FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Et nyt forskningsprojekt under Syddansk Universitet skal undersøge, om man gennem øget fokus på motorik i børnehaverne kan styrke børnenes helbred, trivsel og indlæringsevne. TrygFonden har støttet projektet med 8,5 mio. kr., hvilket er den hidtil største enkeltbevilling, som Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik ved SDU har modtaget. Donationen sikrer sammen med bevillinger fra Kiropraktorfonden og Svendborg Kommune gennemførelsen af projektet.

 

Børns motoriske færdigheder tyder på at have indflydelse på børnenes trivsel, indlæringsevne og almene helbred. Børn med god motorik er således gladere, bedre til at lære og bevæger sig mere end børn med mindre god motorik. En bedre…

Læs mere

Invitation til konference om Sundhed i Muskler og Led

 

Torsdag d. 19. maj 2016 i Odense

 

Første nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led!

 

Konferencens fokus er klinisk forskning i skader og sygdomme, som forårsager smerte og funktionstab for personer, som rammes af sygdom, akutte skader og overbelastning i muskler og led. Formålet med konferencen er at synliggøre dansk forskning inden for området og skabe et nyt forum, hvor forskere i Danmark med interesse for sundhed i muskler og led kan mødes og dele viden og erfaringer.

 

Målgruppen er forskere på tværs af…

Læs mere

En henvendelse til Ugeavisen Odense har båret frugt og givet kolikprojektet værdifuld omtale både i Ugeavisen og på TV2/Fyn i den forgangne uge.

 

Omtalen er med til at styrke bestræbelserne på at tiltrække deltagere, fordi den er med til at udbrede kendskabet til kolikprojektet til projektrets målgruppe.

 

Se indslaget på TV2/Fyn her http://www.tv2fyn.dk/artikel/forskningsprojekt-skal-finde-lindring-til-kolikboern og læs artiklen fra Ugeavisen Odense herunder.

 

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort en ny national klinisk retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af nyligt opstået lumbal radikulopati (diskusprolaps i lænden).

 

Den nationale retningslinje indeholder en række centrale budskaber/anbefalinger til fysioterapeuter, kiropraktorer og læger i primærsektoren.

 

”Formålet med de nationale kliniske retningslinjer er at sikre en evidensbaseret indsats af ensartet høj kvalitet på tværs af landet, medvirke til hensigtsmæssige patientforløb og vidensdeling på tværs af sektorer og faggrupper samt prioritering i sundhedsvæsenet. Det er forventningen, at denne retningslinje vil føre til et mere ensartet og evidensbaseret
behandlingstilbud til patienter med nylig opstået lumbal nerverodspåvirkning i kraft af anbefalinger til de…

Læs mere

Glem alt om piller og diverse hjælpemidler til forebyggelse og behandling af lændesmerter. Motion og træning er langt mere effektiv – og så er det både low tech og billigt i forhold til dyre high tech løsninger som piller, ergonomiske stole, særlige skoindlæg og velcrobælter. Det konkluderer en aktuel undersøgelse offentliggjort 11. januar i år i tidsskriftet JAMA Internal Medicine.

 

Undersøgelsen er lavet af en gruppe australske og brasilianske forskere, der har gennemgået 21 studier af behandling og forebyggelse af lændesmerter.

 

Forskerne konkluderede, at motion og træning har en effekt i forhold til at forebygge tilbagevenden af lændesmerter…

Læs mere