Peter Kent udnævnt til adjungeret professor

Den australske forsker Peter Kent har sagt farvel til SDU og NIKKB og er returnet til Australien for at tiltræde en ny stilling som Associate Professor (Research) ved the School of Physiotherapy and Exercise Science på Curtin University i Perth i Western Australia. På trods af det får Syddansk Universitet også i fremtiden glæde af den australske forsker, idet han er blevet udnævnt til adjungeret professor i klinisk biomekanik af rektor Henrik Dam.

 

Udnævnelsen vækker stor glæde på Syddansk Universitet. De fleste med deres gang på IOB og NIKKB kender den venlige og smilende australier, der siden 2011 har…

Læs mere

Invitation til konference om Sundhed i Muskler og Led

 

Torsdag d. 19. maj 2016 i Odense

 

Første nationale konference om forskning i sundhed i muskler og led!

 

Konferencens fokus er klinisk forskning i skader og sygdomme, som forårsager smerte og funktionstab for personer, som rammes af sygdom, akutte skader og overbelastning i muskler og led. Formålet med konferencen er at synliggøre dansk forskning inden for området og skabe et nyt forum, hvor forskere i Danmark med interesse for sundhed i muskler og led kan mødes og dele viden og erfaringer.

 

Målgruppen er forskere på tværs af…

Læs mere

Roadshows om nationale retningslinjer en succes

Mange ville gerne vide mere om den nyligt offentliggjorte nationale retningslinje for nyopstået cervical og lumbal rodpåvirkning.

 

I sidste uge deltog Alice Kongsted, seniorforsker hos NIKKB og forskningsleder ved IOB, Jan Hartvigsen, i roadshows i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Der var flot fremmøde og stor interesse for de to roadshows, og de to NIKKB-forskere blev godt modtaget af de fremmødte klinikere begge steder.

 

Alice Kongsted og Jan Hartvigsen orienterede klinikerne om den nye nationale retningslinje og svarede efterfølgende på spørgsmål og deltog i debatten blandt deltagerne. Den store spørgelyst og den kliniske tilgang til emnet gjorde roadshowene…

Læs mere

Tilfældig behandling af nationalt helbredsproblem

Mere end en halv million danskere lider af nakkesmerter, der årligt koster det danske samfund knap 3000 millioner kroner i behandling og tabt arbejdsfortjeneste. Alligevel findes der ingen retningslinjer for, hvordan man behandler problemet, skriver Ekstra Bladet tirsdag d. 16. februar. Nu er der retningslinjer for den korrekte behandling af nakkesmerter på vej.

 

I artiklen i Ekstra Bladet med titlen Hver tiende dansker lider af smerter i nakken: Behandling er tilfældig, fortæller professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen, og professor ved Rygcenter Danmark, Berit Schiøttz-Christensen, om udfordringerne i forbindelse med nakkesmerter.

 

– Hvis…

Læs mere

Greg Kawchuk adjungeret professor på IOB

Den canadiske forsker Greg Kawchuk fra University of Alberta er udnævnt til adjungeret professor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i fem år, fra 1. januar 2016 til 31. december 2020.

 

Greg Kawchuk er allerede et kendt ansigt i det akademiske miljø på SDU. Han har opholdt sig på universitet flere gange som gæsteforsker for at samarbejde med forskere fra IOB og NIKKB om en række projekter, og det er da også et samarbejde mellem Det sundhedsvidenskabelige Fakultet, IOB og NIKKB, der har muliggjort udnævnelsen af den canadiske forsker.

 

Ansættelsen af Greg Kawchuk vækker stor…

Læs mere