BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder bl.a. konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og KirPACS.

Fokus

KIRPACS 3.0 ER EN REALITETb_roentgenfotos

NIKKB har forenklet KirPACS, hvilket betyder, at der bl.a. er mulighed for radiologisk vurdering og adgang til klinikkens eget cockpit.

 

 

Kalender

Billeddiagnostik

 

Sekretær

 

Sekretæren i enheden servicerer alle klinikker tilmeldt fysikerordningen og  KirPACS samt
formidler kontakt til Peter Grøn og Klaus Doktor. Laila1Kontakt Laila Toft Nielsen på 6550 4533. Se også under Kontakt eller benyt vores fælles postkasse billeddiagnostik@nikkb.dk

 

 

 

 

 

 

Konsulentservice

NIKKB's røntgenenhed tilbyder kiropraktorer uvildig og gratis konsulentservice.klaus_knarberg_doktor
Røntgenkonsulent Klaus Doktor har mange års erfaring i røntgenproblemer, der opstår i kiropraktorpraksis og står til rådighed for klinikkerne.
Er du fx i tvivl om kvaliteten af klinikkens røntgenundersøgelser, så kontakt røntgenkonsulenten for en vurdering og få råd og vejledning i hvad du evt. selv kan gøre.
Se også andre områder, hvor røntgenkonsulenten kan vejlede.

 

 

 

Fysikerordning

Til et hvert røntgenanlæg til undersøgelse af patienter skal der være tilknyttet en fysiker godkendt af Sundhedsstyrelsen.peter_groen
Den Billeddiagnostiske enheds fysiker Peter Grøn er ansvarlig for, at de lovpligtige kontroller med dit røntgenanlægs etablering og drift gennemføres og vurderes.
Læs mere om fysikerordningen her.

 

 

                                                                                                                                                                        

Nyheder

Så er der netop udarbejdet en sprit ny brugermanual til KirPACS, der samtidig er lagt her på hjemmesiden: Brugermanual KirPACS 3.2.1.


Noget af det nye i den nyeste version af KirPACS er bl.a. adgagen til klinikkens stamdata.

Ved at klinikkerne har adgang til egne stamdata, er det lettere for klinikkerne at tage mere ansvar for egne kontroller.

Brugermanualen til KirPACS beskriver generelt:

Hvordan man benytter KirPACS systemet i klinikken.

Manualen tager udgangspunkt i dagligdagsbrug af systemet, hvorfor indholdsfortegnelsen burde kunne hjælpe brugeren med at finde det rigtige afsnit, hvis der skulle være spørgsmål.

Desuden indeholder manualen et afsnit…

Læs mere

De nye retningslinjer for billeddiagnostik er nu færdige og bliver sendt med posten til medlemmer af Dansk Kiropraktor Forening.

Retningslinjerne er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af kiropraktorer og radiologer ledet af kiropraktor, ph.d., seniorforsker Tue Secher Jensen, der nu bl.a. er ansat på NIKKB.

Retningslinjerne er udarbejdet på initiativ af Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Dansk Kiropraktor Forening (DKF) på baggrund af overenskomsten fra 2010 mellem de to parter, hvor det blev besluttet, at der skulle udarbejdes kliniske retningslinjer på det billeddiagnostiske område i samarbejde med speciallæger i radiologi.

Retningslinjerne er primært målrettet kiropraktorer, men…

Læs mere

KirPACS har netop fået nyt gyldigt SSL-certifikat. Det betyder, at al kommunikation altid er 256-bit krypteret med blåt stempel fra Verisign.

Brugerne kan komme på KirPACS med:

•    http://www.kirpacs.dk
•    http://www.kirpacs.dk/pacs
•    http://www.kirpacs.dk/pacs/start

Læs mere

NIKKB har pr. 1. november ansat it-konsulent Jan Dohrmann i en projektstilling i billeddiagnostisk enhed, hvor han bl.a. skal arbejde med et projekt, der med afsæt i den nye KirPACS 3.0-version, skal afdække it-mæssige behov i kiropraktorpraksis i relation til billedarkivering og datakommunikation.

Jan Dohrmann, som er arkitekten bag KirPACS i sin nuværende version, har igennem 25 år arbejdet i krydsfeltet mellem modernisering af arbejdsprocesser, IT-understøttelse og anvendelse af ny teknologi. Han har samtidig international erfaring med procesoptimering af flere større virksomheder.

NIKKB byder Jan velkommen på holdet.

Læs mere

Som annonceret på Faglig Kongres, vil vi nu idriftsætte KirPACS version 3.

Dette betyder, at vi lukker nuværende version af KirPACS ned fredag den 16. november kl. 18.00 for at konvertere data fra det gamle system.

Hvis alt forløber som planlagt, vil KirPACS være i luften igen om søndagen. Ellers sker idriftsættelsen weekenden efter.

I behøver ikke foretage jer noget, idet KirPACS kører over internettet og opdateringen kun berører KirPACS serveren. Jeres DBox installation vil lyse rødt i weekenden, men det betyder intet.

KirPACS version 3 vil I begyndelsen først indeholde de samme funktioner, som den forrige version dog…

Læs mere