Torsdag den 10. november bliver en festdag på Institut for Idræt og Klinisk Biomekanik og NIKKB.

 

I anledning Greg Kawchuk og Peter Kents tiltrædelse som adjungerede professorer i klinisk biomekanik ved Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik, Institut for Idræt og Biomekanik, og David Cassidys æresdoktorat i globalisering, inviterer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet dig til at deltage i et tiltrædelsesseminar i klinisk biomekanik torsdag d. 10. november fra kl. 14.00.

 

Deltagelse kræver tilmelding. Det og resten af arrangementet kan man læse mere om i invitationen herunder.

 

 Invitation til tiltrædelsesseminar

 

 

 

 

Læs mere

I begyndelsen af 2017 er der ansøgningsfrist for deltagelse i Chiropractic Academy Research Leadership (CARL). Nu har folkene bag projektet lavet en lille teaser for projektet, som kan ses via linket herunder.

 

CARL er et international mentorprogram, der har til formål at samle de ti bedste unge forskere i et netværk, der mødes årligt hos en af de tre mentorer, der leder programmet: Professor Jon Adams, UTS Sydney, professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen og professor Greg Kawchuk, University of Alberta. Mellem møderne vil deltagerne holde forbindelse med hinanden online og samarbejde i forskningsprojekter.…

Læs mere

Velforberedt og sikkert udført ph.d. forsvar

Fredag eftermiddag forsvarede Anne Mølgaard Nielsen sin ph.d. afhandling Identification of subgroups of patients with low back pain using Latent Class Analysis på Syddansk Universitet.

 

De forventningsfulde tilhørere blev ikke skuffede, da Anne Mølgaard Nielsen gennemgik de vigtigste og mest interessante pointer i sin afhandling. Sikkert førte hun tilhørerne igennem brugen af analysemetoden Latent Klasse Analyse til at gruppere og genkende mønstre hos patienter med lændesmerter.

 


Efterfølgende var det opponenternes tur til at stille spørgsmål til afhandlingen. Først på podiet var professor Peter Croft fra Keele University, og Anne Mølgaard svarede kompetent på alle hans spørgsmål. Det samme…

Læs mere

DSKKB inviterer til Vidensdelingsdag om pædiatriske patienter og deres forældre. Vidensdelingsdagen afholdes

 

lørdag den 21. januar 2017

 

Kom og del din viden og erfaring og lær af andre. Vidensdelingsdagen vil i år fokusere på kommunikation og håndtering af børn samt deres forældre. Vi vil arbejde med cases fra hverdagens patienter og som noget nyt forventer vi oplæg udefra med fokus på børnepsykologi og børns syn på behandling.

 

Vi glæder os; der er planlagt et sjovt og lærerigt program hvor målet er at få større erfaring i at håndtere babyer/børn/teenagere, deres forældre og relationen imellem dem og os…

Læs mere

ECCRE støtter fire forskningsprojekter i 2016

European Centre for Chiropractic Research Excellence (ECCRE) har tildelt forskningsmidler til fire forskningsprojekter i 2016, efter det har været muligt for første gang nogensinde at søge midler fra centret.

 

Forskere fra hele Europa viste stor interesse for at søge om forskningsmidler fra centrets forskningspulje: ECCRE modtog 13 ansøgninger og uddelte i alt 308.269 € til de fire forskningsprojekter, der fik støtte. ECCRE’s forskningspulje blev oprettet i forbindelse med ECU’s kongres i Oslo tidligere i år.  

 

De fire forskningsprojekter, der modtager støtte fra ECCRE, er:

 

Mauritz W. van Tulder og hans forskergruppe modtager 169.979 € til…

Læs mere