Bestyrelsen for ECCRE, European Centre for Chiropractic Research Excellence, har besluttet at støtte to forskningsprojekter med økonomiske midler i 2018.

 

De to forskningsprojekter, der er blevet tildelt støtte I form af delvis finansiering, er:

 

Development of a core outcome set for Pelvic Girdle Pain; A systematic review, qualitative interviews and Delphi consensus study af en forskergruppe ledet af Francesca Wuytack ph.d., postdoc ved School of Nursing & Midwifery, Trinity College Dublin, Irland.

 

Smerte i bækkenringen (PGP) er et almindeligt problem og en væsentlig årsag til funktionsnedsættelse på verdensplan med store omkostninger, fordi det kan stoppe folk fra fortsatte daglige aktiviteter, herunder at gå på arbejde.

 

Der er et presserende behov for at finde effektive måder at forebygge og styre smerte i bækkenet. Desværre viser eksisterende undersøgelser ofte forskellige "outcome", hvilket gør det vanskeligt at sammenligne resultater og fastslå de mest effektive interventioner.

 

Dette problem kan løses ved at skabe en oversigt over de vigtigste "outcome", forskere og klinikere altid bør måle hos patienter med smerte i bækkenringen. Francesca Wuytacks undersøgelse vil udvikle nøgle outcomes, der kan anvendes i studier af smerte i bækkenringen og i klinisk praksis for at fremme sundhed og velvære for mennesker med PGP over hele verden.

 

ECCRE har støttet Francesca Wuytacks projekt med 63.303 Euro.

 

Development of a clinical stratification instrument to improve cost-effectiveness of Chiropractic Maintenance Care af en forskergruppe ledet af Andreas Eklund, kiropraktor og ph.d., postdoc ved Unit of Intervention and Implementation Research for Worker Health, The Institute of Environmental Medicine (IMM) Karolinska Institutet, Stockholm, Sverige.

 

Ikke-specifikke lændesmerter er en almindelig lidelse, der rammer en stor del af befolkningen. En af metoderne til at behandle ikke-specifikke lændesmerter er ’Maintenance Care’, der beskrives som en vedholdende vedligeholdelsesbehandling, der har til formål at forhindre fremtidige episoder ved at behandle patienten med jævne mellemrum. Det overordnede formål med Andreas Eklund og hans gruppes forskningsprojekt er at udvikle et klinisk værktøj beregnet til at udvælge de patienter, hvor brugen af ’Maintenance Care’ er mest effektiv og omkostningseffektiv. Projektet har en række specifikke mål:

 

  1. at udvikle et kort og lettere anvendeligt undersøgelsesværktøj rettet mod klinisk praksis
  2. validere det nye værktøj
  3. teste om klinikere ved hjælp af et struktureret interview kan inddele patienter i de korrekte psykologiske undergrupper sammenlignet med det nye værktøj
  4. undersøge patienters præferencer vedrørende MC hvad angår hindringer og facilitatorer for at deltage i denne form for behandlingsplan

 

ECCRE har støttet Andreas Eklunds projekt med 172.516 Euro.

 

Læs mere om ECCRE her: https://nikkb.dk/eccre/