OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

En ny undersøgelse af kiropraktor Cecilie D. Testern har haft til formål at kaste lys over kiropraktorers syn på diagnostisk kodning og brugen af kodning i klinikkerne. Undersøgelsen er foretaget blandt australske kiropraktorer under Cecilie D. Testerns ophold i Australien som blev finansieret af forskerspiremidler fra NIKKB.

 

Ifølge Cecilie D. Testern er der en række potentielle fordele ved diagnostisk kodning. Metoden kan eksempelvis bruges til at forbedre muligheden for at indsamle data til brug i forskning og klinisk dokumentation, til at forbedre inddragelsen af klinikkerne i forskningen og som et fælles klinisk sprog, der kan medvirke til at forbedre…

Læs mere

Fornem ærestitel til Jan Hartvigsen

Jan Hartvigsen, professor hos IOB og seniorforsker hos NIKKB, er blevet udnævnt til Visiting Professor på RMIT University i Melbourne i Australien.


RMIT University har et ønske om at styrke universitetets forskning i muskel- og ledsygdomme og kiropraktorers mulighed for at forske ved via universitetets kiropraktoruddannelse. For at nå de mål har RMIT tilknyttet Jan Hartvigsen som Visiting Professor og rådgiver for forskningsleder Michael Azari, Kiropraktor PhD. Michael Azari skal opbygge en forskningsenhed i kiropraktik på RMIT, og Jan Hartvigsen skal være med til at vejlede PhD studerende fra RMIT, gerne i form af udveksling med Syddansk Universitet.


Titlen som…

Læs mere

Kiropraktisk behandling kan være med til at reducere nakkesmerter for personer over 65 år og dermed hjælpe dem til bedre livskvalitet. Det fortalte en PhD-afhandling i dag på Syddansk Universitet.


I Michele Maiers’ PhD-afhandling ”Chiropractic and exercise for elderly with neck pain: a mixed method comparative effectiveness trial” på Syddansk Universitet, dokumenterer den amerikanske forsker effekten af en kombination af kiropraktik og hjemmeøvelser i forhold til andre behandlingsformer i bestræbelserne på at hjælpe personer over 65 år i deres kamp mod nakkesmerter.


Michele Maiers PhD-afhandling sammenligner tre former for behandling af nakkesmerter: 1) Kiropraktisk spinal manipulation kombineret med hjemmetræning, 2) træning…

Læs mere

Når Norsk Kiropraktorforening (NKF) afholder sit årlige vinterkursus i Lillestrøm i den kommende weekend, er det bl. a. med NIKKB’s direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen blandt foredragsholderne. Blandt de øvrige indlæg er også Peter Kryger Baggesen, Søren O’Neil og Dorthe Schøler Ziegler fra Danmark

 

Henrik Wulff Christensen holder foredrag om ”The Chiropractor as a primary care contact – past, present and future in DK?” fredag den 6. februar.

 

Foredraget varer en time. Undervejs opridser Henrik Wulff Christensen kiropraktikkens historie i Danmark, sammenligner uddannelsesforholdene da han uddannede sig med forholdene i dag, og giver tilhørerne et overblik…

Læs mere

I fredags sagde vi farvel til en hold nyuddannede kandidater i kiropraktik, og tirsdag bød SDU, NIKKB, Dansk Kiropraktor Forening (DKF) og Foreningen for Nordiske Kiropraktorstuderende (FNKS) velkommen til et hold nye, forventningsfulde studerende.

 

Velkomstarrangementet introducerede de nye studerende til SDU og uddannelsen Klinisk Biomekanik, NIKKB, DKF og Foreningen for Nordiske Kiropraktorstuderende (FNKS). For introduktionerne stod studieleder Henrik Hein Lauridsen, NIKKB’s direktør Henrik Wulff Christensen, en repræsentant for DKF og FNKS’ formand Sune Hougaard. 

 

Efterfølgende var der rundvisning på instituttet, hvor uddannelsen har base, inden der til sidst blev serveret lidt godt til ganen i hyggeligt samvær.

Læs mere