FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Er du en ung forsker i muskel- og skeletbesvær, har du nu mulighed for at søge om at komme med på den næste generation af CARL (Chiropractic Academy for Research Leadership).
 
 CARL (Chiropractic Academy for Research Leadership) blev oprettet i 2016 for at skabe og pleje et netværk af lovende forskningstalenter på verdensbasis. Ved at tilbyde en mentor-, karriere- og forskningsspecifik uddannelse sigter CARL ikke kun efter at styrke de lovende forskeres individuelle muligheder, men i lige så høj grad også efter at forbinde dem og vejlede dem i deres fremtidige forskning relateret til kiropraktik. CARL blev etableret og designet…

Læs mere

Er du kiropraktor? går du med tanker om at lave en ph.d? Kunne du være fristet af at lave den i udlandet?

 

Hvis du kan svare ja til ovenstående spørgsmål, er der spændende nyt til dig. Department of Chiropractic Scholarship ved Maquarie University i Sydney i Australien tilbyder netop nu et ph.d-studium til en kvalificeret ansøger.

 

Læs mere i linket her: https://www.mq.edu.au/research/phd-and-research-degrees/scholarships/scholarship-search/data/department-of-chiropractic-scholarship

Læs mere

Et hold forskere har opstillet en række anbefalinger man bør overveje i sin behandling af muskel- og skeletbesvær i artiklen ”What does best practice care for musculoskeletal pain look like? Eleven consistent recommendations from high-quality clinical practice guidelines: systematic review” i British Journal of Sports Medicine.
 
 

De 11 anbefalinger lyder i punktform (punkterne bliver uddybet og forklaret i den videnskabelige artikel):

 

  • behandlingen bør være patientfokuseret. Dette inkluderer behandling, der svarer til konteksten omkring den enkelte patient, benytter effektiv kommunikation og involverer patienten i beslutningerne omkring behandlingen.
  • man skal screene patienterne for at identificere dem, der har en øget sandsynlighed…

Læs mere

CARL, Chiropractic Academy for Research Leadership, har netop udgivet sit 5. nyhedsbrev. I nyhedsbrevet kan man blandet andet læse, hvad CARL-stipendiaterne har været i gang med siden sidste nyhedsbrev samt en kraftig opfordring fra de tre mentorer Jon Adams, Greg Kawchuk og Jan Hartvigsen til at støtte op om næste generation af projektet, CARL the 2nd.

 

Læs nyhedsbrevet her: CARL nyhedsbrev nr. 5

Læs mere

30 % af alle danske børn i aldersgruppen 11-14 år lider af moderate ryg- og nakkesmerter. Smerterne er mere almindelige hos piger end hos drenge og bliver værre med alderen. Ydermere er der en klar social gradient i oplevelsen af ryg- og nakkesmerter. Det viser ny forskning udført af forskere fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet og NIKKB.

 

Ryg- og nakkesmerter er et alvorligt problem for mange børn og unge og bør tages alvorligt af flere grunde. Evidensen peger i stigende grad på, at smerterne begynder et sted omkring 10 – 12 årsalderen, og bliver hyppigere efterhånden som børnene bliver…

Læs mere