OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

David Newell besøgte NIKKB og SDU

Dr. Dave Newell, der er forskningsleder ved Anglo European College of Chiropractic (AECC) ved Bournemouth University, besøgte for nylig NIKKB og SDU efter invitation fra professor og forskningsleder ved SDU, Jan Hartvigsen.

 

Dave havde meget travlt, mens han var i Odense. Under sit besøg hos NIKKB og SDU drøftede og udarbejdede han en forskningsartikel centreret omkring ”kontekstuelle” eller ”uspecifikke” effekter og deres rolle i muskuloskeletal behandling i samarbejde med Peter Kent, Jan Hartvigsen og Alice Kongsted. Derudover drøftede han med de tre forskere muligheden for yderligere projekter, og hvordan enkeltpersoner fra NIKKB og SDU kan arbejde langt tættere samarbejde…

Læs mere

European Chiropractors’ Union, ECU, skal have ny generalsekretær, når den nuværende, Richard Brown træder af 1. juni 2015. Efter en grundig udvælgelsesproces er ECU’s næste generalsekretær nu fundet.

 

Hvis generalforsamlingen følger ECU’s hovedbestyrelses anbefaling, bliver det engelske Dr. Ian Beesley, der overtager stillingen som generalsekretær efter Richard Brown. Ian Beesley skiller sig ud fra de øvrige kandidater til stillingen ved ikke at være uddannet kiropraktor, derimod har han mange andre kvalifikationer, der gør ham velegnet til posten. I forbindelse med udvælgelsesproceduren demonstrerede Dr. Ian Beesley stor forståelse for de udfordringer og muligheder kiropraktorerne står overfor som profession.

 

Ian…

Læs mere

Der er sket noget med hjemmesiden! Den har fået nyt udseende!

 

Der har været arbejdet hårdt og målrettet på at re-designe NIKKB’s hjemmeside, nikkb.dk, og nu er det nye look klar til at blive præsenteret for offentligheden.

 

Hovedtanken bag det nye design har været at gøre nikkb.dk mere levende, overskuelig, læsevenlig og brugervenlig, blandt andet ved at gøre hjemmesiden nemmere at manøvrere rundt i.

 

Vi har også ændret lidt på placeringen af indholdet, igen for at gøre siden mere brugervenlig.

 

Tag en tur rundt på nikkb.dk, og se hvad du synes. Vi håber, du…

Læs mere

Syddansk Sundhedsvidenskabeligt Forskningsforum indbyder til den 17. Åben Forskerdag, onsdag den 29. april 2015 kl. ca. 9.00-15.00, Trinity Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia.

 

Deltagelse er gratis, og alle interesserede er velkomne til Åben Forskerdag, inkl. forskningsaktive og forskningsinteresserede deltagere fra Region Sjælland.

 

Åben Forskningsdag er en god mulighed for at møde andre sundhedsvidenskabelige forskerkolleger i et større forum og blive inspireret i workshops og fælles drøftelser.  

 

I år består Åben Forskningsdag af workshops med præsentationer af forskningsprojekter om formiddagen.Temaet for workshopsene er ”Brugerinddragelse i forskning”. Efter workshopsene er der frokost, og om eftermiddagen er…

Læs mere

Er det på tide at udvide forskningsområderne indenfor kiropraktisk forskning, så den inkluderer andet end forskning i smerter i rygsøjlen, nakkesmerter og den nederste del af ryggen? Det slår den canadiske forsker James Donovan til lyd for i sin artikel ”Beyond the Spine: A New Clinical Research Priority” i Journal of Canadian Chiropractic Association, der uden tvivl vil kalde på debat blandt forskere og kiropraktorer.

 

I artiklen opfordrer James Donovan til, at man udvider den kiropraktiske forskning. I de to seneste årtier har forskningen været fokuseret på rygsøjlen og smerter relateret til rygsøjlen, især i nakken og den nedre…

Læs mere