OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

Moderne behandling af rygsmerter bør understøtte patientens egenbehandling og nedtone fokus på en strukturel forklaring. Information og patientuddannelse er de primære tiltag. Til patienter med behov for behov for yderligere kan man overveje manuel behandling eller superviseret træning, skriver Alice Kongsted sammen med en gruppe forskere fra SDU og NIKKB i en artikel om rygsmerter i den seneste udgave af Månedsskrift for almen praksis (februar 2020). De nævner desuden GLA:D® Ryg som et bud på at omsætte kliniske retningslinjer til et veldefineret tilbud til patienter med langvarigt rygbesvær og behov for øget egenhåndtering.

 

Månedsskriftets redaktør, Jane Fangel Jensen, fortæller…

Læs mere

Alice Kongsted ny fagkonsulent på NKR for nakkesmerter

Seniorforsker på NIKKB og lektor på IOB, Alice Kongsted, er blevet ansat som fagkonsulent på Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinje for nakkesmerter. Hun afløser speciallæge i reumatologi Frank Lønberg, der har ønsket at fratræde stillingen som fagkonsulent.

 

Det er ikke første gang, Alice Kongsted deltager i arbejdet med at udarbejde nationale kliniske retningslinjer. Hun var tidligere med i arbejdsgrupperne bag de nyligt offentliggjorte retningslinjer for ikke-kirurgisk behandling af nylig opstået lumbal nerverodspåvirkning (lumbal radikulopati) og behandling af udstrålende smerter fra nakken (cervikal radikulopati). Sammen med professor og forskningsleder på IOB og seniorforsker på NIKKB Jan Hartvigsen, der også var med…

Læs mere

Et spørgsmål om semantik?

Hvad er det præcis kiropraktorer foretager sig? Justerer de eller manipulerer de? Forsøger de at behandle eller korrigere et problem med et led? Er problemet en subluxation eller en dysfunktion?

 

For mange kiropraktorer er brugen af det ene ord frem for det andet et spørgsmål om semantik. Man bruger et ord overfor sine patienter og et andet, når man taler med andre kiropraktorer og fagfolk.

 

Men for andre er brugen af det professionelle sprog et principspørgsmål, fordi brug af et decideret kiropraktisk sprog er tæt knyttet til deres kærlighed til professionen, praktikken og dens identitet.

 

Sådan skriver…

Læs mere

I foråret fik nikkb.dk nyt design, og nu er NIKKB’s engelske udgave af hjemmesiden også blevet iklædt det nye design.

 

Der har været arbejdet med at overføre materialet fra nikkb.com til det nye design hele sommeren, og nu kan NIKKB’s engelske læsere og andre, der er interesserede i at læse om NIKKB på engelsk følge med og læse om instituttet i hjemmesidens nye udseende, enten ved at skrive nikkb.com i søgefeltet i deres browser, klikke på det lille ikon med det britiske flag øverst til højre her på nikkb.dk eller følge linket forneden.

 

Vi…

Læs mere

Dagbladet BT har haft fokus på nakke- og rygsmerter i to separate artikler i løbet af sommeren, og det har fået avisen til at kontakte forskere fra NIKKB og IOB.

 

9. juli bragte BT et dobbeltopslag om begrebet mobilnakke, der tog udgangspunkt i det stigende brug af mobiltelefoner og tablets og den stigende risiko for nakkesmerter som konsekvens af dette. BT henvendte sig til professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen, der udtalte sig til citat til artiklen. Jan Hartvigsen fortalte bl. a. om den nye teknologis indflydelse på vores krop og helbred og de…

Læs mere