FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Vær opmærksom på teenageres muskel- og skelet problemer

Forskningsresultater indikerer, at børn og teenagere, der bliver ramt af muskuloskeletale sygdomme (MSK), er i fare for at skulle trækkes med kroniske, tilbagevendende smerter som voksne og fortsætte med at være en stor byrde på sundhedssystemet. En ny statusartikel med fokus på regionale smerte syndromer, som f.eks. uspecifikke rygsmerter eller skuldersmerter, blandt børn og teenagere præsenterer et overblik over interessant og brugbar viden for klinikere, der møder MSK-sygdomme i denne aldersgruppe.

 

Et alvorligt problem – hele livet
For 15 – 19 årige er lændesmerter og nakkesmerter skyld i mere funktionsnedsættelse end f.eks. astma, alkohol- og narkotikamisbrug og færdselsulykker. Omkring…

Læs mere

Den hyppigste diagnose for midaldrende og ældre patienter med smerter i hoften, er artrose (slidgigt) i hoften. Et studie foretaget af forskere fra SDU, OUH og NIKKB i Odense har set på hvor patienter med artrose i hoften har ondt og hvordan smerten fordeler sig. Derudover fremlægger de anbefalinger, som klinikere med fordel kan inddrage i deres udredning af patienter med sygdommen.

 

Formålet med undersøgelsen var at beskrive og illustrere selvrapporteret smertefordeling hos en gruppe patienter i primærsektoren som konsulterede enten deres egen læge eller kiropraktor med hoftesmerter og som efterfølgende fik diagnosen artrose bekræftet ved en røntgenundersøgelse. I…

Læs mere

Det spørgsmål behandler Charlotte Leboeuf-Yde i et blogindlæg på BioMed Central.

 

Den danske professor på IOB på Syddansk Universitet tager i sit blogindlæg udgangspunkt i et studie foretaget af David Cassidy et al., der konkluderer, at patienter, der rammes af en hjerneblødning, ville blive ramt uanset hvilken behandling, de havde modtaget forinden.

 

Den konklusion har skabt debat, påpeger Charlotte Leboeuf-Yde. Hun henviser til to artikler i Chiropractic & Manual Therapies, der henholdsvis kritiserer og bakker op om David Cassidys studie og konklusion, og slutter med at fastslå, at det er en debat, der ikke er afgjort.

 …

Læs mere

Følg med i ny viden om muskel- og skeletsygdomme hos CMT

NIKKB’s hjemmeside er ikke det eneste sted, du kan holde dig opdateret på den seneste forskningsbaserede viden. Også Chiropractic and Manual Therapies er et godt sted at søge ny viden.

 

Under Faglig Kongres 2016 kunne du på et kursus få inspiration til, hvor du som kiropraktor kan holde sig opdateret på den aktuelle forskning indenfor muskel- og skeletområdet.

 

Et af de mange steder, der tilbyder aktuelle forskningsartikler, er Chiropractic and Manual Therapies’ (CMT) website http://chiromt.biomedcentral.com/.

 

”Jeg har alt for travlt til at bruge tid på at checke internettet for nyt om muskel- og skeletsygdomme” tænker…

Læs mere

I begyndelsen af 2017 er der ansøgningsfrist for deltagelse i Chiropractic Academy Research Leadership (CARL). Nu har folkene bag projektet lavet en lille teaser for projektet, som kan ses via linket herunder.

 

CARL er et international mentorprogram, der har til formål at samle de ti bedste unge forskere i et netværk, der mødes årligt hos en af de tre mentorer, der leder programmet: Professor Jon Adams, UTS Sydney, professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen og professor Greg Kawchuk, University of Alberta. Mellem møderne vil deltagerne holde forbindelse med hinanden online og samarbejde i forskningsprojekter.…

Læs mere