FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Med en i-faktor på 1,52 er onlinetidsskriftet Chiropractic & Manual Therapies (CMT) den højest rangerende tidsskrift med fokus på muskuloskeletale lidelser og kiropraktik. Til sammenligning ligger i-faktoren for JMPTs på 1,23.

 

Placeringen er imponerende, fordi det er første gang, CMT får tildelt en i-faktor, siden tidsskriftet i 2019 blev optaget på listen over tidsskrifter, der bliver tildelt en i-faktor. CMT er optaget i kategorien Rehabilitering i Science Citation Index-expanded (SCIE).

 

I-faktoren (Impact Factor på engelsk), er en måling af videnskabelige tidsskrifters og forskeres status på baggrund af citationer af artikler fra pågældende medier/personer. Den opnåede faktor bliver ofte…

Læs mere

Steen Harsted blev den 32. kiropraktor med en dansk ph.d.-grad

Fredag den 19. juni forsvarede Steen Harsted sin ph.d.-afhandling ”Motor skills and musculoskeletal disorders among Pre-school Children” med succes, og han blev dermed den 32. kiropraktor til at modtage ph.d.-graden i Danmark.

 

Studiet bag afhandlingen handler om, hvordan man har brugt en markørløs digital teknologi, der optager og registrerer børnenes bevægelser til at studere bevægelsesmønstre og motorik hos børnehavebørn.

 

Baggrunden for studiet var, at mange skolebørn og teenagere døjer med smerter i underekstremitererne, og for nogle bliver smerterne vedvarende og påvirker deres helbred og karriere, når de senere bliver voksne. Derfor var det relevant…

Læs mere

NIKKB og DKF har udsendt spørgeskemaet til kiroFAKTA 2020 praksistælling i kiropraktorpraksis til alle andets kiropraktorer.  I kan hjælpe os i vores arbejde ved at udfylde skemaet og returnere det.jeres hjælp er af stor betydning for vores arbejde

 

KiroFAKTA er en tilbagevendende begivenhed hvert andet år, som alle kiropraktorer opfordres til at medvirke i ved at udfylde spørgeskemaet og returnere det som beskrevet. Efter deadline for indsendelse af udfyldte skemaer udarbejder NIKKB en rapport baseret på de indsamlede data, som bliver offentligt tilgængelig på NIKKB’s hjemmeside.

 

KiroFAKTA-undersøgelsen giver et overblik over kiropraktorbranchen til alle, der er interesserede.…

Læs mere

Patienter med ryg- eller nakkesmerter bliver ofte rådet til at øge deres fysiske aktivitet for at reducere smerterne.

 

Men ny forskning indikerer, at der er patienter, for hvem det ikke nødvendigvis er et godt råd. Det fortæller ph.d.-studerende Cecilie K. Øverås fra Institutt for samfunnsmedicin og sykepleie ved NTNU i Norge og IOB på SDU i et interview på den norske website gemini.no.

 

- Regelmæssig fysisk aktivitet er fortsat en vigtig nøgle til sundhed og forebyggelse af sygdom. Vores budskab er, at dem, der har fysisk arbejde kan have godt af at indlægge hvilepauser i…

Læs mere

Der er megen debat omkring patientsikkerheden ved manipulation af ryggen (SMT) hos børn. Denne kontrovers er af særlig interesse for beslutningstagere, der regulerer sikkerheden ved sundhedsydelser.

 

En gruppe forskere fra Canada har foretaget en hurtig gennemgang af sikkerheden ved SMT hos børn (<10 år). De havde til formål at: 1) beskrive bivirkninger; 2) rapportere forekomsten af bivirkninger; og 3) bestemme, om SMT øger risikoen for uønskede hændelser sammenlignet med andre indgreb.

 

De gennemførte en systematisk søgning efter relevante studier i MEDLINE, CINAHL og Index to Chiropractic Literature. Kvalificerede studier (case rapporter/serier, kohorteundersøgelser og randomiserede kontrollerede forsøg) blev kritisk…

Læs mere