BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder bl.a. konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og KirPACS.

Fokus

BESØG AF SUNDHEDSSTYRELSEN (SIS)b_roentgenfotos

Hvad gør jeg, når Sundhedsstyrelsen (SIS) kommer på besøg i min klinik?

Klik her og læs, hvad du skal gøre før, under og efter et besøg

Tabel: Information om stråledoser 

Kalender

Billeddiagnostik

 

Sekretær

 

Sekretæren i enheden servicerer alle klinikker tilmeldt fysikerordningen og  KirPACS samt
formidler kontakt til Peter Grøn og Klaus Doktor. Laila1Kontakt Laila Toft Nielsen på 6550 4533. Se også under Kontakt eller benyt vores fælles postkasse billeddiagnostik@nikkb.dk

 

 

 

 

 

 

Konsulentservice

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder kiropraktorer uvildig og gratis konsulentservice.klaus_knarberg_doktor
Røntgenkonsulent Klaus Doktor har mange års erfaring i røntgenproblemer, der opstår i kiropraktorpraksis og står til rådighed for klinikkerne.
Er du fx i tvivl om kvaliteten af klinikkens røntgenundersøgelser, så kontakt røntgenkonsulenten for en vurdering og få råd og vejledning i hvad du evt. selv kan gøre.
Se også andre områder, hvor røntgenkonsulenten kan vejlede.

 

 

 

Fysikerordning

Til et hvert røntgenanlæg til undersøgelse af patienter skal der være tilknyttet en fysiker godkendt af Sundhedsstyrelsen.peter_groen
Den Billeddiagnostiske enheds fysiker Peter Grøn er ansvarlig for, at de lovpligtige kontroller med dit røntgenanlægs etablering og drift gennemføres og vurderes.
Læs mere om fysikerordningen her.

 

 

                                                                                                                                                                        

Nyheder

Det er muligt at få en ”second opinion” af røntgenoptagelser udført i kiropraktorpraksis, via to underleverandører. Det er danske speciallæger i radiologi, der udfører beskrivelserne.

 

Brugere af KirPACS, der ønsker en ”second opinion” på en patient efter at have uploadet en billedfil på den pågældende patient, skal følge denne procedure:


•    Åbn billedfilen i KirPACS
•    Udfyld informationer om billedet i felterne ”Region og projektioner”, ”Hoved arbejdsdiagnose” og ”Supplerende information”
•    Vælg den af de to speciallæger, der skal udføre beskrivelsen, under ”leverandører”
•    Klik på knappen ”rekvirér”, så sendes anmodningen til den valgte speciallæge

 
Du er velkommen til at kontakte…

Læs mere

Udviklingen af det nye KirPACS har bl.a. gjort, at alle klinikkens data vedrørende kontrol af røntgenapparaturet på klinikken nu er samlet i KirPACS.  Dette betyder, at klinikken nu har fået et samlet overblik over de kontroller, der er foretaget på røntgenudstyret på klinikken og de krav, som den ansvarlige fysiker måtte have til disse kontroller. Desuden findes der en oversigt over patientdoserne, der er målt på klinikken og en rapport over den vurderede billedkvalitet.

NIKKB har demonstreret KirPACS for Sundhedsstyrelsen for at vise, hvilket værktøj kiropraktorerne, der er med i NIKKB’s fysikerordning, råder over. Tilbagemeldingen fra Sundhedsstyrelsen var,…

Læs mere

Seniorforsker Tue Secher Jensen fra NIKKB tager i november måned til Toronto i Canada for at deltage i møder dels omkring det Canadiske 'Clinical Practice Guideline (CPG) Initiative', hvor han sidder i Guidelines Development Group (GDG) og dels om implementeringsprojektet af de billeddiagnostiske retningslinjer, hvor han samarbejder med André Bussieres fra McGill University og Simon French, som lige er tiltrådt som forskningsprofessor på Queen's University i Kingston.

Læs mere

NIKKB har netop produceret 10 korte og brugervenlige instruktionsvideoer, der har til formål at hjælpe klinikkerne i brugen af KirPACS.

 

Se dem her: www.nikkb.dk/kirpacshelp

Læs mere

Så er der netop udarbejdet en sprit ny brugermanual til KirPACS, der samtidig er lagt her på hjemmesiden: Brugermanual KirPACS 3.2.1.


Noget af det nye i den nyeste version af KirPACS er bl.a. adgagen til klinikkens stamdata.

Ved at klinikkerne har adgang til egne stamdata, er det lettere for klinikkerne at tage mere ansvar for egne kontroller.

Brugermanualen til KirPACS beskriver generelt:

Hvordan man benytter KirPACS systemet i klinikken.

Manualen tager udgangspunkt i dagligdagsbrug af systemet, hvorfor indholdsfortegnelsen burde kunne hjælpe brugeren med at finde det rigtige afsnit, hvis der skulle være spørgsmål.

Desuden indeholder manualen et afsnit…

Læs mere