Er du blevet bekymret ved nyheden om, at overforbrug af mobiltelefon udvikler horn i nakken? Så slå lige koldt vand i blodet.
 
 Jan Hartvigsen, professor på SDU og seniorforsker på NIKKB, betragter den nyligt offentliggjorte nyhed om, at unge udvikler horn i nakken som følge af overforbrug af mobiltelefonen som sludder. det siger han til TV2.
 
 - Grundlæggende mener jeg, at det er noget sludder. Det kan man simpelthen ikke konkludere. Fra et videnskabeligt synspunkt er der ikke noget om det, og jeg kan ikke se, at den belastning skulle kunne forårsage det, siger Jan Hartvigsen til TV2
 
 - Der er masser af buler og udvækster i kraniet. Nogle steder bliver en nerve måske beskyttet, eller et træk fra en muskel kan forårsage en bule. Men det er ikke atypisk. Det er typisk sket på grund af evolutionen, siger han.
 
 Jan Hartvigsen er ikke den eneste forsker, der er skeptisk overfor nyheden. Til dr.dk siger professor Bente Langdahl fra Aarhus Universitet, at
 
 - Det er en interessant teori, som passer godt med det, vi ved om vores knogler: De er levende og tilpasser sig de behov, som vi har. Og hvis forskningen holder, så er det et godt eksempel på, hvor hurtigt skelettet kan tilpasse sig.
 
 - Vores skelet indretter sig på det liv, vi lever. Hvis vi ikke bruger skelettet, bliver det for eksempel også mindre, fortæller hun.
 
 Læs mere her: