OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

15 nyuddannede kiropraktorer dimitterede fredag

Fredag formiddag var en stor dag for 15 nyuddannede kiropraktorer, der fik det synlige bevis på fem års målrettet arbejde på Syddansk Universitet.

 

De nyuddannede kiropraktorer blev fejret på behørig vis med festtaler af dekan for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ole Skøtt, og forskningsleder, professor Berit Schiøttz-Christensen fra Medicinsk Afdeling, Rygcenter Danmark samt cellomusik af musikere fra Syddansk Musik. Desuden bidrog et par af de nyuddannede kandidater selv med et festligt indslag.

 

Dekan Ole Skøtt indledte med en tale, hvor han kom ind på det faktum af befolkningen bliver ældre og betydningen for patientsammensætningen for kiropraktorer fremover. Hvis pensionsalderen…

Læs mere

Ny udgave af KIROPRAKTOREN på gaden onsdag

I morgen, onsdag den 3.juni, udkommer et nyt nummer af KIROPRAKTOREN, bl. a. med bidrag af forskere fra NIKKB og IOB på SDU.

 

I det aktuelle nummer af KIROPRAKTOREN skriver seniorforsker på NIKKB, Mette Jensen Stochkendahl, om ny forskning i behandling af spændingshovedpine. Lisbeth Hartvigsen, ph.d.-stipendiat på IOB, bidrager med en artikel om en kritisk litteraturgennemgang, hun har gennemført i samarbejde med Lise Hestbæk og Alice Kongsted fra NIKKB, med det formål at kaste lys over, om kliniske tests kan forudsige forløbet af lændesmerter.

 

Man kan også læse om den store indsats forskere fra NIKKB…

Læs mere

Vi kipper med flaget og ønsker et stort tillykke til DKF, der fylder 90 år i dag!

 

Mærkedagen markeres med en reception i eftermiddag. Har du ikke mulighed for at være med, kan du følge med i den runde dag her: https://www.facebook.com/events/697843540327801/

 

Her kan du også læse en række spændende og informative artikler om DKF og kiropraktik i Danmark igennem 90 år.

 

Læs mere

Dansk Kiropraktor Forening fylder 90 år fredag d. 8. maj. I den anledning inviterer DKF til reception i foreningens lokaler. Sidste frist for tilmelding til receptionen er mandag d. 4. maj kl. 12 (se nedenstående invitation).

 

Er du forhindret i at deltage i receptionen den 8. maj, kan du følge med i DKF's markering af 90 årsdagen i dagene op til den store begivenhed og i selve receptionen ved at klikke "deltag" her.

 

Læs mere

David Newell besøgte NIKKB og SDU

Dr. Dave Newell, der er forskningsleder ved Anglo European College of Chiropractic (AECC) ved Bournemouth University, besøgte for nylig NIKKB og SDU efter invitation fra professor og forskningsleder ved SDU, Jan Hartvigsen.

 

Dave havde meget travlt, mens han var i Odense. Under sit besøg hos NIKKB og SDU drøftede og udarbejdede han en forskningsartikel centreret omkring ”kontekstuelle” eller ”uspecifikke” effekter og deres rolle i muskuloskeletal behandling i samarbejde med Peter Kent, Jan Hartvigsen og Alice Kongsted. Derudover drøftede han med de tre forskere muligheden for yderligere projekter, og hvordan enkeltpersoner fra NIKKB og SDU kan arbejde langt tættere samarbejde…

Læs mere