FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

To overlæger advarer i Ekstra Bladet mod manipulationer i nakken. De er farlige og kan udløse blodpropper i hjernen, mener de. Nej, siger direktøren for Dansk Kiropraktor Forening. Fysioterapeut, ph.d. Per Kjær er enig.

Læs artikel fra fysio.dk her: http://fysio.dk/fafo/Nyheder/Ekstra-Bladet-Kiropraktorens-knak-er-livsfarligt/


Kilde: fysio.dk

Læs mere

Forskningskonsulent på NIKKB, professor Gert Brønfort fra Northwestern Health Sciences University, har netop vundet forskerprisen Lincoln Research Prize for Chiropractic and Biomechanics.

Prisen, der ud over æren, er på 20.000 dollars, tildeles en person, som har udvist ”clinical research excellence in chiropractic care” henover en tre-årig periode (2009-2011).

Gert modtog prisen på Florida Chiropractic Association National Convention i Orlando i Florida i den forgangne weekend.

Det er anden gang, at Lincoln Research Prize for Chiropractic and Biomechanics tildeles. Første modtager af prisen var Scott Haldemann.


NIKKB ønsker tillykke med prisen.

Læs mere

Sammen med den canadiske kiropraktor og forsker Marc-André Blanchette fra University of Montreal skal Mette Jensen Stochkendahl stå for en workshop på WFC’s verdenskongres med emnet: Work disability prevention - Research and Practical Implications. Kongressen afholdes i Durban, Sydafrika i april 2013.

Workshoppen indgår som en del af Mette og Marc-Andrés uddannelse i CIHR Strategic Training Program in Work Disability Prevention, som er finansieret af the Canadian Institute of Health Research. Her deltager de to forskere som programmets eneste kiropraktorer.

Læs mere

I løbet af sommeren har NIKKB i samarbejde med Dansk Kiropraktor Forening gennemført KiroFakta-undersøgelserne for 2012.

Resultaterne vil blive gransket af seniorforsker Alice Kongsted på NIKKB i samarbejde med direktør Henrik Wulff Christensen.

En samlet rapport vil blive offentliggjort senere på året.

76% af alle klinikejere svarede i år på klinikejer-skemaet og hele 84% af de praktiserende kiroprakorer besvarede kiropraktor-skemaet.

Vi takker for den flotte svarprocent.

Læs mere

Af Lisbeth Hartvigsen, kiropraktor, ph.d.-studerende

Hvorfor bekymre sig?
Mere end halvdelen af befolkningen får på et tidspunkt i livet ondt i ryggen. De økonomiske, samfundsmæssige og helbredsmæssige konsekvenser af rygsmerter er omfattende. Udgifter i forbindelse med rygsmerter udgør den næststørste post på sundhedsbudgettet kun overgået af udgifter i forbindelse med psykisk sygdom. På baggrund heraf er vores viden påfaldende begrænset om smerternes forløb, om hvilke patienter der kommer til at belaste sundhedsvæsenet mest, og om hvordan vi målretter vores indsats i forhold til den enkelte patient.

En komplicerende faktor er, at vi kun i en mindre del af tilfældene…

Læs mere