BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder bl.a. konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og KirPACS.

Fokus

BESØG AF SUNDHEDSSTYRELSEN (SIS)b_roentgenfotos

Hvad gør jeg, når Sundhedsstyrelsen (SIS) kommer på besøg i min klinik?

Klik her og læs, hvad du skal gøre før, under og efter et besøg

Tabel: Information om stråledoser 

Kalender

Billeddiagnostik

 

Sekretær

 

Sekretæren i enheden servicerer alle klinikker tilmeldt fysikerordningen og  KirPACS samt
formidler kontakt til Peter Grøn og Klaus Doktor. Laila1Kontakt Laila Toft Nielsen på 6550 4533. Se også under Kontakt eller benyt vores fælles postkasse billeddiagnostik@nikkb.dk

 

 

 

 

 

 

Konsulentservice

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder kiropraktorer uvildig og gratis konsulentservice.klaus_knarberg_doktor
Røntgenkonsulent Klaus Doktor har mange års erfaring i røntgenproblemer, der opstår i kiropraktorpraksis og står til rådighed for klinikkerne.
Er du fx i tvivl om kvaliteten af klinikkens røntgenundersøgelser, så kontakt røntgenkonsulenten for en vurdering og få råd og vejledning i hvad du evt. selv kan gøre.
Se også andre områder, hvor røntgenkonsulenten kan vejlede.

 

 

 

Fysikerordning

Til et hvert røntgenanlæg til undersøgelse af patienter skal der være tilknyttet en fysiker godkendt af Sundhedsstyrelsen.peter_groen
Den Billeddiagnostiske enheds fysiker Peter Grøn er ansvarlig for, at de lovpligtige kontroller med dit røntgenanlægs etablering og drift gennemføres og vurderes.
Læs mere om fysikerordningen her.

 

 

                                                                                                                                                                        

Nyheder

Kravene til konstanskontrol af røntgendiagnostikanlæg er i Danmark anderledes end de fx er i Tyskland. Dette betyder, at hvis man som klinik køber et testfantom, som efter firmaets specifikationer er designet til konstanskontroller af digitale røntgendiagnostikanlæg, kan man ikke være sikker på, at det kan benyttes i Danmark. Et konkret eksempel er, at det spatiale opløsning (stregfantom) ikke er en del af konstanstesten i Tyskland, hvorimod dette er tilfældet i Danmark.

 

For at udgå fejlkøb, anbefales det klinikkerne at tage kontakt til den ansvarlige fysiker,før man afgiver bestilling på et testfantom. Alternativt, så skal man som klinik sikre sig, at det firma…

Læs mere

NIKKB har vedtaget en ny prisstruktur for rekvirering af en kopi af egen billeddatabase og upload af en eksisterende billeddatabase på KirPACS.

 

Pr. 1/12/15 træder følgende priser i kraft:
Rekvirering af en kopi af egen billeddatabase kr. 937,50
Upload af eksisterende billeddatabase på KirPACS serveren kr. 625,-

 

Priserne er inkl. moms

Læs mere

Billeddiagnostik og KirPACS

Den tredje jubilæumsartikel præsenterer endnu et af NIKKB's indsatsområder, Billeddiagnostik og KirPACS

 

Billeddiagnostik er et vigtigt værktøj for alle kiropraktorer. NIKKB har en billeddiagnostisk enhed, der tilbyder konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og det unikke digitale billedhåndteringssystem KirPACS.

 

NIKKB’s røntgenkonsulent, Klaus Doktor, er klar til at hjælpe med at løse eventuelle udfordringer med kvalificeret hjælp, så hvis man er i tvivl om kvaliteten af sine røntgenundersøgelser eller sit apparatur, er det en god ide at kontakte NIKKB’s røntgenkonsulent for at få gode råd og vejledning omkring din udfordring.

 

Røntgenbekendtgørelsen af 1998 kræver, at der skal være tilknyttet en fysiker…

Læs mere

”Min side” bliver nu omstruktureret. Det betyder, at de filer, man har lagret i undermenuen ”Mine filer” under ”Min side” bliver flyttet. Fra dags dato vil det kun være muligt at finde dokumentation for røntgenanlæg på samtlige kontroller samt diverse korrespondance inklusive godkendelse og krav til dokumentation fra perioden 2011 - 2012 i KirPACS.

 

Har man brug for at få adgang til dokumentation fra 2010 og før og ikke kan finde dem i KirPACS, så kontakt sekretær Laila Toft Nielsen på billeddiagnostik@nikkb.dk med en forespørgsel om de dokumentation, det drejer sig om. Så kan hun fremskaffe denne dokumentation.

 …

Læs mere

Den ansvarlige fysiker ved fysikerordningen under NIKKB (Peter Grøn) har udarbejdet en liste med gode råd for at fjerne usikkerheden omkring måden at gennemføre kontrollerne på og derved optimere udførelsen af konstanskontroller.

 

Listen  kan læses og downloades ved at klikke på dette link:

 

Liste med gode råd i forbindelse med konstanskontrol

Læs mere