BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder bl.a. konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og KirPACS.

Fokus

KIRPACS 3.0 ER EN REALITETb_roentgenfotos

NIKKB har forenklet KirPACS, hvilket betyder, at der bl.a. er mulighed for radiologisk vurdering og adgang til klinikkens eget cockpit.

 

 

Kalender

Billeddiagnostik

 

Sekretær

 

Sekretæren i enheden servicerer alle klinikker tilmeldt fysikerordningen og  KirPACS samt
formidler kontakt til Peter Grøn og Klaus Doktor. Laila1Kontakt Laila Toft Nielsen på 6550 4533. Se også under Kontakt eller benyt vores fælles postkasse billeddiagnostik@nikkb.dk

 

 

 

 

 

 

Konsulentservice

NIKKB's røntgenenhed tilbyder kiropraktorer uvildig og gratis konsulentservice.klaus_knarberg_doktor
Røntgenkonsulent Klaus Doktor har mange års erfaring i røntgenproblemer, der opstår i kiropraktorpraksis og står til rådighed for klinikkerne.
Er du fx i tvivl om kvaliteten af klinikkens røntgenundersøgelser, så kontakt røntgenkonsulenten for en vurdering og få råd og vejledning i hvad du evt. selv kan gøre.
Se også andre områder, hvor røntgenkonsulenten kan vejlede.

 

 

 

Fysikerordning

Til et hvert røntgenanlæg til undersøgelse af patienter skal der være tilknyttet en fysiker godkendt af Sundhedsstyrelsen.peter_groen
Den Billeddiagnostiske enheds fysiker Peter Grøn er ansvarlig for, at de lovpligtige kontroller med dit røntgenanlægs etablering og drift gennemføres og vurderes.
Læs mere om fysikerordningen her.

 

 

                                                                                                                                                                        

Nyheder

Billeddiagnostik og KirPACS

Den tredje jubilæumsartikel præsenterer endnu et af NIKKB's indsatsområder, Billeddiagnostik og KirPACS

 

Billeddiagnostik er et vigtigt værktøj for alle kiropraktorer. NIKKB har en billeddiagnostisk enhed, der tilbyder konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og det unikke digitale billedhåndteringssystem KirPACS.

 

NIKKB’s røntgenkonsulent, Klaus Doktor, er klar til at hjælpe med at løse eventuelle udfordringer med kvalificeret hjælp, så hvis man er i tvivl om kvaliteten af sine røntgenundersøgelser eller sit apparatur, er det en god ide at kontakte NIKKB’s røntgenkonsulent for at få gode råd og vejledning omkring din udfordring.

 

Røntgenbekendtgørelsen af 1998 kræver, at der skal være tilknyttet en fysiker…

Læs mere

”Min side” bliver nu omstruktureret. Det betyder, at de filer, man har lagret i undermenuen ”Mine filer” under ”Min side” bliver flyttet. Fra dags dato vil det kun være muligt at finde dokumentation for røntgenanlæg på samtlige kontroller samt diverse korrespondance inklusive godkendelse og krav til dokumentation fra perioden 2011 - 2012 i KirPACS.

 

Har man brug for at få adgang til dokumentation fra 2010 og før og ikke kan finde dem i KirPACS, så kontakt sekretær Laila Toft Nielsen på billeddiagnostik@nikkb.dk med en forespørgsel om de dokumentation, det drejer sig om. Så kan hun fremskaffe denne dokumentation.

 …

Læs mere

Den ansvarlige fysiker ved fysikerordningen under NIKKB (Peter Grøn) har udarbejdet en liste med gode råd for at fjerne usikkerheden omkring måden at gennemføre kontrollerne på og derved optimere udførelsen af konstanskontroller.

 

Listen  kan læses og downloades ved at klikke på dette link:

 

Liste med gode råd i forbindelse med konstanskontrol

Læs mere

Den ansvarlige fysiker ved fysikerordningen under NIKKB (Peter Grøn) har udarbejdet en instruks til måling af udkoblingsdosis på digitale systemer. Instruksen er gyldig fra dags dato og er tænkt som en supplerende hjælp til de firmaer, der foretager statuskontrol.

 

Instruksen kan læses og downloades ved at klikke her

Læs mere

Idet, der er ændret i fremgangsmåden for bestemmelse af luminans, er den ellers nylig udarbejdede instruks for modtage- og statuskontrol af diagnostiske monitorer igen opdateret af NIKKB's ansvarlige fysiker, Peter Grøn.

 

Instruksen er gældende fra 1. oktober 2014 og finder anvendelse for de røntgenfirmaer, som klinikker under NIKKB's fysikerordning og KirPACS benytter.

 

Instruks for modtage- og statuskontrol af diagnostiske monitorer

 

Hent testbilleder her:

TG18-QC
TG18-LN12-18
TG18-LN12-01
TG18-AFC

Læs mere