FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Af Lisbeth Hartvigsen, kiropraktor, ph.d.-studerende

Hvorfor bekymre sig?
Mere end halvdelen af befolkningen får på et tidspunkt i livet ondt i ryggen. De økonomiske, samfundsmæssige og helbredsmæssige konsekvenser af rygsmerter er omfattende. Udgifter i forbindelse med rygsmerter udgør den næststørste post på sundhedsbudgettet kun overgået af udgifter i forbindelse med psykisk sygdom. På baggrund heraf er vores viden påfaldende begrænset om smerternes forløb, om hvilke patienter der kommer til at belaste sundhedsvæsenet mest, og om hvordan vi målretter vores indsats i forhold til den enkelte patient.

En komplicerende faktor er, at vi kun i en mindre del af tilfældene…

Læs mere

Seniorforsker på NIKKB og professor på SDU Jan Hartvigsen udtaler sig til tv2.dk om, hvorvidt skolebørns rygge kan tåle at bære rundt på tunge skoletasker.

Læs artiklen her: http://go.tv2.dk/articledag/id-52705309:skoletasker-dit-barns-ryg-er-st%C3%A6rkere-end-du-tror.html?forside

Læs mere

Seniorforsker på NIKKB og professor på SDU Jan Hartvigsen er netop blevet inviteret til at tale på kiropraktorernes verdenskongres i 2013.

Jan Hartvigsen skal tale om evidensen for håndtering af akutte rygsmerter og om nye modeller for kiropraktorens rolle i muskel- og skeletbehandling.

WFC's 12th Biennial Congres foregår i Durban i Sydafrika.

Læs mere om verdenskongressen her: http://www.wfc.org/congress2013/

Læs mere

NIKKB har netop gjort publikationslisten sommerklar. Den er ajourført med alle artikler fra 2011 og 2012.

Seneste artikel har seniorforsker på NIKKB og professor på SDU Jan Hartvigsen som medforfatter:

247 a. Leboeuf-Yde C, Fejer R, Nielsen J, Kyvik KO, Hartvigsen J. Pain in the three spinal regions: the same disorder? Data from a population-based sample of 34,902 Danish adults. Chiropractic & Manual Therapies. 2012; 20:11

Hent hele NIKKB's publikationsliste i pdf-format her.


Se den elektronisk her: www.nikkb.dk/publikationer

Husk at stort set alle artiklerne fra NIKKB's publikationsliste kan rekvireres via Artikelservice.

Læs mere

Hvordan ser en kiropraktor ud anno 2012?

NIKKB sender i disse uger to KiroFakta-undersøgelser ud, og vi håber, du vil tage dig tid til at besvare spørgsmålene.

Spørgsmålene i kiropraktordelen handler om dit professionelle virke som kiropraktor og er med til at kortlægge kiropraktorfaget. Spørgsmålene i klinikdelen handler om danske kiropraktorklinikker.

De tilbagevendende KiroFAKTA-undersøgelser er således en tælling af kiropraktorstanden og beskriver den demografiske udvikling for de praktiserende kiropraktorer i Danmark.

Ved at besvare årets undersøgelse bidrager du til, at DKF og NIKKB har et retvisende billede af faget, hvilket gør os i stand til at agere på professionens vegne.…

Læs mere