Hvad gør man som behandler, når man bliver opsøgt af en patient, der har fået smerter i nakken?

 

Ifølge sundhedsstyrelsens nye Nationale Kliniske Retningslinje forudsættes det først og fremmest at alle patienter informeres om tilstanden og dens forventede forløb.

 

Hvis der skal mere til, anbefaler den nye NKR, at man overvejer øvelser og/eller ledmobiliserende teknikker akupunktur eller topikal NSAID.

 

Medicinsk smertestillende behandling bør kun anvendes efter nøje overvejelse.  Det er vigtigt, at man kun medicinerer i en kortere periode og at man er opmærksom på bivirkninger, kontraindikationer og patientens præferencer, når man medicinerer, påpeger Sundhedsstyrelsen i den…

Læs mere

Den hyppigste diagnose for midaldrende og ældre patienter med smerter i hoften, er artrose (slidgigt) i hoften. Et studie foretaget af forskere fra SDU, OUH og NIKKB i Odense har set på hvor patienter med artrose i hoften har ondt og hvordan smerten fordeler sig. Derudover fremlægger de anbefalinger, som klinikere med fordel kan inddrage i deres udredning af patienter med sygdommen.

 

Formålet med undersøgelsen var at beskrive og illustrere selvrapporteret smertefordeling hos en gruppe patienter i primærsektoren som konsulterede enten deres egen læge eller kiropraktor med hoftesmerter og som efterfølgende fik diagnosen artrose bekræftet ved en røntgenundersøgelse. I…

Læs mere

I denne uge blev det offentliggjort, at Institut for Idræt og Biomekanik (IOB) på Syddansk Universitet er blevet rangeret som nr. 7 ud af 400 idrætsinstitutter på Academic Ranking of World Universities, en global rangliste over idrætsinstitutter i verden og en rangliste med meget høj prestige.

 

IOB er en anset samarbejdspartner for NIKKB, og det glæder os, at instituttet har opnået den flotte rangering.

 

NIKKB ønsker IOB stort tillykke med rangeringen, der understreger den store indsats, der ydes indenfor såvel idrætsforskning som forskning i sundhed i muskler og led på instituttet.

 

Læs mere om rangeringen her: http://www.sdu.dk/om_sdu/fakulteterne/sundhedsvidenskab/nyt_sund/sdu_syvendebedst_i_verden_til_idraetsforskning…

Læs mere

Nu kan du læse den seneste systematiske undersøgelse af kiropraktorprofessionen, KiroFakta 2016 ved at følge linket nederst i denne artikel. Den aktuelle undersøgelse afslører bl. a. nogle interessante fakta omkring kiropraktorers arbejdstider.

 

Undersøgelsen bliver gennemført hvert andet år, og blev indledt med den første undersøgelse i 2010. Dermed er den aktuelle undersøgelse den fjerde i rækken, og den indeholder en masse interessante tal og fakta om dit fag – kiropraktorfaget - i Danmark. Her kan du blive klogere på trends og tendenser i kiropraktorprofessionen: Klinikkerne, personalet i klinikkerne og arbejdet, de udfører.

 

Den aktuelle undersøgelse blev sat i…

Læs mere

Kom og mød dine kolleger, del og bliv opdateret om din viden om pædiatri på Dansk Selskab for Kiropraktik og Klinisk Biomekaniks Vidensdelingsdag i Odense 21. januar 2017.

 

Læs om programmet, tilmelding og meget mere i invitationen i linket herunder.

 

Invitation til Vidensdelingsdag

 

Tilmeld dig her

Læs mere