere af smerter i lænden eller ryggen. Retningslinjen retter sig…

Læs mere

Et nyt forskningsprojekt, Danish Chiropractic Cohort (ChiCo), som gennemføres af Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik(NIKKB), har modtaget en bevilling på knap 3 millioner kroner fra Fonden til fremme af kiropraktisk forskning og postgraduat uddannelse. Bevillingen gør det muligt at gennemføre en systematisk indsamling af data fra en stor gruppe patienter med lændesmerter fra danske kiropraktorklinikker.

 

Tue Secher Jensen, kiropraktor, ph.d., seniorforsker på NIKKB og Rygcenter Syddanmark, og Alice Kongsted, kiropraktor, ph.d., seniorforsker på NIKKB og lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU er drivkræfterne bag projektet, og de glæder sig naturligvis over bevillingen. Tue Secher…

Læs mere

Hellere kiropraktisk behandling end genindlæggelse

Patienter med brystsmerter er ofte bange for, at deres smerter er tegn på hjertesygdom. Frygten fører til øgede sundhedsudgifter, fordi patienterne ofte har flere genindlæggelser på sygehuset. Sådan behøver det ikke være. Ny forskning viser store fordele ved at henvise nogle af patienterne til behandling hos kiropraktorer i primærsektoren i stedet.

 

I løbet af de seneste 25 år er antallet af hospitalsindlæggelser på grund af brystsmerter og mistanke om blodprop i hjertet steget betragteligt i mange lande. Hos et fåtal af patienterne skyldes smerterne hjertesygdom. Derimod bliver mange diagnosticeret med andre lidelser eller ender uden diagnose (uspecifikke brystsmerter), og…

Læs mere

Deltag i den første danske nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led

Center for Sundhed i Muskler og Led inviterer i samarbejde med Danske Fysioterapeuter, Dansk Kiropraktorforening og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø til den første danske nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led.

 

Konferencen foregår torsdag den 19. maj fra 9:30 til 16:00 i auditorium O100 på Syddansk Universitet.

 

Formålet med konferencen er at sætte fokus på forskning i muskler og led samt at starte et dansk nationalt netværk for forskning inden for området.  

 

På konferencen vil der være to inviterede talere:

 

Professor Knud Juel, Statens Institut for Folkesundhed, vil tale om “Lænderygsmerter,…

Læs mere