FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Når vi mennesker går på jorden, sikrer tyngdekraften, at vores muskler hele tiden er aktive. Men i rummet er det anderledes. Vores muskler bliver svage, når de udsættes for vægtløshed, fordi de ikke behøver arbejde. Det er ikke noget problem for de fleste af os, men for astronauter er det en stor udfordring.

 

Den 2. september får den danske astronaut Andreas Mogensen en drengedrøm opfyldt. Når han sendes ud i rummet til den internationale rumstation ISS, bliver han den første dansker i rummet. Men både han og andre astronauter møder en række udfordringer, når de forlader jordoverfladen. Vægtløshed påvirker…

Læs mere

9th Interdisciplinary World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain

 

Deltag i international kongres i Singapore i 2016 og få opdateret din viden om lænde- og bækkensmerter.

 

Professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen, er medarrangører og taler på 9th Interdisciplinary World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain i Singapore fra 31. oktober til 3. november 2016. Jan Hartvigsen var også inviteret til at tale ved kongressen, da den blev afholdt i Dubai i 2013. I Singapore skal Jan Hartvigsen tale om evidens for manuel behandling.  

 

Rækken af verdenskongresser…

Læs mere

Forskning: Hvilke områder har vi fokus på?

Femte jubilæumshistorie introducerer læseren til NIKKB's forskning.

 

Forskning har altid været en central del af NIKKB. Siden 1991 har forskere fra NIKKB publiceret mere end 300 forskningsartikler, boganmeldelser og rapporter, en understregning af det høje aktivitetsniveau på instituttet.

 

NIKKB arbejder ud fra en forskningsstrategi som skal oparbejde det evidensbaserede grundlag for kiropraktorfaget. Instituttets forskning fokuserer specifikt på at tage fat på emner, som er interessante i forhold til den igangværende udvikling af professionen. Aktuelt er der fokus på forskning i fire emner: Epidemiologi, smerter i rygsøjlen, muskuloskeletale brystsmerter og slidgigt i hoften. Forskningsstrategien blev vedtaget i 2012 og…

Læs mere

Trafiksammenstød kan have langvarige konsekvenser i form af skader i nakken og ryggen, de såkaldte Whiplash Associated Disorders. Et dansk studium offentliggjort i European Journal of Pain viser, at helbredelsen af den slags skader kan handle om meget mere end selve skaden.

 

Betegnelsen Whiplash Associated Disorders (WAD) afspejler, at mange tilskadekomne efter et trafiksammenstød klager over andre symptomer foruden piskesmæld. Det kan være smerter i andre dele af rygsøjlen, snurren og prikken i arme eller ben, træthed, kvalme, kognitive problemer, dårligt fysisk og psykisk helbred, depression og angst, akut reaktion på stress og smerter flere andre steder. Det indikerer,…

Læs mere

Gigtforeningen har opslået tre forskningsstipendier på sin website. Det ene er øremærket rygforskning, og deadline for at ansøge om stipendiet er 14. august, idet Gigtforeningen ønsker alle stipendierne besat 1. november eller hurtigst muligt derefter.

 

Er du interesseret, kan du læse mere om stipendierne ved at følge dette link til Gigtforeningen website: http://www.gigtforeningen.dk/forskning/aktuelle+stipendier,+priser+og+legater?newsid=3991

Læs mere